Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Skudra: "Atvēršu savu vārtsargu hokeja skolu Maskavā"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Skudra: "Atvēršu savu vārtsargu hokeja skolu Maskavā"
Pēteris Skudra
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Bijušais Latvijas hokeja izlases vārtsargs Pēteris Skudra intervijā krievu hokeja portālam hockeypravda.ru pastāstījis par savu darbu „Severstal”, kā arī atklājis, ka plāno atvērt savu hokeja vārtsargu skolu Maskavā.

"Atskaitot SKA, visas komandas Rietumos ir spēkos līdzīgas"

Kā zināms, Pēteris Skudra šobrīd strādā Čerepovecas „Severstal” klubā, kas cīnās par 4.-6. vietu Rietumu konferencē. Par „Severstal” kopējo sniegumu Skudra sacījis: „Mums jāpieliek vairākumā, jo spēle nevienādos sastāvos „play-off” būs izšķiroša. Tāpat jāuzlabo komandas spēle, neskatoties uz to, ka sezonas otrajā pusē tā jau kļuvusi labāka. Protams, „play-off” svarīgs būs arī komandas gars. Pirmais mūsu mērķis bija iekļūt „play-off”. Tagad, kad tas izdarīts, gribam tikt pēc iespējas augstāk, lai iegūtu mājas spēļu priekšrocību. Negribētos izstāties 1. kārtā. Uzskatu, ka Rietumu konferencē visas „play-off” komandas būs aptuveni vienā spēkā, atskaitot SKA. Taču arī ar SKA var cīnīties, ko šajā sezonā jau esam pierādījuši. Katrai cīņai jānoskaņojas, jāiet laukumā un jāsitas. Šosezon kā vēl nekad ir iespējams jebkuru pārspēt un jebkuram zaudēt.”

"Košečkina sniegums ir mūsu darba rezultāts"

Par saviem tiešajiem pienākumiem, „Severstal” vārtsargu trenēšanu, Skudra saka: „Viennozīmīgi redzu progresu Košečkina spēlē [šis vārtsargs šobrīd ir dalītā 1. vietā ar Edgara Masaļska konkurentu Mihailu Birjukovu līgā pēc sauso spēļu skaita, abiem pa sešām spēlēm „uz nulles” – aut.piez.] un redzu atšķirību, kāds viņš bija sezonas sākumā un kāds ir tagad. Katru dienu nopietni strādājam. Pat Tarasovs [otrais vārtsargs] ir kļuvis par vienu no līderiem atvairīto metienu procentā. Šobrīd viņš ir 4. vietā, kaut arī ir veterāns un sen nav licis par sevi runāt. Atgriežoties pie Košečkina, viņa šī brīža sniegums ir mūsu darba rezultāts un uzskatu viņu par vienu no labākajiem KHL vārtsargiem.”

"Individuālie treniņi vārsargam dod 80% no kopējā prasmju efekta"

Taujāts, vai Skudram trenēšanā palīdz NHL pieredze, Pēteris stāsta: „Košečkins bez liela darba nevarētu progresēt. Bet NHL, protams, ir augstākais līmenis vārtsargam un ne katram dzīvē rodas tāda iespēja. Nekur citur nevar gūt tādu spēļu un treniņu pieredzi kā NHL. Un tas, protams, dod papildus iespējas trenēšanā. Individuāls darbs ar vārtsargu ir tik svarīgs kā nevienā citā pozīcijā. Ar vārtsargiem individuāli darbojamies katru dienu 30 minūtes, sākam vēl pirms pārējās komandas ierašanās uz treniņu. Treniņi ar vārtsargu dod 80% no efekta, pārējie 20% tiek iegūti kopējā darbā ar komandu, kur strādā pie fiziskās formas, refleksiem. Taču, lai vārtsargs rādītu kvalitatīvu sniegumu, nepieciešami specifiski treniņi, kas atdalīti no pārējās komandas.” Skudra intervijā tāpat atzīmē. Ka arī šobrīd ne katrā KHL klubā notiek individuāls darbs ar vārtsargiem, kas var neļaut viņiem attīstīt savu talantu.

