Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

SOK un Tokija noliedz izskanējušo informāciju par olimpisko spēļu atcelšanu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

SOK un Tokija noliedz izskanējušo informāciju par olimpisko spēļu atcelšanu
Foto: PIERRE EMMANUEL DELETREE/SIPA/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu atklāšana paredzēta 23. jūlijā. Medijos izskanējusi informācija, ka sacensības varētu tikt atceltas pavisam, taču organizatori un arī Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs šādu iespējamību noraidījuši.

Ceturtdien Lielbritānijas laikraksts “The Times” publicēja rakstu, ka Tokijas olimpiskās spēles varētu nenotikt. Kāds anonīms lēmumu pieņēmējs paudis, ka sacensību sarīkošana kļuvusi pārāk sarežģīta, tomēr neviens nevēloties par to runāt publiski.

Taču SOK un olimpisko spēļu orgkomiteja šādu informāciju noliegusi. “Mums nav neviena iemesla, lai domātu, ka olimpiskās spēles nesāksies 23. jūlijā Tokijas olimpiskajā stadionā,” teica SOK prezidents Tomass Bahs.

“Būs nepieciešams upurēties. Pirmajā vietā ir drošība, un diskusijās par drošības nodrošināšanu nedrīkst būt tēmu, par kurām nerunājam,” skaidroja Bahs. Olimpiskajās spēlēs jāpiedalās 11 tūkstošiem sportistu, kā arī vairākiem desmitiem tūkstošu treneru, tiesnešu, oficiālo personu, VIP personu, mediju pārstāvju un televīziju darbinieku. Paralimpiskajās spēlēs, kam jāsākas 24. augustā, piedalīsies 4400 sportistu.

“Jāsaprot, ka pagājušā gada martā, kad pieņēmām lēmumu par olimpisko spēļu pārcelšanu, bija krietni citāda situācija, nekā tagad. Ir sperti soļi uz priekšu zinātnē, medicīnā, vakcinācijā un analīžu veikšanā. Pagājušā gada martā nekā no tā nebija. Tobrīd neviens nezināja, kā tikt galā ar pandēmiju, bet tagad zinām daudz vairāk,” analizēja Bahs.

Tokijas olimpisko spēļu organizatori paziņojumā pauduši, ka nemainīgs ir Japānas premjerministra Jošihides Sugas atbalsts. “Visi mūsu sadarbības partneri - valsts valdība, Tokijas valdība, SOK un Starptautiskā paralimpiskā komiteja - koncentrējušies olimpisko spēļu sarīkošanai šajā vasarā,” teikts orgkomitejas paziņojumā. “Izdarīsim visu, lai spēles būtu drošas.”

Bažas par Tokijas olimpisko spēļu sarīkošanu pieņēmušās spēkā, jo Japānā strauji pasliktinājusies situācija ap Covid-19. Valdība Tokijā un citās prefektūrās izsludinājusi ārkārtas stāvokli. Jāpiezīmē, ka 2021. gada olimpisko spēļu sarīkošanā ieguldīti jau 25 miljardi dolāru, lielākā daļa - no nodokļu maksātāju naudas.

Izmantotie resursi:
https://www.thetimes.co.uk/article/...
https://www.espn.com/olympics/story...

Vai Tokijas olimpiskās spēles varēs sākties nospraustajā laikā?

  • 43

  • 34


     [+] [-]

, 2021-01-22 15:27, pirms 3 gadiem
Par 80% domāju, ka atcels. Es pats vairāk satraucos par EURO 2020.

     [+] [-]

, 2021-01-22 15:41, pirms 3 gadiem
kasagrande rakstīja: Par 80% domāju, ka atcels. Es pats vairāk satraucos par EURO 2020.
Futene notiks , bet es stipri apšaubu , ka tiešām spēles notiks 12 valstīs..

     [+] [-]

, 2021-01-22 15:46, pirms 3 gadiem
atcels un viss! nav ko māžoties

     [+] [-]

, 2021-01-22 15:46, pirms 3 gadiem
SKY TV ziņo pilnīgi pretēji , ka Japāņu valdība spēles atcels un vēl rīkos 2032 . gadā. Viens no Japāņu valdības vēl izteica , ka visas vasaras OS pārcēlsies pa.4 gadiem uz priekšu