Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas 13. kārtas MVP - Šveds un Strēlnieka komandas biedrs Maklīns

Rolands Eliņš

Eirolīgas 13. kārtas MVP - Šveds un Strēlnieka komandas biedrs Maklīns
Aleksejs Šveds
Foto: AP/Scanpix

LETA. Par ULEB Eirolīgas turnīra basketbolā 13.kārtas vērtīgākajiem spēlētājiem kļuvuši latvieša Jāņa Strēlnieka komandas biedrs Grieķijas vienībā Pirejas "Olympiakos", kā arī Aleksejs Šveds no Krievijas komandas Maskavas apgabala "Himki".

Džamels Maklīns trešdien izcēlās ar 25 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām turnīra līdervienību spēlē, kurā "Olympiakos" ar 88:86 apspēlēja Maskavas CSKA.

Tāpat viņam bija septiņi izprovocēti pārkāpumi, kas deva 30 efektivitātes koeficienta punktus.

Tikmēr Švecs mačā, kurā "Himki" savās mājās ar 86:68 pārspēja Turcijas komandu Stambulas "Anadolu Efes", atzīmējās ar 25 punktiem, sešām rezultatīvām piespēlēm un trim pārtvertām bumbām, kas arī kopā deva 30 efektivitātes punktus.

Gan Maklīns, gan Šveds pie šāda titula tikuši otro reizi karjerā. Ja Maklīnam iepriekšējā šāda reize bija pirms diviem gadiem, Švedam - pirms divām nedēļām.

Tikmēr duelī starp divām Spānijas komanda Barselonas "Lassa" ar 90:83 pieveica Malagas "Unicaja", ar 12 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām izcēlās Džeimss Ogustins, kas viņam deva 27 efektivitātes punktus un kārtas trešā vērtīgākā basketbolista laurus.

Savukārt pa 26 efektivitātes punktiem savāca vēl viens "Malaga" spēlētājs Nemanja Nedovičs, kā arī latviešu Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa komandas biedrs Spānijas vienībā Vitorijas "Baskonia" Tornike Šengelija.

Nedovičs uzvarā izcēlās ar 26 punktiem un četrām rezultatīvām piespēlēm, kamēr Šengelija ar gandrīz nekļūdīgu precizitāti iemeta 19 punktus duelī, kurā "Baskonia" ar 85:92 piekāpās Daira Bertāna pārstāvētajai Itālijas vienībai Milānas "AX Armani Exchange Olimpia".

Izmantotie resursi:
LETA