Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LU revanšējas "Saldum", bet paliek pēdējā vietā

Andrejs Siliņš

LU revanšējas "Saldum", bet paliek pēdējā vietā
Harijs Rubenis
Foto: Māris Greidāns, bk.lu.lv

Svētdien Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas spēlē "Latvijas Universitāte" (LU) uzņēma "Saldus" vienību un svinēja uzvaru ar rezultātu 72:68, tomēr tas neļāva apmainīties pozīcijām turnīra tabulā - studenti arvien ir pēdējie, kamēr saldenieki priekšpēdējie.

LU un "Saldus" komandu pirmā tikšanās 12. novembrī Kurzemē, pateicoties Roberta Freimaņa "triple-double" (22 punkti, 19 bumbas, 11 izprovocētas piezīmes), noslēdzās ar mājinieku panākumu (76:71). Šodien studenti bija apņēmības pilni revanšēties, lai ne tikai izcīnītu otro uzvaru sezonā, bet, iespējams, pat atstātu pēdējo pozīciju turnīra tabulā. Lai tas notiktu, LU bija jāuzvar ar vismaz sešu punktu pārsvaru.

Saldeniekiem Rīgā pietrūka Jāņa Līcīša spēka zem groziem, bet studentiem ierindā nebija pat četri spēlētāji, tostarp Zintis Plivda un kapteinis Ingars Aizpurs.

Pēc līdzīga spēles sākuma pirmā puslaika izskaņu labāk aizvadīja mājinieki, pēc 20 minūtēm atpūtā dodoties pie plus trīs (37:34). Spēle punkts punktā turpinājās arī otrajā puslaikā, lai gan biežāk vadībā atradās "Universitātes" komanda. Astoņas sekundes pirms beigām Harijs Rubenis ar diviem soda metieniem panāca sev vēlamo plus seši, tomēr līdz ar spēles beigu sirēnu Krists Pīternieks pēc Freimaņa piespēles no groza apakšas iemeta divus punktus, un mačs noslēdzās ar rezultātu 72:68.

Līdz ar to turnīra tabulā situācija nemainījās, un LU palika pēdējā vietā, kamēr saldenieki arvien ieņem priekšpēdējo pozīciju.

Harijs Rubenis uzvarētāju labā iemeta 21 punktu un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, Armands Ošiņš pievienoja 14 punktus un septiņas bumbas, bet Dmitrijam Brizgalovam 12 punkti. "Saldus" sastāvā 17 punktus iemeta Roberts Freimanis, bet Kristam Pīterniekam 15 punkti un piecas bumbas.

LBL regulārā sezona, 21. decembris

Latvijas Universitāte - Saldus 72:68 (15:18, 22:16, 14:13, 21:21)
LU: Rubenis 21. Ošiņš 14, Brizgalovs 12, Bikše 9, Rēķis 8, Darģis 8, Krūmiņš, Jaunzems.
Saldus: Freimanis 17, Pīternieks 15, Endzels 10, Haslels 9, Medlins 6, Justovičs 5, Rugājs 4, Nārķis 2, Šteinbergs, Gūtmanis.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-12-21 18:36, pirms 9 gadiem
Ar diviem amishiem ir jamak zaudet komandai kur neviens nav garaks par 200cm!Viela pardomam komandas vadibai!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja