Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Lēverkūzenes "Bayer" dvīņi Benderi nolēmuši vasarā beigt karjeru 32 gadu vecumā

Agris Suveizda

Lēverkūzenes "Bayer" dvīņi Benderi nolēmuši vasarā beigt karjeru 32 gadu vecumā
Lārss un Svens Benderi. Foto: Bayer 04 Leverkusen

Vācijas Bundeslīgas vicelīderes Lēverkūzenes "Bayer" futbolisti Lārss un Svens Benderi paziņojuši par lēmumu ne tikai nepagarināt līgumu ar klubu, kas beigsies pēc šīs sezonas, bet arī vasarā likt punktu savām profesionālajām karjerām.

"Pēc ilga pārdomu perioda un neskaitāmiem prātošanas brīžiem par mūsu nākotni, beidzot esam pieņēmuši lēmumu, ka neturpināsim savu ceļu ar "Bayer 04"," teikts dvīņu kopīgā paziņojumā. "Jutām, ka tas ir mūsu pienākums klubu laicīgi informēt par šo lēmumu. Ne tikai tādēļ, ka kluba vadība pārrunās izturējusies ļoti godīgi, taisnīgi un saprotoši, bet arī tādēļ, ka mums bija svarīgi, lai klubs varētu droši plānot savu nākotni."

"Galu galā, tas nebija lēmums par sliktu klubam, bet gan lēmums par labu mūsu veselībai un ģimenēm. Sapratām, ka pēc nākamās vasaras būtu sarežģīti turpināt spēlēt futbolu tik augstā līmenī. Visi, kuri mūsu pazīst, lieliski zina, ka katru dienu atdodam 100%. Tā allaž bija mūsu galvenā prasība treniņos un spēlēs. Diemžēl nu mums ir ārkārtīgi grūti turpināt to darīt sāpju un fizisku problēmu dēļ, no kurām ciešam arvien vairāk un vairāk," brāļu paziņojumā turpināts.

"Bundeslīgā ir tikai daži tādi spēlētāji kā Lārss un Svens," kluba mājaslapā citēts sporta direktors Rūdijs Fellers. "Viņi ir paraugs futbola meistarības, neticama profesionālisma, absolūtas uzticamības, gribasspēka un vēlmes strādāt ziņā. Mums atlikušajos sešos mēnešos ir nepieciešama jūsu kvalitāte, lai piepildītu mūsu sportiskās ambīcijas. Un tas precīzi saskan ar viņu vēlmi par 100% būt iesaistītiem klubā līdz pat pēdējam brīdim. Kas attiecas uz Lārsu, grūti iedomāties vēl kādu spēlētāju, kurš sevi tik ļoti asociētu ar "Bayer 04". Esam viņam ļoti pateicīgi."

Abi dvīņi ir "1860 Munchen" audzēkņi, taču viņu ceļš līdz Lēverkūzenei bija atšķirīgs. Kamēr Lārss par 2,5 miljoniem eiro pārgāja jau 2009. gada augustā un 2015. gada kļuva par komandas kapteini, Svens pievienojās Dortmundes "Borussia" un tika pie diviem Vācijas tituliem, diviem kausiem un diviem superkausiem un sasniedza arī Čempionu līgas finālu. Brāļa pēdās Svens devās tikai 2017. gadā, pārejot par 15 miljoniem eiro.

Lēverkūzenes "Bayer" ar 28 punktiem 13 spēlēs ieņem otro vietu, līderpozīciju zaudējot pēdējā minūtē pret Minhenes "Bayern" (1:2). Labās malas aizsargs Lārss šosezon ir sācis desmit spēles, bet centra aizsargs Svens – astoņas. Abi brāļi var spēlēt arī vidējās līnijas centrā. Vācijas izlasē Lārss 19 spēlēs ir guvis četrus vārtus, Svens ir aizvadījis septiņas spēles, bet 2016. gadā viņi ar olimpisko izlasi izcīnīja sudrabu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Aprīlī brāļiem apritēs tikai 32 gadi.

Izmantotie resursi:
https://www.bayer04.de/de-de/news/b...

     [+] [-]

, 2020-12-21 19:39, pirms 3 gadiem
žigajeva stilā beidz karjeru,gan jau gopro kabatā jau mētējas