Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Jaunups: "Izmantosim visas iespējas, lai pārsūdzētu FIBA tiesas lēmumu"

Rolands Eliņš

Jaunups: "Izmantosim visas iespējas, lai pārsūdzētu FIBA tiesas lēmumu"
Edgars Jaunups
Foto:Emīls Desjatņikovs/F64

Latvijas basketbola kluba "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs sarunā ar "Sportacentrs.com" pauda apņēmību izmantot visas likumā paredzētās iespējas, lai pārsūdzētu FIBA Arbitrāžas tiesas pieņemto lēmumu Kaspara Bērziņa lietā. Jaunups norādīja, ka šis ir bezprecedenta gadījums, kā arī no Bērziņa pārstāvju puses nav sagaidīta ne mazākā pretimnākšana.

„Kluba kopējo nostāju jau paziņojām sociālajā tiklā Twitter. Emocijas šobrīd sit augstu vilni, taču esam vērsušies pie juristiem, lai izvērtētu FIBA tiesas lēmumu, kuram, protams, nepiekrītam,” sarunā ar Sportacentrs.com sacīja „VEF Rīga” valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups. „Vai izmantosim iespēju pārsūdzēt? Mēs izmantosim VISAS pieejamās iespējas, lai panāktu taisnību šajā lietā.”

FIBA Arbitrāžas tiesa vakar paziņoja spriedumu „VEF Rīga” basketbolista Kaspara Bērziņa lietā, liekot klubam samaksāt teju pusmiljonu eiro Bērziņam un viņa aģentiem. Jaunups noteica, ka juristi šādu lēmumu nosaukuši par „bezprecedentu”, proti, nevienā citā FIBA lietā, kurā izskatīti līdzīgi apstākļi, spriedums nav bijis līdzīgs. Jaunupam bija aizdomas par šī lēmuma pieņemšanas lobijiem, taču konkrētāk tajās viņš nedalījās, nosakot, ka tās ir „tikai aizdomas”.

Strīds ar Kasparu Bērziņu, kurš aizsākās pēc basketbolista iniciatīvas, proti, pēc viņa vēlmes pamest klubu par spīti spēkā esošam līgumam, aizsākās jau rudenī, un katra puse uzskatīja, ka tai ir taisnība.

„Ilgu laiku nevēlējāmies par šo tēmu pārāk atklāti runāt,” norāda Jaunups, „jo „VEF Rīga” nekad nevēlas celt neslavu basketbola sporta veidam. Bet nu pēc šāda iznākuma... . VEF klubs pagaidām ir paudis tikai savu oficiālo nostāju, taču drīzumā atklāsim arī notiekošā emocionālo pusi.”

„Visu lietu varēja atrisināt, ja vien Bērziņa aģenti būtu kaut nedaudz panākuši pretī, izrādījuši vēlmi kompromisam,” emocijas tikai ar grūtībām valdīja Jaunups. „Klubs piedāvāja vairākus risinājumus, proti, lai Bērziņš nospēlē kaut pusi no līgumā paredzētā laika vai arī, ka mēs samaksājam viņam tikai pusi no algas, taču kompromiss nesekoja, pat ne mazākais. Nu, skatīsimies, lieta vēl nav beigusies, meklēsim iespējas.”

Ja iespējas tomēr neatradīsies un „VEF Rīga” būs spiests samaksāt Bērziņa pārstāvjiem apmēram 440 000 eiro, kā tas ietekmēs kluba nākotnes finansiālo stāvokli? „Pārāk agri par to runāt. Kad kluba valde sanāks kopā, tad arī apspriedīsim,” noslēdza Jaunups.

1 2 3 4 113 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2014-02-22 12:43, pirms 10 gadiem
Es saprotu, ka Jaunups nav nekāds baltais un pūkainais. Bet kapēc tas dušās dir*** domā ka viņam par nespēlēšanu pienākas divu sezonu alga pilnā apmērā, pie tam pēc tam, kad grib lauzt līgumu pēc SAVAS iniciatīvas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-02-22 12:50, pirms 10 gadiem
Creeper^ rakstīja: Es saprotu, ka Jaunups nav nekāds baltais un pūkainais. Bet kapēc tas dušās dir*** domā ka viņam par nespēlēšanu pienākas divu sezonu alga pilnā apmērā, pie tam pēc tam, kad grib lauzt līgumu pēc SAVAS iniciatīvas?
Puiki1n! Pastāv taču līgums un tur viss ir uzrakstīts! Un nekāds sakars ar dušu!

 +19 [+] [-]

, 2014-02-22 12:50, pirms 10 gadiem
sandis44444 rakstīja: Nu Jaunups un VEF ir nonākuši tai vietā kur saule pat nekad neiespīd..!
Lūk ko nozīmē, ka klubu vada nekompetenti cilvēki.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2014-02-22 12:51, pirms 10 gadiem
Jaunups ir auns!

