Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Anglijas FA nesodīs klubus par Mančestras derbija nekārtībām

Rolands Eliņš

Anglijas FA nesodīs klubus par Mančestras derbija nekārtībām
Peps Gvardiola un Žuzē Morinju
Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Anglijas Futbola asociācija paziņojusi, ka nesodīs ne Mančestras “City” par pēcspēles nekārtībām gaitenī izejā no stadiona, ne Mančestras “United” galveno treneri Žuzē Morinju par izteikumiem pirmsspēles preses konferencē.

Pēc Mančestras derbija “City” spēlētāji savu līdzjutēju priekšā atzīmēja uzvaru, un “United” pārstāvji uzskatīja, ka tas tiek darīts pārmērīgi (izmantoti arī konfeti, kas parasti tiek pietaupīti titulu atzīmēšanai). “United” treneris Žuzē Morinju, dodoties uz pēcspēles interviju stadionā, izteicis savu nepatiku pret “City” svinībām, kas ticis pamanīts, un izcēlies konflikts.

Morinju virzienā esot mesta piena paka, kas iepriekš atradusies “City” ģērtuvēs. Morinju pats netika apliets ar pienu, bet viņa kolēģis gan. Britu mediji vēsta, ka izcēlusies skaļa vādu apmaiņa starp Morinju un “City” vārtsargu Edersonu. Savukārt “City” trenerim Mikelam Artetam ar mestu ūdens pudeli tika uzsista galvas brūce, taču nav skaidrs, kurš šo pudeli metis. Tāpat abu komandu pārstāvji FA apgalvojuši, ka neviens ar rokām fiziski nav pretiniekus aizskāris.

Morinju nokļuva britu futbola sabiedrības krustugunīs arī savas pirmsspēles preses konferences dēļ, kurā iztirzāja arī tiesnešu tendences spēlēs pret “City”. Morinju aicināja tiesnešus pieskatīt “City” taktiskos noteikumu pārkāpumus, kā arī brīnījās par “City” spēlētāju vieglajiem kritieniem: “Neliels vējiņš, un viņi jau krīt gar zemi.”
FA paziņojusi, ka uzklausījusi abu pušu liecības un nesāks disciplinārlietu ne pret “City”, ne pret Morinju. Tiesa, FA uzskatījusi par nepieciešamu brīdināt portugāļu treneri, ka turpmāka publiska izteikšanas par tiesnešiem var tikt sodīta.

Tikmēr “United” savā mājaslapā publicējusi rakstu, kurā vēlas pamatot, ka gada nogalē tai sarūpēts krietni smagāks spēļu kalendārs nekā pretiniekiem. “United” norāda, ka gada izskaņā tai būs tikai sešas dienas bez spēlēm, kamēr “Arsenal”, “Tottenham” un “West Ham” par trim vairāk, “Chelsea” par divam vairāk, bet “Liverpool” un “City” par vienu vairāk.

Izmantotie resursi:
Manchester United and Manchester City will face...

  +1 [+] [-]

, 2017-12-22 09:41, pirms 6 gadiem
The end of the Milkgate.
Sagatavot oficiālu paziņojumu par spēļu grafiku un publicēt to savā mājaslapā, tas ir kaut kas jauns.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-22 12:33, pirms 6 gadiem
ko tādu sīkumus nest publiskajā telpā, abiem klubiem publicitātes jau tā pietiek

  +1 [+] [-]

, 2017-12-22 13:04, pirms 6 gadiem
Domāju, ka Mou to darīja speciāli, lai novirzītu uzmanību no zaudējuma spēlē. Un viņam diezgan labi izdevās, jo šī ziņa ir (un bija) plaši apspriesta visos galvenos UK mēdijos.
Īstenībā jau šis nāk par labu futbola popularitātei, un mēdiji var radīt vēl labāku stāstu par karu un sāncensību starp klubiem.