Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Uldriķis: "Izdevīgi pārdodot vienu spēlētāju, varam atmaksāt parādus"

Agris Suveizda

Uldriķis: "Izdevīgi pārdodot vienu spēlētāju, varam atmaksāt parādus"
Askolds Uldriķis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas futbola kluba "Skonto" direktors Askolds Uldriķis sarunā ar Sportacentrs.com bija visai optimistiski noskaņots par izredzēm līdz 31.janvārim nokārtot visas kluba parādsaistības un izvairīties no izslēgšanas no Eirokausiem. Uldriķis uzsvēra, ka visu izšķirs janvāra laikā paveiktais transfēru periodā.

"Domāju, ka termiņš ir visai reāls, jo janvārī ir transfēru logs, kas veras vaļā lielākajā daļā valstu, un mums ir futbolisti, kurus piedāvāt. To neizdevās īstenot vasarā, taču interese joprojām saglabājas. Zinām par UEFA iespējamajām sankcijām, un plānojam visas problēmas atrisināt," sacīja Askolds Uldriķis. "Kaut ko tagad maksājam, bet skaidrs, ka, tā kā šī summa nav sakrājusies tagad, bet gan ir krājusies vairākus gadus, to uzreiz ir grūti nosegt. Jo īpaši šajā situācijā, ka "Skonto" vēl nav pārdevis nevienu spēlētāju, bet domāju, ka pārdos."

"Esam tikušies arī ar Valsts ieņēmumu dienesta vadību un runājuši par šo situāciju, ka, tiklīdz pārdosim spēlētājus, uzreiz segsim šo parāda daļu, jo šajā summā nav tikai parādsaistības, bet arī soda procenti. Tā kā regulāri uzturam kontaktus ar VID un risinām šos jautājumus," Uldriķis turpināja. "Līdz janvāra beigām vēl ir laiks, tā kā drīzumā, domāju, sāks pienākt ziņas par "Skonto" spēlētājiem, kas tiek vai nu pārdoti, vai atrādās kaut kādos klubos, tā kā tas ir risināms."

Nevēloties atklāt precīzu parādu summu, Uldriķis apstiprināja, ka, veicot labu darījumu, parādsaistību dzēšanai var pietikt tikai ar viena futbolista pārdošanu: "Domāju, ka var pārdot vienu spēlētāju par labu naudu, lai to summu atmaksātu. Tā summa ir liela, bet, ja vienu spēlētāju izdevīgi pārdod, varam to mierīgi samaksāt. Kaut vai, ja pārdotu, piemēram, Valēriju Šabalu par, teiksim, 500 tūkstošiem eiro – šo summu minu nosacīti, jo cenas tirgū ir augstākas."

"Jā, mums ir piedāvājumi– tāpēc arī saku, ka tūlīt sāksies braukšana uz pārbaudēm," sacīja Uldriķis. "Jau ir arī konkrēti pircēji, kuriem nemaz nav [paredzēta] atrādīšanās, bet tur atkal ir visas darījuma detaļas – par summām, par spēlētāja personīgo līgumu. Domājam arī par to, lai nav tā, ka mēs tikai pārdotu, bet arī, lai spēlētājam piedāvājums būtu interesants. Lai viņš saņemtu daudz vairāk nekā Latvijā un noslēgtu līgumu uz vairākiem gadiem."

"Spēlētāji ir lietas kursā par saviem piedāvājumiem, tā kā ar šiem [piedāvājumiem] arī strādājam. Decembra beigas un janvāris būs visai saspringts un intensīvs periods.Tas nav nekāds noslēpums, par kuriem spēlētājiem ir interese. Kā jau visi zina, tas pats Šabala, Karašausks, Fertovs, Mingazovs. Varbūt arī citi spēlētāji – piemēram, Sineļņikovs. Jau Rode aizgāja, un arī citiem spēlētājiem ir kaut kādi piedāvājumi, bet jāskatās, cik tie ir nopietni," teica Uldriķis. "Komanda šodien [saruna notika vakar] pirmoreiz sanāca kopā, un kluba prezidents [Vladimirs Koļesņičenko] izrunājās ar visiem spēlētājiem – ar katru individuāli. Lai visi zinātu, kāda ir situācija."