 +12 [+] [-]

, 2014-02-22 12:52, pirms 10 gadiem
Lai tak pārsūdz, galvenais, lai Bērziņš var jau šodien sākt spēlēt citā komandā un nesēž dīkstāvē. Kam kādu naudu maksās, lai nolemj pēc tam, ja jau VEFam gribas pakasīties.

  +5 [+] [-]

, 2014-02-22 12:52, pirms 10 gadiem
Lai brīžiem kads p*dars nebutu Jaunups, tomēr esmu VEF pusē. Garais kāts nespēlē visu sezonu bet naudu grib saņemt. Zinot viņa raksturu tiešām nešaubos, ka viņš nemaz nav gribējis kompromisu ar komandu, bet gan pārdzert jēgu vecrīgas klubos, nožēlojami.

  -2 [+] [-]

, 2014-02-22 12:52, pirms 10 gadiem
Basketbola_experts rakstīja: Bērzs ir tirliņš un Jaunups arī.. Latvieši ir viena liela dauņu zeme...
Aitu gans un ne tikai,arī viņu draugs! Tas par tevi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-22 12:54, pirms 10 gadiem
pēdējo lietu saraksts: atlaida kenanu, zaudē bērzam, bet kārlis irbītis, valters caps un minox- reāls VEF zīmols/ politikāņi nevnm saprot atbildības slogu/ spēlē ar skolēniem un kāš pēc kārtas visiem, ipaši pēc iepriekšejās sezonas izpārdošanas/ Teikā nesaprot šādu štelli

  +1 [+] [-]

, 2014-02-22 12:55, pirms 10 gadiem
„jo „VEF Rīga” nekad nevēlas celt neslavu basketbola sporta veidam."

A kas tas tāds Jaunupa Kungs? - https://twitter.com/lailaspalina/st...

Banāns Tu esi un ar šo rīcību tikai vel lielāku neslavu cel basketbolam! Sāka viņš atdzimt šovasar, te Tev nu bija.. Latvijas Lielklubs sāk atkal gremdēt.. Tagad aste starp kājām, jo pusmiljins jāmaksā bērzam, a naudas ta nav.. Ja tāds VEF nākamsezon pastāvēs, tad kurš leģionārs gribēs viņā spēlēt pēc šī skandāla?? Slikti paliek šito visu lasot... gribēju šodien VEF spēli skatīties.. nu i na*uj...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-02-22 12:59, pirms 10 gadiem
Andrins tulit beigs karjeru. vares abi plostot. spanu klubs labi iegrabsies.

  +5 [+] [-]

, 2014-02-22 12:59, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Cilvēki, domāju, ka tomer tas lēmums ir tāds dīvains, jo runa gāja par disciplīnas pārkāpumiem, kuru ievērošanu viņš pat parakstīties nevēlējās! Un ja viņš alkohola reibumā kāpa kokā utt. tas ir jāsoda un viss!
Tak pietiek par to koku! Tā bilde pilnīgi neko nepierāda. Ar to foto var vēl paspēlēt uz basketbola sabiedrības jūtām te pat Latvijā, bet tiesas procesiem tā pilnīgi neko nedos. Es vēl saprastu, ja tur būtu video, kurā Bērzs šļupstēdams bļauj "Vef geji, Jaunup glavnij piteraz", bet publicēt bildi, kurā Kaspars kokā karājas... Tur cilvēkiem tiešām izmisumā jābūt.

  +8 [+] [-]

, 2014-02-22 13:00, pirms 10 gadiem
Creeper^ rakstīja: Es saprotu, ka Jaunups nav nekāds baltais un pūkainais. Bet kapēc tas dušās dir*** domā ka viņam par nespēlēšanu pienākas divu sezonu alga pilnā apmērā, pie tam pēc tam, kad grib lauzt līgumu pēc SAVAS iniciatīvas?
versija:
VEF acīmredzot neizpildīja visas līguma prasības pagājušsezon, tāpēc Bērzs varēja pirms šīs sezonas pieprasīt brīvlaišanu un iespējams arī kaut kādu kompensāciju par pērn nesaņemto. Klubs neiedeva brīvvlaišanu, līdz ar to tagad jāmaksā arī par šīs sezonas nesaņemto algu. Un šī summai būtu jāturpina augt, kamēr Bērzs nesāks spēlēt citur. Izsakatās diezgan korekti.
Interesanti - varbūt kompensācijas par pērno gadu tagad paprasīs arī viss pārejais pērnais sastāvs (diezvai Bērzs bija vienīgais kuram nesamaksāja...) Hm, laikam var bankrotu redzēt...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-02-22 13:02, pirms 10 gadiem
aizermans rakstīja: Puiki1n! Pastāv taču līgums un tur viss ir uzrakstīts! Un nekāds sakars ar dušu!
Par puikiņu Tu vari sevi saukt. To, ka pastāv līgums kurā viss ir atrunāts vari man nestastīt. Nevaru apjēgt vai tiešām Jaunups ir tāds pamuļķis, ka ir parakstījis tādu līguma redakciju ar kuru viņš šajā gadījumā ir zaudētājs.

