Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Panthers" gūst divus vārtus deviņās sekundēs, Lavioletam 600. uzvara karjerā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Panthers" gūst divus vārtus deviņās sekundēs, Lavioletam 600. uzvara karjerā
"Panthers" pirmā maiņa bija neapturama. Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubam Floridas "Panthers" izdevies izcīnīt trešo uzvaru pēc kārtas, sagādājot Sanhosē "Sharks" trešo neveiksmi pēc kārtas, – 6:2.

Savā laukumā spēlējošā Floridas "Panthers" aizvadīja lielisku trešo trešdaļu, kuras laikā guva četrus vārtus un nokārtoja uzvaru. Par galveno pagrieziena punktu kļuva sāncenšu uzbrucēja Evandera Keina četru minūšu noraidījums par spēli ar augstu paceltu nūju, jo Kīts Jendls realizēja pirmo vairākumu un izvirzīja mājiniekus vadībā, bet deviņas sekundes vēlāk Vinsents Tročeks dubultoja "Panthers" pārsvaru, panākot 4:2.

Uzvaru ar 27 atvairītiem metieniem kaldināja Roberto Luongo, un "Panthers" pēc septiņu zaudējumu sērijas izdevies uzvarēt trīs mačos pēc kārtas. Savdabīgi, ka Sanhosē "Sharks" situācija ir tieši pretēja – septiņām uzvarām sekojuši trīs zaudējumi. Starp laukuma spēlētājiem galvenais varonis bija Frenks Vatrano, kurš guva vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. Viņš tagad spēlē pirmajā maiņā kopā ar Aleksandru Barkovu, kurš arī izdarīja trīs piespēles, un Jevgeņiju Dadonovu.

Nešvilas "Predators" izbraukumā ar 4:1 pieveica Kolorado "Avalanche", un tās galvenais treneris Pīters Laviolets izcīnīja 600. uzvaru karjerā. Iepriekš tas izdevies 19 treneriem, un Laviolets kļuvis par otro amerikāni, kurš sasniedzis zīmīgo robežu. Par pirmo pirms nepilnām divām nedēļām kļuva Kolumbusas "Blue Jackets" vadonis Džons Tortorela, kura kontā tagad ir 603 uzvaras. Lavioletam šī ir 17. sezona, un iepriekš viņš strādājis ar Ņujorkas "Islanders", Karolīnas "Hurricanes" un Filadelfijas "Flyers".

"Predators" uzvaru ar 35 atvairītiem metieniem kaldināja Peka Rinne, bet vārtus guva Niks Bonino, Viktors Arvidsons, Romāns Jozi un Raiens Eliss. Nešvila ar 51 spēlē sakrātajiem 62 punktiem ieņem otro vietu Centrālajā divīzijā, atpaliekot no Vinipegas "Jets", kam trīs spēles rezervē. Savukārt aiz muguras ar 53 punktiem ir Minesotas "Wild", kas izbraukumā ar 4:2 pārspēja Lasvegasas "Golden Knights".

Regulārā sezona, 22. janvāris

SpēleRez.SpēleRez.
Avalanche – Predators1:4Kings – Blues4:3
Golden Knights – Wild2:4Panthers – Sharks6:2