Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Prūsis: "Šobrīd ir doma, ka Melbārdis brauks uz EK posmu Sanktmoricā"

Prūsis: "Šobrīd ir doma, ka Melbārdis brauks uz EK posmu Sanktmoricā"
Sandis Prūsis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas bobsleja izlases vecākais treneris Sandis Prūsis sarunā ar Sportacentrs.com atskatījās uz sezonas sākumu Eiropas kausa mačos un pastāstīja par plāniem pēc Jaunā gada, kas gan pagaidām vēl ir tīri teorētiski.

"Vienmēr jau gribas izdarīt pilnīgi visu saplānoto, taču dažādas tehniskas lietas to neļauj paveikt. Kopumā Eiropas kausa posmos padarījām labu darbu. Bija pozitīvi rezultāti un bija negatīvi rezultāti. Arī negatīvā pieredze ir noderīga, jo tagad zinām, pa kuru ceļu nevajag iet. Līdz šim ieguldītais darbs noteikti palīdzēs pēc Jaunā gada, kad Pasaules kausa posmi risināsies Eiropas trasēs," stāsta Prūsis.

Pēc divām uzvarām Siguldas posmā Oskars Ķibermanis divnieku sacensībās uz pjedestāla kāpa arī vienos mačos Kēnigszē un pēdējā posmā Altenbergā, kur izdevās izcīnīt uzvaru. Turpat pie pjedestāla grozījies arī Uģis Žaļims, pēdējā posmā Altenbergā tiekot pie bronzas. Bet vienās sacensībās iespēja dota arī Ralfam Bērziņam. Četriniekos veicies sliktāk, tomēr pēdējā posmā Ķibermanis, kurš izlaida divus mačus Kēnigszē, izcīnīja sudrabu.

Prūsis nenoliedz, ka Eiropas kausa mačos daudz eksperimentēts ne tikai ar tehniku, bet arī ar stūmēju kombinācijām. Iespēja tikusi dota visiem. Tehnikas ziņā bijuši šādi tādi labi atklājumi un daži ne tik labi. Esot jāturpina strādāt, jo šis process ne uz brīdi neapstājas.

"Oskars Melbārdis sāka braukt vakar (otrdien). Nākamnedēļ būs nometne un fiziskie testi, tad arī redzēsim, kā viņš iztur slodzes. Šobrīd ir doma, ka Osis janvāra otrajā nedēļā varētu doties uz Eiropas kausa posmu Sanktmoricā. Taču tas vēl nav oficiāli. Viss var būt. Ja pēkšņi paliks sliktāk, tad gaidīsim vēl nedēļu vai divas. Pašlaik kaut ko prognozēt ir sarežģīti, jo reāla kustēšanās notiek tikai otro dienu," saka Prūsis.

Atjaunošanās procesā joprojām ir arī stūmējs Intars Dambis. Eiropas kausa posmos tā arī ne reizes nestartēja Arvis Vilkaste, Jānis Strenga piedalījās tikai vienās sacensībās, bet Daumants Dreiškens startēja neregulāri. Prūsis norāda, ka viņus nav bijusi jēga noslogot. "Lai brauc tie, kuriem līdz šim nebija iespējas. Turklāt jāskatās, kāda būs situācija pēc Jaunā gada. Vai mēs brauksim ar diviem vai trim četriniekiem."

Runājot par pasaules čempionāta pārcelšanu no Soču trases uz Kēnigszē, Prūsis saka, ka vīriešu bobslejā intriga būs mazāka. "Tā ir neinteresanta trase. Vienīgā intriga tagad būs tāda - vai uz pjedestāla kāps divas vai trīs Vācijas ekipāžas. Sportiskajā ziņā man ir žēl, ka pasaules čempionāts nenotiks Sočos. Man ir vienalga, kur tas notiek, bet šajā gadījumā runāju tikai par sportisko intrigu."

Slēpts komentārs: Leons_Dravnieks

  +7 [+] [-]

, 2016-12-22 11:52, pirms 7 gadiem
Leons_Dravnieks rakstīja: mums visiem ar galvu domājošajiem ir ļoti žēl.

prieks, ka mums ir treneris, kuram ir stāja.
Tā rodas baumas. Prūsis uzsvēra, ka sportiskajā ziņā viņam ir žēl, ka sacensības nenotiek Sočos. Tu raksti, ka viņam vispār ir žēl. Un kuri ir tie visi ar galvu domājošie? Esi augstās domās par sevi?

  +1 [+] [-]

, 2016-12-22 11:54, pirms 7 gadiem
jap intriga Kēnigzē nebūs bobslejā , vācieši tiešām vismaz 4niekos aizņems visu goda pjedestālu , bet divniekos ar viņiem varētu varbūt cīnīties korejietis, Heftī un varbūt Melbārdis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-12-22 12:14, pirms 7 gadiem
""Sportiskajā ziņā man ir žēl, ka pasaules čempionāts nenotiks Sočos


a Sočos drošvien atkal notiktu manipulācijas ar hronometriem

  +2 [+] [-]

, 2016-12-22 12:15, pirms 7 gadiem
Leons_Dravnieks rakstīja: mums visiem ar galvu domājošajiem ir ļoti žēl.

prieks, ka mums ir treneris, kuram ir stāja.
Nu par stājām tu putlerjūgendist jau labi pārzini !

