Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: "Ja es būtu spēlējis kaut mazliet labāk, mēs būtu uzvarējuši"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Porziņģis: "Ja es būtu spēlējis kaut mazliet labāk, mēs būtu uzvarējuši"
Kristaps Porziņģis un Ivica Zubacs. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas klubs Dalasas "Mavericks" savā laukumā ar 107:110 piekāpās Losandželosas "Clippers". Pirmo maču 2020. gadā aizvadīja Kristaps Porziņģis, taču viņš realizēja tikai katru ceturto metienu no spēles un pēcāk uzņēmās atbildību par neveiksmi.

"Ļoti nepatīkami, ka nespējām izcīnīt uzvaru. Uzskatu – ja es būtu spēlējis kaut mazliet labāk, mēs būtu izcīnījuši uzvaru. Šī zaudējuma nasta gulstas uz maniem pleciem. Man jāspēlē labāk, lai palīdzētu saviem džekiem," teica Porziņģis. Viņš laukumā pavadīja 27 minūtes, kuru laikā guva desmit punktus, bet precizitāte no spēles bija vāja – 4/17. Porziņģis arī izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas.

"Skaidrs, ka tā bija tikai pirmā spēle pēc atgriešanās sastāvā, taču vienmēr ar sevi saistu augstas cerības. Esmu vīlies, ka nespēju mest ar labāku precizitāti," teica Porziņģis. Viņš trāpīja tikai vienu no astoņiem tālmetieniem. Latvietis nebija spēlējis kopš 29. decembra, kad pret Losandželosas "Lakers" savainoja labo ceļgalu.

"Mavericks" bez viņa iztika desmit mačos, izcīnot sešas uzvaras. Divas reizes bija paredzēts, ka Porziņģis atgriezīsies ierindā, taču viņa vārds no sastāva tika svītrots tikai dažas minūtes pirms spēles sākuma. Šonakt latvietis savu pirmo atlēkušo bumbu izcīnīja jau 42. sekundē, bet pirmos punktus guva vien pirmās ceturtdaļas vidū.

Drīz pēc tam savainojumā iedzīvojās "Mavericks" uzbrucējs Dvaits Pauels. Lai gan padziļinātas pārbaudes tikai sekos, ārsti uzskata, ka viņš sarāvis Ahilleja cīpslu, kas nozīmē šis sezonas beigas. "Gribējām spēlēt labāk un uzvaru veltīt Dvaitam. Turam viņu mūsu domās un ceram, ka viņa atgriešanās notiks pēc iespējas drīzāk," teica Porziņģis.

"Jādomā tikai par konkrēto dienu. Katru dienu nepieciešams vien neliels progress. Nedrīkst iesprūst, nedrīkst sākt šaubīties. Manuprāt, Dvaits psiholoģiski ir ļoti spēcīgs, viņam viss būs kārtībā," padomus sniedza Porziņģis, kurš pēc krustenisko saišu savainojuma bija spiests izlaist 20 mēnešus. Pauels šosezon vidēji spēlē iemeta 9,6 punktus un izcīnīja 5,7 bumbas zem groziem.

Izmantotie resursi:
https://www.dallasnews.com/sports/m...

  +5 [+] [-]

, 2020-01-22 10:03, pirms 4 gadiem
Vot to es saprotu, Kristaps pasaka kā ir un uzņemas vainu par šo zāģi (pa lielam tā arī bija). RESPECT KP 🤘

  +1 [+] [-]

, 2020-01-22 10:11, pirms 4 gadiem
Šonakt latvietis savu pirmo atlēkušo bumbu izcīnīja jau 42. sekundē, bet pirmos punktus guva vien otrās ceturtdaļas vidū.

7:06 līdz pirmās ceturtdaļas beigām jau skaitās kā otrās ceturtdaļas vidus?

https://youtu.be/cZxYokHQuD8?t=152

  -1 [+] [-]

, 2020-01-22 10:39, pirms 4 gadiem
Spēles aprakstā minēja ka KP guva Mavs pirmos punktus no spēles. Tagad izrādās ka Mavs līdz 2/4 vidum tikai sodiņus lādējuši

  +1 [+] [-]

, 2020-01-22 10:44, pirms 4 gadiem
nu godīgi sakot, paskatoties highlightus - tas arī ir viņa zāģis. Bet metienu izvēle bija ļoti OK, tāpēc nav ko pārmest, vienkārši nekrita.

     [+] [-]

, 2020-01-22 10:49, pirms 4 gadiem
Saprotu, ka pēc spēles ir jāatbild uz žurnālistu intervijām un jāsaka tas, ko prese vēlas dzirdēt, bet ko reāli viņš dara, lai uzlabotu to savu metienu? Hārdens pēc sava 1/17 paliek arēnā un turpina lādēt metienus, kamēr KP pēc katras spēles vienu un to pašu meldiņu laiž uz riņķi. Ilgi vairs šito nevarēs norakstīt uz to, ka traumas bijušas. Pirms sezonas to tik vien lēja pa ausīm, ka jūtoties labāk kā nekad, bet tagad jau pilnīgi cita dziesma skan.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-22 11:08, pirms 4 gadiem
Tieši tā Kristap!

