Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Sējējs: ""Dinamo" hokejistu spēles plāni atšķīrās no treneru piedāvātajiem"

Rolands Eliņš

Sējējs: ""Dinamo" hokejistu spēles plāni atšķīrās no treneru piedāvātajiem"
Normunds Sējējs
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Pēc zaudējuma KHL spēlē pret Omskas „Avangard” Normunds Sējējs, Rīgas „Dinamo” galvenais treneris, norādīja, ka spēlētāji nav izpildījuši spēles plānu un ka pieļauts pārāk daudz individuālo kļūdu, savukārt vārtsargus par kopā deviņiem ielaistajiem vārtiem neesot korekti vainot.

„Rīgā gaisa temperatūra ir trīs grādi, bet šeit -37. Gandrīz nosalām, tad nu arī rezultāts tāds,” Normunds Sējējs uzsāka uzrunu preses konferencē ar smaidu, bet rezultāta pieminēšana šim smaidam lika pazust. „Tas, protams, tikai joks. Spēle mums neizdevās. Gribējām nospēlēt nedaudz aktīvāk, tāds vismaz bija treneru kolektīva plāns. Spēlētājiem, tā izskatījās, bija pašiem savi plāni.”

„Negribu izteikt kādu konkrētu kritiku, negribu tagad saukt uzvārdus,” turpināja Sējējs. „Mums spēle neizdevās, tas ir skaidrs, un bija ļoti daudz individuālo kļūdu. Spēlējot pret tāda līmeņa pretiniekiem, ar tik daudz pieļautām kļūdām uz labu rezultātu nav liela pamata cerēt.”

Sējējam tika vaicāts, vai viņš netika apsvēris veikt otru vārtsargu maiņu, uz ko „Dinamo” treneris atbildēja, ka tikai vienos ielaistajos vārtos varētu saskatīt Jāņa Kalniņa kļūdu: „Visos pārējos – nedomāju, ka var kaut ko pārmest tieši vārtsargiem. Aizsargi, pat ne tikai aizsargi, bet visa komanda, nospēlēja vāji. Vārtsargi šoreiz neizvilka, neizglāba, taču no otras puses – mēs paši viņus pametām sliktā situācijā un nepalīdzējām. Tāpēc nedomāju, ka bija liela jēga atgriezt Sedlāčeku laukumā.”

„Mūsu atlikušās sezonas mērķi? Gribam cienīgi... nē, ne cienīgi, bet ļoti labi nospēlēt savas mājas spēles mūsu līdzjutēju priekšā,” sacīja Sējējs, neiebilstot krievu žurnālista teiktajam, ka „Dinamo” par izslēgšanas spēlēm vairs nevar domāt. „Bet otrkārt – iespēlēt jaunos hokejistus ar domu par Latvijas izlasei pasaules čempionātā. Mēs jau visu laiku cenšamies sastāvā iekļaut jaunos puišus, bet tagad plānojam viņiem dot vairāk iespēju. Šodien, piemēram, Golovkovs spēlēja, neslikti nospēlēja, ņemot vērā, ka viņš visu sezonu nebija spēlējis. Arī pārējie jaunie nebija sliktāki uz mūsu pieredzējušo spēlētāju fona.”

Savukārt „Avangard” treneris Fjodors Kanareikins atzīmēja veiksmīgo spēles sākumu: „Pirmajās desmit minūtēs hokejisti visu darīja tā, kā bijām izrunājuši, viņi izpildīja visus dotos uzdevumus. Mājas spēlēs jāspēlē agresīvi, un mums tas arī izdevās. Vienīgais, par ko var pārmest, ir pirmā perioda otrā puse, bet ar visu pārējo mača gaitu esmu ļoti apmierināts.”

„Kāpēc nesanāca tieši pirmā perioda beigas? Treneris Sējējs paņēma pārtraukumu, ko darīja pilnīgi pareizi, un „Dinamo” atgriezās spēlē,” turpināja Kanareikins. „Paši radījām sev problēmas, taču pārtraukumā parunājām un otro periodu jau iesākām ļoti labi.”

Debijas maču KHL aizvadīja Georgs Golovkovs, kuram gan diez vai šis datums paliks pozitīvā atmiņā. Sarunā ar kluba pārstāvjiem Golovkovs norādīja, ka spēle izvērtusies ļoti grūta, un, spēlējot aizsardzībā, tika pieļauts ļoti daudz kļūdu. „Šī spēle vienkārši jāaizmirst un jācīnās par uzvaru piektdien,” sacīja Golovkovs.