  -2 [+] [-]

, 2016-12-22 12:23, pirms 7 gadiem
Bobslejisti liek vilties nenormāli, tieši šai jautājumā par Sočiem .
Tāda sajūta ka čāliem un arī trenerim nav mugurkauls, lai uzliktu mīksto krieviem. SKumji.. DUkuriem par to savukārt respect..

  +5 [+] [-]

, 2016-12-22 12:50, pirms 7 gadiem
Daži pat lasīt neprot. Prūsis runāja par sportisko pusi. Kēnigsze ir salīdzinoši vienkārša trase un tur daudz ko izšķirs tehnika un savas mājas priekšrocības, tāpēc patiešām intriga ir jautājumā - vai viss pjedestāls būs vāciešiem. Iespējams ka būs - no sportiskā viedokļa intriga maza.
Sočos viss pjedestāls nekādi nevar būt krieviem un intriga daudz lielāka.
Bet daži jau saskata tikai to ko grib saskatīt. Šo teikuma daļu redz:
"Sportiskajā ziņā man ir žēl, ka pasaules čempionāts nenotiks Sočos. "
Bet šo teikuma daļu notēlo ka neredz. "šajā gadījumā runāju tikai par sportisko intrigu."

     [+] [-]

, 2016-12-22 13:09, pirms 7 gadiem
"Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (FIBT) pirmdien notikušajā balsojumā izlēma, ka no 2017. gada sezonas bobsleja un skeletona sacensībās katra valsts pasaules čempionātā un olimpiskajās spēlēs varēs piedalīties tikai ar divām ekipāžām (bobslejā) vai diviem sportistiem (skeletonā).

Ta šito izmaiņu beigu beigās neapstiprināja?

Bobslejā un skeletonā samazinās valstu...

  -3 [+] [-]

, 2016-12-22 16:06, pirms 7 gadiem
Atjautības uzdevums - kas kopīgs I.Miglniekam, G.Vētram un bobsleja federācijas bobsleja sekcijai?

     [+] [-]

, 2016-12-22 16:15, pirms 7 gadiem
Cepuri nost bobslejistiem, kuri ir gatavi pieveikt pretiniekus jebkurā trasē

  +1 [+] [-]

, 2016-12-22 17:02, pirms 7 gadiem
FUNS rakstīja: Daži pat lasīt neprot. Prūsis runāja par sportisko pusi. Kēnigsze ir salīdzinoši vienkārša trase un tur daudz ko izšķirs tehnika un savas mājas priekšrocības, tāpēc patiešām intriga ir jautājumā - vai viss pjedestāls būs vāciešiem. Iespējams ka būs - no sportiskā viedokļa intriga maza.
Sočos viss pjedestāls nekādi nevar būt krieviem un intriga daudz lielāka.
Bet daži jau saskata tikai to ko grib saskatīt. Šo teikuma daļu redz:
"Sportiskajā ziņā man ir žēl, ka pasaules čempionāts nenotiks Sočos. "
Bet šo teikuma daļu notēlo ka neredz. "šajā gadījumā runāju tikai par sportisko intrigu."
Nevis dazi neprot lasit, bet dazi negrib redzet acimredzamo. Parsteidz Prusa izteikumi, jo neliekas, ka vins butu no tiem, kuri locitos, bet seit uzskatami redzams, ka vinam ir vienalga, galvenais lai labas ienemtas vietas un finansejums ripo, skaidrs ka intervija vins skaidri ta nepateiks, bet to, ka ir gatavs doties kur liks jau ieprieks pateica loti skaidri.

     [+] [-]

, 2016-12-22 17:53, pirms 7 gadiem
Atbilde uz viktorīnas jautājumu: Gan I.MIglnieks, gan arī G.Vētra un bobsleja federācijas aparāta darbinieki ir alkatīgi un savtīgi elementi. Jums ir vieta poltikā, bet Latvijas vārdu pasaulē lai nes cilvēki ar mugurkaulu, kā piemēru minēšu A.Irbi vai Dukuru ģimeni.
Runā, ka kurzemnieki ir ar krampi, bet Prūša kunga krampis kaut kur ir aizpeldējis. Varbūt vainīga ir paša pieredze dopinga jautājumā...

  +1 [+] [-]

, 2016-12-22 19:35, pirms 7 gadiem
Žēl , ka Prūsis ir palicis mīkstais bez mugurkaula..... nekādas solidaritātes ar skeletonistiem .... nogaidīšanas politika te neiederās ... bet gan bailes ko gan krievi par mani padomās ... kauns .....