Kluba vadība futbolistiem iepriekš esot solījusi algu jautājumu atrisināt līdz šā gada beigām. Uldriķis gan šo jautājumu pāradresēja prezidentam Koļesņičenko: "Šobrīd nevaru pateikt ne "jā", ne "nē", vai tas tiks vai netiks izpildīts. Skaidrs, ka centīsimies to nokārtot pēc iespējas ātrāk, lai viņi labā noskaņojumā varētu sākt gatavoties nākamajai sezonai. Situācija ir tāda, kāda tā ir. Arī citur Latvijā - kādas problēmas ir "Liepājas metalurgā" un citos klubos, piemēram, Daugavpilī vai Jūrmalas komandās.

Kā jau minēts, pagaidām darbu ārzemēs ir atradis vienīgi centra aizsargs Renārs Rode, kurš karjeru turpinās vienā no Čehijas augšgala klubiem "Teplice". 24 gadus vecais aizsargs gan prom devās kā brīvais aģents. "Arī šis jautājums vairāk attiecas uz kluba prezidentu - zinu, ka Rodem it kā bija beidzies līgums, taču nezinu visas pārejas nianses."

Līgums esot beidzies arī aizvadītās sezonas Virslīgas labākajam vārtsargam Pauļum Gribauskam, taču Uldriķis atzina, ka, ļoti iespējams, lietuvieti "Skonto" redzēsim arī nākamsezon: "Gribausks vēlas kaut ko pameklēt ārzemēs, taču pēc līdzšinējām sarunām noprotams, ka viņš var arī atgriezties pie mums. Mēs viņu zinām, un tas nav nekas traks - arī pagājušajā sezonā Gribausks mums pievienojās tikai pašā pēdējā brīdī."

Atgādinām, ka UEFA vakar publiskoja lēmumu saistībā ar sešiem klubiem, tostarp "Skonto", kas nebija laicīgi atmaksājuši parādsaistības. Tā kā "Skonto" joprojām nav izpildījis nepieciešamās saistības, klubam tika piespriesta 40 tūkstošu eiro liela soda nauda un dots beigu termiņš līdz nākamā gada 31.janvārim. Ja līdz šim datumam "Skonto" nepierādīs, ka nauda ir atmaksāta, Latvijas vicečempione tiks diskvalificēta uz nākamo Eirokausu sezonu, kurai tā kvalificētos nākamo trīs sezonu laikā.

1 2 3 80 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-12-21 17:11, pirms 10 gadiem
Bija jau runas, ka Šabalu te ņems par miljoniem utt...

  +7 [+] [-]

, 2013-12-21 17:12, pirms 10 gadiem
Beidz muldēt un kaut ko dari lietas labā.
Par kādu Mingazovu viņš runā? tas tak jau sen ir prom un par to nekādu kapeiku nedabūs. Vēl daļa spēlētāji noteikti aizies kā brīvie aģenti, jo lauž līgumu ar klubu, tā kā reali tas spēlētāju skaits ko pārdot ir reali sarucis.

nezinu, kādēļ te viņš ik pa laikam stāsta pasakas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-12-21 17:13, pirms 10 gadiem
frutto rakstīja: nu nedomaju,ka pusprofesionalas liigas speletaju nems par 500k eiro!
Mierīgi paņems.

  +3 [+] [-]

, 2013-12-21 17:14, pirms 10 gadiem
Tas jau vien, ka parādus plāno dzēst no darījumiem, par kuriem nekas vēl konkrēti nav zināms, liecina par Skonto nesaimniecisku darbību.

