Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Everton" galvenā trenera amatā ieceļ Karlo Ančeloti

Andrejs Siliņš

"Everton" galvenā trenera amatā ieceļ Karlo Ančeloti
Karlo Ančeloti. Foto: Reuters / Scanpix

Pirms pusotras nedēļas no A sērijas kluba "Napoli" atbrīvotais itāliešu futbola speciālists Karlo Ančeloti parakstījis četrarpus gadu līgumu ar Anglijas Premjerlīgas vienību "Everton".

"Everton" bez trenera palika 6. decembrī, kad klubs no darba atbrīvoja portugāli Marko Silvu. Ančeloti bez darba bija no 10. decembra, kad "Napoli" kluba vadība lēma pārtraukt darba attiecības ar nopelniem bagāto treneri. Tagad "Everton" un Ančeloti vienojušies par līguma parakstīšanu, kas paredz Ančeloti darbu klubā nākamo četrarpus sezonu garumā.

Kamēr klubs meklēja jaunu galveno treneri, pienākumi tika uzticēti Dankanam Fergusonam, kurš turpmāk būs Ančeloti asistents. Šodien "Everton" Premjerlīgas mačā mājās uzņems Londonas "Arsenal", kas arī nule kā tika pie jauna treneraMikela Arteta personā.

"Everton" pēc 17 kārtām ar 18 punktiem ieņem vien 16. pozīciju turnīra tabulā. Anglijas Līgas kausā "Everton" apstājās ceturtdaļfinālā, bet Anglijas kausā priekšā trešās kārtas spēle pret "Liverpool".

60 gadus vecais Ančeloti kā galvenais treneris strādājis ar "Reggiana", "Parma", "Juventus", "Milan" un "Napoli" komandām savā dzimtajā Itālijā, bet ārzemēs bijis galvenais treneris Londonas "Chelsea", "Paris Saint Germain", Madrides "Real" un Minhenes "Bayern" klubiem. Ančeloti trīsreiz karjerā triumfējis UEFA Čempionu līgā - divreiz ar "Milan" un reizi ar Madrides "Real".

     [+] [-]

, 2019-12-21 16:12, pirms 4 gadiem
Artetas un Karlo sejas izteiksmes tribīnēs