  -2 [+] [-]

, 2014-02-22 13:02, pirms 10 gadiem
Lai gan man Jaunups krīt uz nerviem un visa šī gada VEF sistēma, bet Bērzs pats vien ir liels cirvis, sadomājies ka ir nezin kāda zvaigzne, un viņa raksturu es domāju, ka mēs visi zinam. Tomēr gribas, lai VEF vēl drusku viņus visus tur pačakarē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-02-22 13:03, pirms 10 gadiem
VEF vaina ir tajā, ka tur atrodas neprofesionāli cilvēki, kas šo visu panāca tik tālu. Tā lūk!

Tas neko nenozīmē, ka kādam ir taisnība, jo taisnība ir lokāms jēdziens! To deķi var pavilkt katrs uz savu pusi, viss atkarīgs ir tik no niansēm. Atliek kādam kautko neizdarīt, un vainīgais var sevi pataisīt par nevainīgo.

Ir taču visiem skaidrs, ka taisnība ir VEF pusē, tik viņu neprofesionālā rīcība viņiem ir maksājusi pus miljonu eiro. Nezinu, kā būs ar tā visa saglābšanu, bet ceru, ka iegriezīs arī smagi Bērziņam.

  -3 [+] [-]

, 2014-02-22 13:05, pirms 10 gadiem
Es ceru, ka vef vēl apsēdīsies aci pret aci ar Bērzu un parunās, pirms viņa visus varoņdarbus publicēs. Spēlētājam jumts aizbraucis, bet izlases vārdā vajadzētu viņu pasargāt.

Tā tiesa nav nekād debesu taisnā tiesa. Tur arī sēž cilvēki, kuriem ir savas intereses - spāņi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-02-22 13:08, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Es domāju, ka tur arī Spāņu lobijs, jo Spānijā jau pirms dienām par šo runāja, tas ir aizdomīgi
Kāds tur spāņu lobijs. Nevienam neinteresē emocionālā puse, pret tiesisko. Ja likums ir KB pusē, tad arī lēmums būs viņam par labu. Nav jāmeklē, kāds kurš itkā ir palīdzējis viņam, kādi lobiji ... Vaina ir nepareizi noformulētā līgumā, un tajā, ka tas viss jau netika iznīdēts saknē. Ja KB negrib kko parakstīt, tad jādod vilka pase jau tad, nevis jāļauj spēlēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-02-22 13:10, pirms 10 gadiem
eziitis rakstīja: Tak pietiek par to koku! Tā bilde pilnīgi neko nepierāda. Ar to foto var vēl paspēlēt uz basketbola sabiedrības jūtām te pat Latvijā, bet tiesas procesiem tā pilnīgi neko nedos. Es vēl saprastu, ja tur būtu video, kurā Bērzs šļupstēdams bļauj "Vef geji, Jaunup glavnij piteraz", bet publicēt bildi, kurā Kaspars kokā karājas... Tur cilvēkiem tiešām izmisumā jābūt.
tak visa Rīga zin, ka viņš ir lielākais ļurbētājs basketbolā. Lai jau brauc uz to Spāniju, ne tur nauda, ne tur kāds ar viņu auklēsies. Ceru, ka nekādu naudu viņš nedabūs, jo nav spēlējis.

     [+] [-]

, 2014-02-22 13:14, pirms 10 gadiem
Viss notiek kā parasti. Nāk basketbola pavasaris!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2014-02-22 13:18, pirms 10 gadiem
Vainīga šajā situācijā ir tikai un vienīgi VEF vadība! Vai tiešām ir tik grūti iestrādāt galvenajā līgumā attiecīgus pieturpunktus par disciplīnas pārkāpumiem un to soda apmēriem? Bet sanāk tā, ka spēlētājs vispirms paraksta līgumu, kur nekas tāds nav ietverts, bet kad seko kāds pārkāpums, tad VEF vadība pēkšņi attopās, ka tas pirmajā līgumā nav iestrādāts, līdz ar to sastāda jaunu līgumu un iegrūž sejā spēlētājam, lai liek savu parakstu uz dokumenta... kādēļ gan spēlētājam parakstīt jauno līgumu, zinot, ka viņš būs finansiāls cietējs? Ja VEF nebūtu pavirši sastādījuši pirmo līgumu, tad līdz nekam tādam nenonāktu!! VEF vadībai ir jāsāk uzņemties atbildība par saviem kasjakiem!!
P.S. Nekādā gadījumā neatbalstu Bērziņa ārpussporta aktivitātes
1 2 3 4 113 komentāri