Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Blaters: "Par ko tieku diskvalificēts? Joprojām esmu FIFA prezidents"

Agris Suveizda

Blaters: "Par ko tieku diskvalificēts? Joprojām esmu FIFA prezidents"
Zeps Blaters
Foto: AFP/Scanpix

No FIFA prezidenta amata atstādinātais Zeps Blaters šorīt tika diskvalificēts uz astoņiem gadiem. Neilgi pēc tam notikušajā preses konferencē 79 gadus vecais šveicietis joprojām neatzina vainu un galvoja, ka cīnīsies līdz pēdējam.

"Cīnīšos," sacīja Zeps Blaters. "Cīnīšos par sevi un par FIFA. Esmu diskvalificēts uz astoņiem gadiem – par ko?! Teikt, ka šī ir laba diena man un FIFA, būtu pilnīgi nepareizi. Teikšu, ka man ir patiesi žēl. Man ir žēl, ka es dažiem esmu kā boksa maiss, man ir žēl, ka par boksa maisu tiek izvēlēts FIFA prezidents. Un man ir žēl futbola, kam kalpoju jau 40 gadus. Man ir žēl vairāk nekā 400 FIFA komandas biedru, bet man ir žēl arī pašam sevis."

"Atkārtoju, ka nožēloju to, ka esmu kļuvis par boksa maisu. Šai organizācijai esmu kalpojis ar visu sirdi un sirdsapziņu. Šī organizācija joprojām strādā labi," Blaters turpināja. "Kopā ar savu šveiciešu advokātu domājām, ka esam pārliecinājuši komiteju… Ar Platinī bijām noslēguši mutiski, vīru vienošanos. Tā tika noslēgta 1998. gadā Francijā pavisam neilgi pēc Pasaules kausa izcīņas. Kad Platinī sacīja, ka viņš vēlētos strādāt FIFA labā, teicu, ka tas ir brīnišķīgi. Viņš teica, ka gribēja vienu miljonu Šveices franku [927 tūkstošus eiro]. Es teicu – labi, varam daļu samaksāt tagad, daļu vēlāk."

"Šie divi miljoni eiro Šveices franku Platinī tika samaksāti caur Finanšu komiteju un Izpildkomiteju, un tas tika izdarīts labos nolūkos. Tas bija ziedojums, tā bija dāvana. Tā nebija korupcija, mutiskas vienošanās ir atļautas," uzskata Blaters. "Mēs atkal vērsīsimies Apelāciju komitejā, dosimies uz Sporta arbitrāžas tiesu. Varbūt tika pieļauta administratīva kļūda, bet tam nebija nekāda sakara ar ētiku."

"Kas mani izbrīna šajā FIFA Ētikas komitejas lēmumā, ir tas, ka viņi noliedz šādas vienošanās eksistenci," sacīja Blaters. "Ja viņi noliedz…pierādījumus un cenšas lietu pamatot ar kaut ko, kas nav tiesa…Viņiem tas ir jāpierāda. Taču to, kas nav tiesa, nevar pierādīt, un, ja to nevar pierādīt, tad par to nevar būt vainīgs. Es joprojām esmu FIFA prezidents. Ētikas komitejai nav tiesību vērsties pret FIFA prezidentu, vienīgi kongress mani var izmest no biroja."

"Nekad neesmu krāpies ar naudu. Nekad neesmu maksājis par balsīm no Eiropas, jo man tās jau bija," piebilda Blaters.

Izmantotie resursi:
Sepp Blatter vows to 'fight' for himself and...
Sepp Blatter: ‘I am still Fifa president. I...

  +4 [+] [-]

, 2015-12-21 15:06, pirms 8 gadiem
Šitam onkam sen jau visi nav mājās.... pats saka, ka deva divus ļamus tā pat vien, bet tas tak nekas! Tā drīkst! Mutiski drīkst vienoties par kukuļiem! Urā. Lai dzīvo mutiskums!

  +2 [+] [-]

, 2015-12-21 16:06, pirms 8 gadiem
Nu dod vecais rāvējs!

  +2 [+] [-]

, 2015-12-21 16:09, pirms 8 gadiem
Ooooo, šie jau aizguvuši ētiku no Latvijas politiķiem. Turās pie varas ar zobiem un nagiem. Un uzspļauj visiem.

  +2 [+] [-]

, 2015-12-21 16:43, pirms 8 gadiem
Viņš patiešām ir zaglis - Nellijam nozadzis plāksteri!

  +2 [+] [-]

, 2015-12-21 17:14, pirms 8 gadiem
Gan jau ka ir par ko, tēlo te vecais naudasmaiss svēto nezinīti