„Lai arī aizvadījām sliktu pirmo trešdaļu, spējām atspēlēties līdz minimumam. Otro trešdaļu jau varējām iesākt cerīgi, bet ātri zaudējām divus vārtus, kas mūs salauza,” paskaidroja Golovkovs. „Kādu laiciņu nebiju spēlējis. Tāpēc pirms mača bija diezgan liels uztraukums. Oficiālu spēli nebiju aizvadījis kopš aprīļa. Beidzot esmu saārstējis ļoti nopietnu traumu. Uz ledus atkal atrasties ir ļoti, ļoti patīkama sajūta. Tikai šīs spēles iznākums gan varēja būt labāks.”

„Dinamo” nākamā spēle paredzēta pēc divām dienām, arī izbraukumā, tikai šoreiz pretim stāsies cita kalibra komanda nekā „Avangard”, proti, Austrumu konferences pārliecinoša pastarīte Novokuzņeckas „Metallurg”.

Izmantotie resursi:
Golovkovs: šī spēle vienkārši jāaizmirst -...
ХК "Авангард" | Новости | "Авангард"...

  +5 [+] [-]

, 2016-12-21 19:13, pirms 7 gadiem
Nu tad kas Tu esi par treneri , ja spēlētāji nepilda Tavu plānu? Nu nesader kopā kaut kas. ķīmija neveidojas i rezultāta nav !!!

  +2 [+] [-]

, 2016-12-21 19:14, pirms 7 gadiem
ko uz ledus dara Miķelis, Sestito...

  -1 [+] [-]

, 2016-12-21 19:20, pirms 7 gadiem
pit rakstīja: ko uz ledus dara Miķelis, Sestito...
Man liekas Toto. Varbūt kādi var apskatīties koeficientus? Es no tā maz ko saprotu.

  +6 [+] [-]

, 2016-12-21 19:21, pirms 7 gadiem
Nesāc novelt visu uz spēlētājiem. Treneris lielmeistars atradies... Ja nevari savākt un vadīt komandu, tad pašam būtu jāsaprot, ka no trenera ne smakas tur nav.

     [+] [-]

, 2016-12-21 19:25, pirms 7 gadiem
pit rakstīja: ko uz ledus dara Miķelis, Sestito...
Kā ko dara? Slidinās!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-21 19:26, pirms 7 gadiem
pit rakstīja: ko uz ledus dara Miķelis, Sestito...
Bučojas.

  +3 [+] [-]

, 2016-12-21 19:42, pirms 7 gadiem
proti, Austrumu konferences pārliecinoša pastarīte Novokuzņeckas „Metallurg”.
ha...varētu padomāt ,ka mūsu blice ir rietumu konferences līdere...āksti...

  -1 [+] [-]

, 2016-12-21 20:04, pirms 7 gadiem
eu vai tad tev VISPĒR IR KAUKADI PLĀNI....zīmējumi utt.... da man liekas tev vispār nav nekā.... tupi tur stāvi un gremo.... trenneris hu*ova atradies

  -1 [+] [-]

, 2016-12-21 20:04, pirms 7 gadiem
Vēl teorētiski varam iekļūt Play Off!

  +3 [+] [-]

, 2016-12-21 20:14, pirms 7 gadiem
Normi,esi vecis..raksti atlugumu,nu nesanak Tev..pietiks mazoties,ja nav lemts tad nav..

  +4 [+] [-]

, 2016-12-21 20:17, pirms 7 gadiem
Zini ko, Sējej! Labāk ej un mājās sēj zāli, kamēr laikapstākļi to atļauj! Varbūt to Tu mācēsi! Ja neaugs, varēsi visu vainu novelt uz putniem, kuri būs apēduši visas sēklas!

     [+] [-]

, 2016-12-21 22:39, pirms 7 gadiem
Joprojām kāds uzskata, ka svētklubs ir "ļoti noderīgs" un "vērtīgs projekts" LV hoķim?

  +1 [+] [-]

, 2016-12-21 22:43, pirms 7 gadiem
Saprāts prasīja atkāpties jau pirms 10 spēlēm vismaz, bet ja nav tad tā notiek. un nekas tur nemainīsies.

     [+] [-]

, 2016-12-21 22:44, pirms 7 gadiem
oxa rakstīja: Vēl teorētiski varam iekļūt Play Off!
arī tas drīz zudīs

     [+] [-]

, 2016-12-21 22:45, pirms 7 gadiem
Spēle neizdevās. Protams ka var teikt arī tā. Interesanti - kam vispār ir jānotiek un kādam ir jābūt spēles rezultātam lai Sējējs beidzot atkāptos no RD stūres?