  +2 [+] [-]

, 2020-01-22 11:16, pirms 4 gadiem
Jūs te laikam neviens spēli neskatījāties. #1 nevienam tur nekrita. #2 KP aizsardzībā darbojās tā, lai vispār Mavs var domāt par pagarinājumu. #3 THJ brīvu izšķirošo trulli aizlidināja garām un Dončīč izšķirošu sodu. Tā jau katrs spēlētājs var teikt, kad nav iemetis ar augstu %, ka tieši viņš ir vainīgs pie zāģa. Bez KP Clipperi jau puslaikā būtu nodrošinājuši uzvaru. Nejau tikai uzbrukums ir no svara.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-22 11:27, pirms 4 gadiem
doksnomarsa rakstīja: Tā jau katrs spēlētājs var teikt, kad nav iemetis ar augstu %, ka tieši viņš ir vainīgs pie zāģa.
Bet tā jau arī ir. Tu citiem izcel 1 vai 2 metienus ko neiemeta, bet KP aizmeta garām lielāko daļu savu metienu.

  -1 [+] [-]

, 2020-01-22 11:45, pirms 4 gadiem
Da ne shodien ar vai bez KP nebija variantu. KP pec traumas nav faktors.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-22 11:59, pirms 4 gadiem
Shed rakstīja: Da ne shodien ar vai bez KP nebija variantu. KP pec traumas nav faktors.
Kādu variantu nebija?Abas komandas pēdējās minūtēs to vien darīja,kā otrai komandai deva dāvanas

     [+] [-]

, 2020-01-22 12:56, pirms 4 gadiem
LAC otro pusi spēlēja bez Beverlija, kurš paspēja iemest 3 no 3 trīņiem un krampēja Luku. Tas arī deva Dallasai iespēju kaut cik pietuvoties un Lukam būt brīvākam uzbrukumā

  +1 [+] [-]

, 2020-01-22 13:22, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Bet tā jau arī ir. Tu citiem izcel 1 vai 2 metienus ko neiemeta, bet KP aizmeta garām lielāko daļu savu metienu.
Un Lukas divi ķieģeli,kas netrāpija pa stīpu.Visi meta garām.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-22 13:29, pirms 4 gadiem
Visu cieņu, Kristap- tā kā rīkojies, tas ir vīrišķīgi!- atzīt savu vainu un uzņemties atbildību, tā ir cienījama attieksme un pie reizes ceļš uz labāku sagatavotību un atgriešanos spēlē!

Viss būs labi ar Kristapu, vajadzīgs laiks, darbs, pacietība un neatlaidība. Pārliecību viņš atgūs visticamākais drīz.

Par mūsu basketbolista atpakaļceļu pasaules spēcīgākajā basketbola līga jauna ziņa arī te:

NBA. Kristaps Porziņģis ir atpakaļ!

  +1 [+] [-]

, 2020-01-22 13:34, pirms 4 gadiem
Kristapam taisnība. Spēle bija laba, izdevību bija daudz, un kārtīgs saimnieks tādu uzvaru no rokām ārā laiž reti.

Uzreiz ienākt spēlē ar tik augstu intensitāti ir grūti. Bet bija pāris trīspunktnieki, kurus vajadzēja iemest. Un kā Harels ņēmās zem Dalasas groza... Tikai Bobans spēja viņu drusku ierobežot.

Bet nesūdzēsimies. Prieks, ka Kristaps atkal spēlē. Un lai Pauelam labi iet ar atveseļošanos. Traumas tomēr ir daudz briesmīgāka nelaime, nekā garām aizmesti ķieģeļi.

  -2 [+] [-]

, 2020-01-22 13:46, pirms 4 gadiem
doksnomarsa rakstīja: Jūs te laikam neviens spēli neskatījāties. #1 nevienam tur nekrita. #2 KP aizsardzībā darbojās tā, lai vispār Mavs var domāt par pagarinājumu. #3 THJ brīvu izšķirošo trulli aizlidināja garām un Dončīč izšķirošu sodu. Tā jau katrs spēlētājs var teikt, kad nav iemetis ar augstu %, ka tieši viņš ir vainīgs pie zāģa. Bez KP Clipperi jau puslaikā būtu nodrošinājuši uzvaru. Nejau tikai uzbrukums ir no svara.
Kur tāda vienpusība! Bet statistika nemelo! Porzinģim pārliecinoši vissliktākais metienu realizācijas procents! Un viņš pats to atzīst! Tikai daži latviešu fanātiķi ar aizmiglotām acīm grib melnu pataisīt par baltu!

     [+] [-]

, 2020-01-22 14:31, pirms 4 gadiem
Kā ir tā ir. Ko tur vairs ko mainīt. Gan jau tas dēļ pātraukuma. Tagad no vienas spēles kaut ko uzpūst arī nav īsti pareizi

     [+] [-]

, 2020-01-22 15:04, pirms 4 gadiem
Alpaville rakstīja: Kur tāda vienpusība! Bet statistika nemelo! Porzinģim pārliecinoši vissliktākais metienu realizācijas procents! Un viņš pats to atzīst! Tikai daži latviešu fanātiķi ar aizmiglotām acīm grib melnu pataisīt par baltu!
Viens jau te bija,kas katrā spēlē skaitija KP +/- rādītājus.Pazuda. .Dažas spēles atpakaļ Lukam trīspunktnieki 0/6.Gadās.