Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA soda "Bucks", atņemot vienu drafta izvēli 2022. gadā

Rolands Eliņš

NBA soda "Bucks", atņemot vienu drafta izvēli 2022. gadā
Bogdans Bogdanovičs. Foto: Scanpix/EPA

Nacionālās basketbola asociācija paziņojusi, ka atņem NBA komandai Milvoki "Bucks" 2022. gada drafta otrās kārtas izvēli, jo klubs atzīts par vainīgu, pārkāpjot brīvo aģentu piesaistes termiņu, proti, Milvoki pārstāvjiem bijušas sarunas ar brīvo aģentu Bogdanu Bogdanoviču jau pirms brīvo aģentu tirgus oficiālās atvēršanās.

Dažas dienas pirms oficiālā termiņa, kad NBA klubiem tika ļauts sākt pārrunas ar brīvajiem aģentiem un noslēgt līgumus, tika ziņots par "Bucks" un "Kings" darījumu, kura rezultātā Bogdans Bogdanovičs nonāktu Milvoki rindās. Bogdanovičam līgums ar "Kings" uz šo sezonu vairs nebija spēkā, un komandas panāca vienošanos par viņa iekļaušanu maiņas darījumā – Bogdanovičs noslēgtu jaunu līgumu ar "Kings" un uzreiz tiktu aizmainīts.

Taču šis darījums tomēr nojuka, jo, kā ziņoja ASV mediji, tam nepiekrita arī pats Bogdanovičs. Savukārt līgas vadība pēc publicētās informācijas kļuva ieinteresēta šī darījuma tapšanā un tajā, vai komandas nav pārkāpušas noteikumus, kas aizliedz veikt sarunas ar spēlētājiem par līguma noslēgšanu pirms oficiālā termiņa.

NBA veica izmeklēšanu , cenšoties noskaidrot, vai "Bucks" pirms atļautā laika sazinājusies ar Bogdanoviču vai viņa aģentu, un līgas vadība secināja, ka šādas pārrunas patiešām notikušas. Attiecīgi "Bucks" sodīta ar vienas drafta izvēles atņemšanu – Milvoki komanda zaudējusi 2022. gada otrās kārtas izvēli.

NBA norāda, ka, izraugoties soda apmēru, ņēmusi vērā to, ka "Bucks" sadarbojās ar izmeklēšanas veicējiem, kā arī pierādījumu trūkumu par panākto vienošanos ar spēlētāju un to, ka, galu galā, Bogdanovičs līgumu ar "Bucks" neparakstīja, tā vietā piekrītot Atlantas piedāvājumam.

Kā norāda "NY Times" žurnālists Marks Stains, īsto sodu "Bucks" saņēma jau brīdī, kad līga sāka izmeklēšanu, jo tas nozīmēja, ka Milvoki klubam jāpārtrauc centieni piesaistīt Bogdanoviču savai komandai. Tas tobrīd tika uzskatīts par svarīgu procesu, lai pārliecinātu komandas zvaigzni Janni Adetokunbo noslēgt ilgtermiņa līgumu, taču vēlāk Adetokunbo tam piekrita tik un tā.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/TheSteinLine/st...