Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Krišjānis Kļaviņš: "Cēsīs var radīt lielāku ažiotāžu nekā Rīgā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Krišjānis Kļaviņš: "Cēsīs var radīt lielāku ažiotāžu nekā Rīgā"
Foto: Zigismunds Zālmanis

"Manuprāt, Cēsis ir vienīgā vieta, kur varētu radīt skatītāju ažiotāžu par Latvijas un Igaunijas čempionāta fināliem. Pagaidām neesam iesnieguši pieteikumu, taču labprāt rīkotu finālturnīru," pirms svētdien, 24. februārī, paredzētās mājas spēles pret "TTT Rīga" basketbolistēm teica sporta kluba "Cēsis" prezidents Krišjānis Kļaviņš.

Divkārtējās Latvijas čempiones (2009, 2012) sezonu sāka sekmīgi, izcīnot uzvaras sešpadsmit spēlēs pēc kārtas. Latvijas un Igaunijas čempionāta kopvērtējumā gan Cēsim, gan “TTT Rīga” ir pa 32 punktiem, taču galvaspilsētas klubs aizvadījis par vienu spēli vairāk.

“Cēsu komandas sniegumu vērtēju pozitīvi. Uzvaras turpina krāties,” piektdien telefonsarunā teica Kļaviņš. “Ceru, sērija netiks pārtraukta un droši turpināsim iet čempionu titula virzienā. No gada sākumā komandā spēlē amerikāniete Hemptone. Ja viss būs kārtībā ar veselību, viņa būs liels palīgs “play-off” spēlēs. Klāt nākusi vēl viena laba spēlētāja – Dita Liepkalne.”

Vidzemes kluba sastāvā šobrīd ir četras spēlētājas ar ASV studentu basketbola pieredzi – Zane Jākobsone, Kristīne Silarāja, Dita Liepkalne un Kīša Hemptone. Ārējā līnijā komandai ir divas pieredzējušas saspēles vadītājas Anda Eibele un Zane Lapsiņa, bet priekšējā līnijā Ievai Vītolai palīgā nāks Olimpisko spēļu dalībniece Kimberlija Batlere. Pieredzējusī spēka uzbrucēja komandā rudenī aizvadīja četras spēles, bet pagaidām vēl nav atgriezusies vienības sastāvā.

Kļaviņš uzskata, ka tikai viena igauņu komanda spēj veidot konkurenci Latvijas klubiem. “Pirmajā sezonas pusē patika “ECLEX Tallinn” spēle. Nesaprotu, kas tagad noticis ar komandu. Vai tiešām vienas spēlētājas – Vīve Kaja Rebane pārcēlās spēlēt uz Bulgāriju – aizbraukšana radīja tik katastofālas sekas, ka pirmajā puslaikā pret Liepāju viņas zaudēja ar divdesmit punktu starpību? Manuprāt, ECLEX bija vienīgā komanda, kura deva pienesumu apvienotajā čempionātā. Runājot par Latvijas klubiem, dažas interesantas spēlētājas ir “RTU/Merks” sastāvā. Piemēram, labu sezonu aizvada Daina Lazdeniece. TTT sastāvā man patīk Kitija Laksa.”

SK "Cēsis" galvenais treneris Armands Krauliņš un Krišjānis Kļaviņš. Foto: Zigismunds Zālmanis

No janvāra sākuma komanda apvienotajā čempionātā aizvadījusi tikai piecas sacensības. Pirms “play-off” cīņām jānodrošina labāka spēļu prakse, uzsver Cēsu kluba prezidents. “Pietrūkst dažas draudzības spēles, kuras paši neesam sarunājuši. Lai labāk sagatavotos izslēgšanas spēlēm, martā šo trūkumu novērsīsim.”

Mēnesi pirms regulārās sezonas beigām cīņu par “Četru Finālu” turpina piecas komandas, par pēdējo vakanci asākajai cīņai risinoties starp “RTU/Merks” un “Liepājas Papīru”. Uz apvienotā čempionāta finālsacensību norisi var kandidēt jebkura labāko kvarteta dalībniece, tiesa, rīkotājiem jārūpējas par viesu komandu izmitināšanu.

