Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

SOK nesaprot un nepieņem IBSF padomes lēmumu atcelt Krievijas sportistu diskvalifikāciju

Rolands Eliņš

SOK nesaprot un nepieņem IBSF padomes lēmumu atcelt Krievijas sportistu diskvalifikāciju
Aleksandrs Tretjakovs
Foto: Sputnik/Scanpix

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) savā paziņojumā medijam “Insidethegames” norādījusi, ka palīdzēs IBSF centieniem atcelt tās noklausīšanās padomes lēmumu par vairāku SOK diskvalificēto Krievijas bobslejistu un skeletonistu pielaišanu sacensībām.

SOK, atbildot uz iepriekš minētā medija interesi, izplatīja paziņojumu, kurā izteica kritiku IBSF noklausīšanās padomei par tās lēmumu, kas nonāk pretrunā ar SOK piespriestajām diskvalifikācijām. SOK preses dienests raksta, ka komiteja nesaprot noklausīšanās padomes secinājumus un lēmumu un arī nevar tos akceptēt.

Jau iepriekš pati IBSF pauda publiski neapmierinātību par savā paspārnē esošās padomes pieņemto lēmumu, taču juridiski tā nevar to atcelt, tādēļ vērsusies Sporta arbitrāžas tiesā. SOK savā paziņojumā paudusi atbalstu šādam solim, turklāt pat solījusies palīdzēt ar apelācijas sagatavošanu.

IBSF noklausīšanās padome, kuras vadītājs ir Nīderlandes advokāts Dolfs Segārs, iepriekš lēma, ka SOK sniegtie pierādījumi, pamatojot vairāku Krievijas sportistu diskvalifikācijas, neatbilst starptautisko likumu, Šveices tiesas likumu un Eiropas konvencijas principiem. Noklausīšanās padome uzskata, ka SOK piešķīrusi diskvalifikācijas, atsaucoties uz netiešiem pierādījumiem no bijušā Maskavas dopinga laboratorijas vadītāja Grigorija Rodčenkova liecības.

Diskvalificēto Krievijas sportistu vidū ir arī skeletonists Aleksandrs Tretjakovs, viens no galvenajiem Martina Dukura konkurentiem pēdējās sezonās un arī šogad Pasaules kausā. Taču neatkarīgi no tā, vai IBSF piemēro viņam un pārējiem pagaidu diskvalifikāciju, olimpiskajās spēlēs Tretjakovs startēt nevarēs.

Izmantotie resursi:
https://www.insidethegames.biz/arti...

Slēpts komentārs: asusasus

  +6 [+] [-]

, 2017-12-21 20:04, pirms 6 gadiem
IBSF vadība ir piekukuļota ar krievu naudu, tāpēc diskvalifikācija atcelta. Drīz viss nāks gaismā.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-21 20:06, pirms 6 gadiem
asusasus rakstīja: IBSF prasa pieradijumus, SOKam nav ko iedot. tapec diskvalifikacija atcelta
Protams, protams, Tretjakova čur..as krievi mainīja tāpēc, ka tās bija tīras. Tā jau krievi parasti dara - dopingu nelieto, bet pēc tam tīrās čuras samaina pret citām tīrajām.

  -1 [+] [-]

, 2017-12-21 21:37, pirms 6 gadiem
Baravikām, diemžēl tieši uz Tretjakova proves nebija atvēršanas pēdu. Bet kam tas rūp, gan jau samainīja ar teleportācijas palīdzību.

  +2 [+] [-]

, 2017-12-21 22:01, pirms 6 gadiem
Tā IBSF uzbūve ir totāls apsmiekls! It kā viena organizācija, kur nav skaidrs, kam pieder vara, kurš ko var un drīkst, bet kurš ne, un vienas organizācijas atsevišķas daļas savā starpā tiesājas Sporta arbitrāžas tiesā!
Jebšu tas tāds veikls gājiens, lai parādītu krieviem, ka "mēs darījām, ko varējām, bet tie citi, nelieši, izrādījās pārāk stipri!" Un mēģinātu saglabāt esošo lietu esību plus nezaudēt Gazprom šļirci.

     [+] [-]

, 2017-12-22 19:48, pirms 6 gadiem
Gazprom stipendiāti arī veido IBSF.Tāpat kā Aivariņa rokasbučotāji Saeimas frakciju.