     [+] [-]

, 2016-12-21 23:31, pirms 7 gadiem
Drīz tur kāds no spēlētājiem Sējējam pa muti sados, ja viņi nav uz vienu roku!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-12-22 00:51, pirms 7 gadiem
Šaubos, vai kāds no spēlētājiem ir ar Sējēju uz vienu roku. Viņi šosezon ir kā likteņa ķīlnieki. Nešaubos, ka vairums būtu bijuši priecīgi, ja Sējēju atlaistu jau sezonas sākuma mīnusos. Tikai komandai nav stingras rokas. Skaidrs, ka Sējējs jau sevi neatlaidīs, bet kas tad cits - Mīkstais Juris?!
P.S. Varbūt to viņš arī grib - neļaut mūsējiem cīnīties par visaugstākajiem mērķiem, tādēļ speciāli bremzē?! Varbūt viņa Krievijas kolēģi pēc dažām labajām sezonām un Lev lēciena līdz finālam nobijās no tā, ka Dinamo, ja būtu pie maksimālā spēka, varētu atkārtot ko līdzīgu, un deva attiecīgus norādījumus?!

  +2 [+] [-]

, 2016-12-22 00:59, pirms 7 gadiem
als rakstīja: Joprojām kāds uzskata, ka svētklubs ir "ļoti noderīgs" un "vērtīgs projekts" LV hoķim?
Šajā veidolā izredzes zūd... Bet nekādas labākas idejas jau nav. Ja atbrīvotos no Jura un pārņemtu to kāda cita vadībā, tad varētu uztaisīt kaut ko labāku. Un bez pagātnes čekas dvingas.

  +3 [+] [-]

, 2016-12-22 07:24, pirms 7 gadiem
Kad Sējējs beidzot saņemsies un pateiks visiek beidzot, kas reāl notiek izbraukumos? Saņemies un pasaki, nevis caur puķēm. Tas kas to nezin, tāpat nesapratīs. Pastāsti kā viņi visi lej ciet acis līdz pat rītam, ka dokam jāmeklē brīnumšpricītes uz treniņu vai spēli, lai dabūtu pie dzīvības viņus. Ko tu mīz Sējēj? visu aviolīniju darbinieki to zin, tu domā, ka tādas lietas neizplatās un neviens neko nestāsta? domā tās stjuartes neizstāsta draugiem, viiriem, ka Dārzs vafelē, kuram ir sieva, aicina stjuartītes pēc reisa patusēt kopā? Tas kas notiek izbraukumos vispār nav savienojams ar profesionālo sportu. Esmu 1000% drosh, ka Sējējs pēc sezonas kad bus atlaists bez iespejaam atgriezties, shito visu izstāstīs kaut kādam Puchem un tas viss naks gaismaa.

     [+] [-]

, 2016-12-22 07:45, pirms 7 gadiem
denebs rakstīja: Šajā veidolā izredzes zūd... Bet nekādas labākas idejas jau nav. Ja atbrīvotos no Jura un pārņemtu to kāda cita vadībā, tad varētu uztaisīt kaut ko labāku. Un bez pagātnes čekas dvingas.
nelaidīs juris spēļu mantiņu no rokām ārā.
protams ka būtu svētīgi atdot kādam kas rubī, nevis tikai laiza un šefo

  +1 [+] [-]

, 2016-12-22 09:34, pirms 7 gadiem
Nabaga Sējējs. Ko viņam darīt? Viņš ir ielikts šajā krievu projektā par treneri, kur nevienam nerūp vieta tabulā, jo visi vairāk domā par Krievijas ietekmes palielināšanu Latvijā. Ja Savickis gribētu kaut ko uzlabot, viņš jau sen to būtu darījis.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-22 13:33, pirms 7 gadiem
Varbūt tas tizlums uz laukuma tiešām ir tāds kā spēlētāju "klusais protests" pret kaut ko?
Jo nav pirmā spēle, kad izskatās, ka viņi vienkārši negrib spēlēt.

     [+] [-]

, 2016-12-22 15:13, pirms 7 gadiem
Ko jūs brūkat virsū tam Sējējam! Šīm balerīnām neviens treneris nebūs pietiekami labs. Te jau sastāvs ir jānomaina par 50%. Varētu jau vairāk, bet nebūs jau tik daudz labu spēlētāju. Solīja jau šosezon lielas izmaiņas - bet neizdarīja. Te arī rezultāts.