"Košečkins ir galvastiesu pārāks par Birjukovu un Ježovu"

Jautāts, kādas ir Košečkina izredzes tikt Krievijas izlases sastāvā [ar krieviem, starp citu, būs jāspēlē arī Latvijas izlasei], Skudra savu padoto atkal slavē: „Nezinu, kāda tobrīd būs situācija ar vārtsargiem NHL. Visdrīzāk atbrīvoties varētu Varlamovs. Taču Košečkins ir galvastiesu pārāks par Birjukovu un Ježovu, kuri pārstāvēja Krieviju pēdējā Eirotūres posmā. Viņi ir labi vārtsargi, negribu kritizēt, taču viņu sniegums ir pārāk viegls [легковесна - krievu val.]. Šosezon ir ļoti daudz spēles vārtu priekšā, pretinieki aizsedz vārtsargu, un šādās situācijās minētie vārtsargi zaudē Košečkinam, jo viņam nav obligāti jāredz metiens, ripa tāpat trāpa pa viņu. Šobrīd labākie KHL krievu vārtsargi ir Baruļins un Košečkins.”

"Atklāšu vārtsarga skolu Maskavā"

Visbeidzot intervijas noslēgumā Skudra atklāj savus nākotnes plānus: „Jā, tāpat kā Iļja Brizgalovs, arī man ir nodoms atvērt savu hokeja skolu. Atklāsim šādu skolu Maskavā. Treniņi notiks vasarā, aptuveni trīs nedēļas. Taču mēs liksim uzsvaru uz kvalitāti, nevis kvantitāti. Manā skolā nebūs liela cilvēku pūļa. Tās būs individuālas nodarbības – astoņi līdz desmit cilvēki kā Ziemeļamerikā, kur pats šādi trenējos. Tas būs liels darbs, pievērsīsim puišiem maksimālu uzmanību, mācīsim dažādas nianses. Esmu priecīgs, ka varēšu atvērt šādu skolu, jo pagaidām krievu vārtsargiem elementāri trūkst vajadzīgās informācijas un pareizu individuālo treniņu. Mums netrūkst vārtsargu, ir pilns ar perspektīvu jaunatni, taču visi šie vārtsargi vairāk trenējas komandas stilā, nevis individuāli. Tiklīdz visu pabeigsim, noteikti izreklamēsim savu projektu.”

Izmantotie resursi:
hockeypravda.ru

1 2 45 komentāri

 +81 [+] [-]

, 2012-02-22 23:25, pirms 12 gadiem
Laikam tikai man zināmu iemeslu dēļ,bet man redzot šo cilvēku bildē vai Tv ekrānā,liek izraisīt diezgan nepatīkamas sajūtas..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +20 [+] [-]

, 2012-02-22 23:31, pirms 12 gadiem
archa111 rakstīja: Laikam tikai man zināmu iemeslu dēļ,bet man redzot šo cilvēku bildē vai Tv ekrānā,liek izraisīt diezgan nepatīkamas sajūtas..
Irbes ena Lv hokeja...

  +5 [+] [-]

, 2012-02-22 23:31, pirms 12 gadiem
nedaudz nesaprotami kādā saistībā šī ziņa, vai kādam ar viņu te jālepojas?

un jau ierastās augstās domās .. varbūt Košečkins kautkā skaistāk spēlē, bet jau vairākus gadus kā RUS izlasē un tīri pēc statistikas nav labākā sezona
Континентальная Хоккейная Лига - Игроки

     [+] [-]

, 2012-02-22 23:31, pirms 12 gadiem
Vajag latvijā vērt vaļā jaunajiem vātsargiem krievu jauno hokejistu vecāki varēs normālu piļi maksāt, labāks latvija tak eiropa, kas var būt labāks par šo.

 +19 [+] [-]

, 2012-02-22 23:32, pirms 12 gadiem
archa111 rakstīja: Laikam tikai man zināmu iemeslu dēļ,bet man redzot šo cilvēku bildē vai Tv ekrānā,liek izraisīt diezgan nepatīkamas sajūtas..
Tu nēesi vientuļš savās izjūtās...

 +24 [+] [-]

, 2012-02-22 23:33, pirms 12 gadiem
izlasē gan viņam nepatika spēlēt..

