Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Milzīgais Koskinens tiek pie vērtīga trīs gadu līguma no "Oilers"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Milzīgais Koskinens tiek pie vērtīga trīs gadu līguma no "Oilers"
Miko Koskinens. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Edmontonas "Oilers" uz trīs gadiem pagarinājis līgumu ar somu vārtsargu Miko Koskinenu, lai gan viņš aizvadījis tikai 27 spēles, visās piedaloties šīs sezonas ietvaros.

Divus metrus garais Miko Koskinens, kurš šajā sezonā pelna 2,5 miljonus dolāru, vasarā parakstot līgumu uz vienu gadu, tagad noslēdzis jaunu vienošanos. Tā paredz, ka nākamo trīs sezonu laikā soms saņems 13,5 miljonus jeb sezonā vidēji pelnīs 4,5 miljonus, kas tiks ieskaitīti "Oilers" algu griestos.

Koskinens pie līguma ticis, lai gan viņa pieredze NHL ir visai minimāla – tikai šajā sezonā aizvadītās 27 spēles, kurās viņš atvairījis 91,1% metienu un vidēji ielaidis 2,78 ripas. Taču "Oilers" ģenerālmendžeris Pīters Čiarelli, kurš šobrīd tiek uzskatīts par sliktāko šajā amatā esošo speciālistu, nekad nav slēpis savu patiku pret Koskinenu, jo vasarā viņam piešķīra līgumu, kas paredzēja, ka vārtsargu bez viņa paša atļaujas nevar nosūtīt uz fārmklubu vai aizmainīt.

Koskinens iepriekš spēlēja Kontinentālajā hokeja līgā, pārstāvot Sanktpēterburgas SKA un divas reizes kļūstot par Gagarina kausa ieguvēju. 2015. gadā viņš tika atzīts par līgas labāko vārtsargu, savukārt 2016. gadā viņš palīdzēja Somijas izlasei kļūt par pasaules vicečempioni, labākā vārtsarga titulu saņemot arī šajā turnīrā.

Līdz šai sezonai "Oilers" pirmais vārtsargs bija Kems Talbots, un tiek vēstīts, ka viņš būtu gatavs pieņemt aizmainīšanu uz citu komandu. 31 gadu vecais Talbots šajā sezonā saņem 4,167 miljonus, bet vasarā viņš kļūs par brīvo aģentu. Īsais līgums varētu būt vilinošs kādai komandai, kura vēlas nodrošināties ar labu otro numuru pirms cīņas par Stenlija kausu.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/oilers-sign-kosk...

     [+] [-]

, 2019-01-22 10:09, pirms 5 gadiem
Oilers nebeidz pārsteigt.

  -2 [+] [-]

, 2019-01-22 10:18, pirms 5 gadiem
Nu ar Flames viņam viens nereāls seivs sanāca, bet vai uzreiz tagad vajadzēja tam paglupajam GM-am dot šim jaunu līgumu uz trim gadiem gandrīz pa 5 "ļamiem" sezonā.... diezgan daudz arī Koskinens lažo. Piem. tajā pašā spēlē ar Flames starp kājām ielaida....

     [+] [-]

, 2019-01-22 11:03, pirms 5 gadiem
als rakstīja: Nu ar Flames viņam viens nereāls seivs sanāca, bet vai uzreiz tagad vajadzēja tam paglupajam GM-am dot šim jaunu līgumu uz trim gadiem gandrīz pa 5 "ļamiem" sezonā.... diezgan daudz arī Koskinens lažo. Piem. tajā pašā spēlē ar Flames starp kājām ielaida....
no 27 spēlēm 14 uzvaras + SV% 911, nesaprotu ko tu tur murgo, stabili izcīnijis sev līgumu, atstājot Talbotu kā otro v-sargu. Ar šādu procentu ir tikai daži labāki par viņu, bet tie arī ir Vārtsargi ar lielo V. Labākais līgā ar vismaz nospēlētām 27 spēlēm ir Vasiļevskis, kuram ir 925%.

     [+] [-]

, 2019-01-22 11:07, pirms 5 gadiem
Brože vienkārši atkal nav iedziļinājies sporta veidā, bet tikai sausu info pārkopējis, vispār nekāds priekšstats par NHL v-sargiem, a nu ka marš atpakaļ pie Dinamo uzvaras takām!

     [+] [-]

, 2019-01-22 13:00, pirms 5 gadiem
Ja jau "milzīgais", varēja augumu pierakstīt...

     [+] [-]

, 2019-01-22 13:09, pirms 5 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Ja jau "milzīgais", varēja augumu pierakstīt...
2 metri

     [+] [-]

, 2019-01-22 13:52, pirms 5 gadiem
D-Mob rakstīja: no 27 spēlēm 14 uzvaras + SV% 911, nesaprotu ko tu tur murgo, stabili izcīnijis sev līgumu, atstājot Talbotu kā otro v-sargu. Ar šādu procentu ir tikai daži labāki par viņu, bet tie arī ir Vārtsargi ar lielo V. Labākais līgā ar vismaz nospēlētām 27 spēlēm ir Vasiļevskis, kuram ir 925%.
Nu ja tev vismaz pirmais padsmitnieks (atvairīto procentu ziņā) ir daži ta ok.... reāli Koskinens tikai pēc viena kīperu parametra ir Top 10 un tās ir sausās spēles(3). Runa nav par to, ka vajadzēja vai nevajadzēja spēgt līgumu, bet par līguma lielumu.... man liekas, ka 5M ir tomēr padaudz priekš savā ziņā vēl "kaķa maisā", jo viņš NHL ir spēlējis vēl pamaz un vienā sezonā viņš var te kaut ko saķert, bet teiksim nākamajā ar tiem saviem 5M kabatā sildīt beņķi un lažot uz nebēdu..... un ta mēs Edmontonas GMa izskatā iegūstam Gartu Snovu 2(kā ģen. menedžeri).....