Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Ābols: "Prieks, ka "Dinamo" rādītā spēle sāk nest augļus"

Rolands Eliņš

Ābols: "Prieks, ka "Dinamo" rādītā spēle sāk nest augļus"
Artis Ābols
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Rīgas "Dinamo" leģionārs Milans Jurčina pēc šodien uzvarētās spēles pret "Severstal" (4:3) atzina, ka parādīta spēle nebija vislabākā, taču komanda tomēr pratusi atrast spēkus uzvarai un ir apņēmības pilna turpināt krāt punktus, bet komandas treneris Artis Ābols pauda prieku par komandas pūliņu pārvēršanos rezultātā.

"Zinājām, ka būs ļoti smaga spēle," pēc uzvaras izteicās Milans Jurčina. "Pratām uzvarēt spēli, lai arī pēc pirmā perioda bija 1:1 un pēc otrā 2:2. Ātri guvām vārtus un izvirzījāmies vadībā, kas bija psiholoģiski bija ļoti svarīgi. Kad bijām vadībā, jau spēli kontrolējām mēs. Jā, viņi guva vārtus kādas 30 sekundes līdz trešā perioda beigām, izdarīja spiedienu, bet valdīja miers, kas ir pats svarīgākais. Šodien nebija labākā spēle no mūsu puses, bet mēs pratām uzvarēt. Ieguvām trīs punktus, tuvojamies "play-off" zonai."

"Šobrīd katra spēle mums ir kā "play-off" hokejs," turpināja "Dinamo" šodienas trešo vārtu autors. "Mums ir vajadzīgi visi punkti, kurus varam iegūt. Šobrīd spējam uzvarēt, esam izbraukumā izcīnījuši divas svarīgas uzvaras. Tā jāturpina tālāk un jāgatavojas jau nākamajai spēlei pret "Atlant".”

Savu vārtu guvumu Jurčina aprakstīja šādi: "Miķelis (Rēdlihs) labi atspēlēja, es negaidot metu pa vārtiem. Domāju, vārtsargs pat neredzēja metiena brīdi. Esmu ļoti priecīgs palīdzēt komandai uzvarēt spēli."

Nozīmīgi bija arī Rodrigo Ābola vārti, kuri jaunajam uzbrucējam bija pirmie viņa KHL karjerā. Jurčina Ābola devumu komandai novērtēja visai atzinīgi: "Rodrigo šobrīd spēlē ļoti labi. Rodrigo ir jauns, viņam ir jāturpina koncentrēties katrā epizodē. Viņš strādā un mācās ļoti labi, zinu, ka viņš komandai būs ļoti labs palīgs."

"Jau atkal mačs pret "Severstal" izvērtās ļoti grūts," pēcspēles preses konferencē sacīja Artis Ābols. "Protams, prieks, ka uzvarējām. Pirmajā periodā mājinieki izskatījās svaigāki, nedaudz ātrāki, kamēr mēs bijām nedaudz lēnīgi. Taču labi, ka izdevās panākt neizšķirtu. Spēle pirmajā periodā līdz galam mani neapmierināja, taču esmu priecīgs, ka tas noslēdzās ar 1:1. Pēc tam jau puiši spēja uzlabot mača gaitu."

Ābols nenosauca konkrētus nesenā izrāviena iemeslus, vien atgādināja, ka jau iepriekš teicis par "Dinamo" solīdo spēli un nespēju noturēt punktus: "Mums bija kāds periods, kad 8-9 mačus zaudējām ar tikai vienu vārtu starpību, lai arī spēlējām visnotaļ labi. Prieks, ka pēc Jaunā gada tas mainījies un parādītā spēle sāk nest augļus. Tā kā no pēdējiem 23 mačiem ir tikai pāris, ar kuriem es neesmu apmierināts."

Savukārt pretinieku treneris Igors Petrovs par zaudējuma iemeslu minēja zaudētās cīņas pie apmalēm un kļūdas laukuma vidū: "Sākām jau neslikti, bet kopumā tomēr piekāpāmies slidojumā. Zaudējām daudz divcīņu, netrūka kļūdu viduszonā, un no turienes arī rezultāts. Protams, puiši centās, par to jautājumu nav, taču uzvarai pietrūka. Apsveicu pretinieku ar uzvaru."

Savukārt "Severstal" pirmās maiņas uzbrucējs Maksims Truņevs pēc spēles medijiem atzina, ka pietrūcis veiksmes, lai izskaņā izrautu neizšķirtu: "Pret Rīgas "Dinamo" zaudējām abās spēlēs šosezon, taču tāds ir hokejs, kādu vinnējam, kādam zaudējam. "Dinamo" spēlē sistemātisku hokeju, var redzēt, ka darbojas pēc iestrādātas sistēmas. Labi spēlē aizsardzībā un vidējā zonā, tad nu mums ir grūti spēlēt pret šo komandu."

"Dinamo" šobrīd ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, tikai par diviem punktiem atpaliekot no "maģiskās" izslēgšanas spēļu robežas, Nākamā spēle paredzēta gandrīz pēc nedēļas, proti, 28. janvārī pret "Atlant", kuru pārstāv arī Roberts Jekimovs.

Izmantotie resursi:
Хоккейный клуб Северсталь
Jurčina: šādi jāturpina spēlēt - Hokeja kluba...

 +14 [+] [-]

, 2015-01-22 21:40, pirms 9 gadiem
paldies Rīgas Dinamo, prieks par komandu un visiem tiem kas iemeta sezonas pirmo ripu, kā saka - labāk velāk, nekā nekad!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-01-22 22:31, pirms 9 gadiem
Sāk nest Ābolus Jāielien play-off nav variantu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-01-23 12:18, pirms 9 gadiem
Mūsu jaunie ledus trieciennieki kolchoza kausā atkal prata parādīt Latvijas pārākumu svarīgajā ledus cīņā! Tāpēc varam atviegloti uzgavilēt,jo ejam pareizajā - jaunkrievijas kausa izcīņas virzienā. Par lielu ģinamo, par uzvaru, biedri!!!