 +22 [+] [-]

, 2012-02-22 23:34, pirms 12 gadiem
Skudra sazvanāms? Ar ieslēgtu telefonu? Lai veicas!

 +13 [+] [-]

, 2012-02-22 23:37, pirms 12 gadiem
No ekonomiskās puses jau skaidrs, ka izdevīgāk ir vērt skolu vaļā Maskavā, ne Rīgā, Liepājā vai Jelgavā, bet no otras puses, man šķiet, ka viņam pat nepastāv tāds variants kā skolas atvēršana Latvijā, žēl, ka tā.

  +4 [+] [-]

, 2012-02-22 23:37, pirms 12 gadiem
Varēja jau Latvijā atvērt un trenēt jauno paaudzi,bet no otras puses var arī saprast,ka biznesa ziņā,iespējams,ne tas labākais variants ir Latvija!

 +37 [+] [-]

, 2012-02-22 23:41, pirms 12 gadiem
"...Mums netrūkst vārtsargu, ir pilns ar perspektīvu jaunatni, taču visi šie vārtsargi vairāk trenējas komandas stilā, nevis individuāli..."

par kuriem mums iet runa Peeteri?

  +6 [+] [-]

, 2012-02-22 23:52, pirms 12 gadiem
Tuda tjebe i doroga, Petja!

 +28 [+] [-]

, 2012-02-22 23:58, pirms 12 gadiem
tādus kā Pēteris sauc par sarkanajiem latviešiem...
bet nu katram jau pašam savu sirdsapziņa, lai veicas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +25 [+] [-]

, 2012-02-23 00:01, pirms 12 gadiem
Šis te bija viens no tiem ''obiženijiem'',kuram spēlēšanu izlasē,treneriem vienmēr vajadzēja izlūgties ar lielu lūgšanos ,bet viņš jau ,redz kundziņš, atcerējās kaut kādus ,pērnos žurnalistu aprakstus par viņa neveiksmīgo spēli pirmajos čempjos un tas bija par iemeslu ,lai visus turpmākos gadus izlasei teiktu - NĒ!
Tādēļ jau viņš ne ar ko labu ,cilvēku atmiņās neasocējas.

 +27 [+] [-]

, 2012-02-23 00:02, pirms 12 gadiem
Nu ja Latvija jau Pēcim nodarījusi pāri. tāpēc skola j';atver Maskavā...

  +2 [+] [-]

, 2012-02-23 00:26, pirms 12 gadiem
Varēja labāk jaunos latviešus trenēt. Domāju, ka būtu bariem jauno vārtsargu, kas gribētu iet un trenēties...

  -3 [+] [-]

, 2012-02-23 00:36, pirms 12 gadiem
ko jūs te gļuko.pohuj tā skola. paksat birjukovs dala nr.1 .tikai spēlē birjukovs pret ko,pret ko masīti liek?racha iedod monētas tiem latviešu vārtsargiem un viņi atradīs vēl labakus trenerus par skudru.bija tač,kad viņšizteicās ka ir menedžeris

 +16 [+] [-]

, 2012-02-23 00:46, pirms 12 gadiem
Apvainojās uz LV izlasi, par šādām tādām problēmām, lūk, kas notiek tālāk..

     [+] [-]

, 2012-02-23 00:48, pirms 12 gadiem
kapec nav izsaukuma ziime teikuma beigas

 +14 [+] [-]

, 2012-02-23 00:52, pirms 12 gadiem
Pēdējais _ Lietuvietis rakstīja: Malacis Skudra nemocās Latvijā atvērt skolu tur pat neviens neiet ,Paskaties maskavā tur idzīvotāji 10 reizes vairāk lielāks piķis.
atjautības uzdevums!
ar ko atšķiras 10 skolēni Rīgā no 10 skolēniem Maskavā?!
ar tautību, naudas daudzums nemainās..