  +2 [+] [-]

, 2013-12-21 17:18, pirms 10 gadiem
Labi ja Šabalu pārdos par 300k, jo tur nāk klāt arī aste ko jāmaksā iepriekšējiem treneriem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-21 17:22, pirms 10 gadiem
Anet rakstīja: Labi ja Šabalu pārdos par 300k, jo tur nāk klāt arī aste ko jāmaksā iepriekšējiem treneriem.
kādiem iepriekšējiem treneriem ir jāmaksā???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2013-12-21 17:29, pirms 10 gadiem
frutto rakstīja: Rudnevu kas Ungarija (kur ir specigaka liiga) lika golus katra 2 speele,paardeva tikai par 500k Lecham,tad kas nems Sabalu pa taadu summu,kurs pat nopietnos turniros nav piedalijies? 2.goli pret Turciju,un 800k? Kaut kaa maz ticas
Rudņevs Ungārījā sāk ardīties pēc 20 gadu vecuma.
Šabalas vecumā viņš pat Virslīgā baigi neizcēlās.
Tā kā Šabala vēl uzskatāms par jaunu un perspēktīvu, bet Poļi Rudņevu nopirka jau pieaugušā vecumā. tā kā tur Šabala ir vērtējams pozitīvāk, plus izlasē daži goli pa gadu arī palīdz uzsist cenu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-12-21 17:33, pirms 10 gadiem
Askoldam tie vaidziņi tādi apaļāki palikuši kā tad, kad šis rakstīja par futbolu , laikam ticis Guņas maizē

  +9 [+] [-]

, 2013-12-21 17:34, pirms 10 gadiem
frutto rakstīja: varbut ari,vajag kaadam Blanku iesmeret pa citronu
tagad tas ir kā joks, bet savulaik arī Blankam bija piedāvājums no top līgas... tas lkm bija kādos 17-18 gados, taču nepārdeva un karjera traumu un citu iemeslu dēļ sāka iet uz leju...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-12-21 17:38, pirms 10 gadiem
tos , kuriem nesamaksaja- pardos, nokartos paradus un vietaa njems citus aunus, kuriem atkal gadu nemaksas algas?

nozhelojama kluba politika. galvaspilsetas klubs.. smiekli naak.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-12-21 17:46, pirms 10 gadiem
Cik fertova vērtība diez būtu?
skatos kāds jau aci uzmetis šamam! Un kurš tas būtu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-12-21 17:50, pirms 10 gadiem
Mingazovs laikam gan jau prom, un līgums beidzies; varbūt vienīgi var dabūt kādus procentus par audzināšanu. Karašauska tirgus vērtību krietni pazemina dzeršana. Tā kā galvenā cerība tiešām uz Šabalu; no viņa līguma gan savukārt procenti acīmredzot pienākas RFS kā kādreizējās Beļajeva "Daugavas" mantiniecei.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-12-21 18:01, pirms 10 gadiem
tiem kas te sapņo, ka par Šabalu kāds maksās 500+ tūkstošus, iesaku aizvērt acis pirms sapņot. var jau būt ka kāds dullais arī noliek galdā 400-500k, bet reālākas izredzes būtu saņemt ap 300k. Perspektīvs viņš ir, bet ar perspektīvajiem letiņiem ārzemēs ir pārāk slikta pieredze, tāpēc neviens lielas summas nemaksās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-12-21 18:12, pirms 10 gadiem
Ta ko var gudri dir*t, sen jau tas bija jādara. Ja klubam jau n-to gadu krājas parādi, tad laikus jau vajadzēja ar labu transfēru tos nosegt un sakārtot ienākumus/izdevumus. Tagad spēlētāji var legāli lauzt līgumus un Skonto vispār var palikt pie tukšas siles.

Tā kā tādi mazi bērni, kamēr pa pakaļ nedabū (UEFA diskābeļa draudi), tikmēr laiž muļķi tālāk. Ar visām sankcijām tāpat mīnuss būs lielāks, kā tagad.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 80 komentāri