“Labprāt rīkosim Latvijas un Igaunijas čempionāta “Četru Finālu”. Manuprāt, Cēsis ir vienīgā vieta, kur varētu radīt skatītāju ažiotāžu ap šīm spēlēm. Alternatīva būtu spēlēt Liepājā, jo Rīgā vai Tallinā finālturnīrs neizraisītu īpašu interesi.”

Svētdien paredzētajā spēlē Cēsīs, visticamāk, izšķirsies, kura komanda Latvijas čempionāta “play-off” spēlēs tiks izsēta ar pirmo numuru un iegūs mājas laukuma priekšrocības. Pirmajā aplī Cēsis izbraukumā pārspēja TTT ar rezultātu 70:62. Atbildes cīņā jāspēlē par uzvaru, nevis rezultāta noturēšanu, ir pārliecināts Kļaviņš.

“Gaidu Cēsu uzvaru un pilnas tribīnes. Rezultāta starpība nav galvenais, svarīgākais – turpināt uzvaru sēriju un sekmīgi gatavoties “play-off”. Komandā netiek apspriesti citi varianti, izņemot uzvaru. Nav nekādu sarunu par plus vai mīnus septiņi, jākoncentrējas panākumam.”

Spēles sākums svētdien plkst. 16:00 Cēsu sporta namā.

Kopvērtējums 22. februārī

#KomandaU-ZP
1SK Cēsis16-032
2TTT Rīga15-232
3ECLEX Tallinn14-230
4RTU/Merks12-630
5Liepājas Papīrs12-529
6Tallinn University8-824
7Audentes7-1024
8TTT juniores6-1022
9Latvijas Universitāte4-1422
10U16 izlase3-1420
11AmEst Rapla3-1420
12Tartu University0-1515

Latvijas un Igaunijas čempionāta “Četru Fināls” paredzēts 6. un 7. aprīlī. Cīņas par Latvijas medaļām sāksies trīs dienas vēlāk, pusfinālu spēles sērijās līdz divām uzvarām izspēlējot 10., 13. un, ja nepieciešams, 15. aprīlī. Fināli sērijā līdz trīs uzvarām risināsies 18., 21., 24., ja nepieciešams, 27. un 30. aprīlī.

Slēpts komentārs: akapele

  +2 [+] [-]

, 2013-02-22 22:44, pirms 11 gadiem
tā nehīli nobarojies - pirms pāris gadiem bija tievs kā skals

  +1 [+] [-]

, 2013-02-22 22:45, pirms 11 gadiem
Skatītāju skait mājās spēlēs (vidēji):

''Cēsis'' - 189
"Liepājas Papīrs" - 93
ECLEX - 70
"TTT Rīga" - 62
"RTU/Merks" - 23

  +1 [+] [-]

, 2013-02-22 22:49, pirms 11 gadiem
200 un vairāk skatītāju:

300 - ''Cēsis'' - ''Liepājas Papīrs'' - LSBL
250 - ''Cēsis'' - LU - LSBL
239 - ''AmEst Rapla'' - "TTT Juniores" - Eesti Korvpalliliit
200 - ''TTT Rīga'' - ''Cēsis'' - LSBL
200 - ''Cēsis'' - ECLEX - LSBL
200 - ''Cēsis'' - ''RTU/Merks'' - LSBL
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-02-23 00:20, pirms 11 gadiem
cunami arī vieglāk uzradīt krūzītē ar tējkarotīti nekā Baltijas jūrā.

  +5 [+] [-]

, 2013-02-23 06:51, pirms 11 gadiem
akapele rakstīja: A kas Rīgā nav intereses par basketbolu- kas tas par murgu. Cēsīs mazāk sēdvietu skatītājiem- tad liekas ka skatītāju pūļi???
Cēsu sporta kompleksā ir vairāk skatītāju vietu nekā Olimpiskajā sporta centrā. Diez vai ir pamats pieminēt Arēnu Rīga, jo tur sieviešu klubu basketbols nav manīts kopš treknajiem gadiem.