"Tās būs individuālas nodarbības – astoņi līdz desmit cilvēki kā Ziemeļamerikā, kur pats šādi trenējos."
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-02-23 07:55, pirms 12 gadiem
Vidziņš rakstīja: Šis te bija viens no tiem ''obiženijiem'',kuram spēlēšanu izlasē,treneriem vienmēr vajadzēja izlūgties ar lielu lūgšanos ,bet viņš jau ,redz kundziņš, atcerējās kaut kādus ,pērnos žurnalistu aprakstus par viņa neveiksmīgo spēli pirmajos čempjos un tas bija par iemeslu ,lai visus turpmākos gadus izlasei teiktu - NĒ!
Tādēļ jau viņš ne ar ko labu ,cilvēku atmiņās neasocējas.
Cik tad viņam to čempionātu ,pats pirmais C līgā ,pēc tam 1994 gada PČ B līgā,kuros pirmais numurs tomēr bija Naumovs,un pēc tam pirmais PČ A līgā ,kurā viņš nospēlēja nepilnu spēli pret ASV,

  +2 [+] [-]

, 2012-02-23 08:46, pirms 12 gadiem
a na*ujam krievijā?

  +6 [+] [-]

, 2012-02-23 08:56, pirms 12 gadiem
Vai T. Arnasons nāks uz Pētera skolu pamētāt pa vārtiem?

Skudra izlasi uzmeta, bet Irbe regulāri spēlēja negatavs, neizgulējies, psiholoģiski pārmotivēts, kas nodara vēl lielāku skādi komandai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-02-23 10:03, pirms 12 gadiem
Viņš runā par Krieviju
Smarcha rakstīja: "...Mums netrūkst vārtsargu, ir pilns ar perspektīvu jaunatni, taču visi šie vārtsargi vairāk trenējas komandas stilā, nevis individuāli..."

par kuriem mums iet runa Peeteri?

 +18 [+] [-]

, 2012-02-23 10:05, pirms 12 gadiem
nekad neesu bijis sajūsmā par Skudru,drīzāk izsaucis nepatiku,dēļ visiem tiem ieslēgtajiem un tad atslēgtajiem telefoniem,kad izlases vadība vai līzdama uz vēdera gribēja viņu pierunāt,fanu tūkstoši cerēja, bet tas kā vīrs nevarēja peteikt,ka nespēlēs,bet nebija sazvanāms,nu sorry,taisi savu skolu kaut uz Munameģa

  +1 [+] [-]

, 2012-02-23 10:26, pirms 12 gadiem
Veiksmi Pjotram Muravjovam.
Na obižennyh vodu vozjat))

 +16 [+] [-]

, 2012-02-23 10:33, pirms 12 gadiem
Vinjsh noteikti balsoja PAR!!!

     [+] [-]

, 2012-02-23 10:52, pirms 12 gadiem
īsts patriots...

     [+] [-]

, 2012-02-23 11:07, pirms 12 gadiem
Katrs pelna piķi kā māk. Ir jau tas Skudra diezgan liels pi...is, ko tur liegties, tikai kāda mums daļa kur viņš to piķi pelna. Vēl- ja Skudra būtu plānojis atvērt vārtsargu skolu Vašingtonā, tad lielākajai daļai komentētāju tas liktos zaje..is. Bet tā kā tas ir Maskavā,tad tas ir slikti. ņirgt gribās par lielāko daļu no komentētājiem- pasakiet man ar ko krievu piķis ir sliktāks par jenkiju?
Abas ir lielvalstis , abas valstis bāž savu snuķi tur kur nevajag, abām valstīm patīk karot un apspiest mazās tautas reģionos kur ir nafta.

  +2 [+] [-]

, 2012-02-23 11:28, pirms 12 gadiem
pareizi ir, taisi maskavā....noželojamais gļēvuli....
man tik jautājums, kur starp mums tādi te nodevēji rodas???

  +4 [+] [-]

, 2012-02-23 12:50, pirms 12 gadiem
kadai veel gljevulji? kaada attieksme no valsts, taada pret valsti...un kpc ne maskava, ja varees pelniit tukstoshus.. bet TEv jau protams labaak patriots, bet ar pliku pakalju..
iversons rakstīja: pareizi ir, taisi maskavā....noželojamais gļēvuli....
man tik jautājums, kur starp mums tādi te nodevēji rodas???
1 2 45 komentāri