Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Anete Jēkabsone-Žogota: "Baltkrievija ir pelnījusi rīkot Eiropas čempionātu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Anete Jēkabsone-Žogota: "Baltkrievija ir pelnījusi rīkot Eiropas čempionātu"
Anete Jēkabsone-Žogota
Foto: basket.ugmk.com

"Jeļena Ļevčanka mani uzaicināja piedalīties video filmēšanā EuroBasket Women 2015 kandidātes Baltkrievijas oficiālajai prezentācijai Minhenē un es piekritu, jo uzskatu, ka Baltkrievijas valstsvienība ir nopelnījusi spēlēt Eiropas čempionātā savās mājās," trešdien, 21. decembrī, telefonsarunā pastāstīja Krievijas čempionvienības aizsardze Anete Jēkabsone-Žogota.

EuroBasket Women 2015 rīkošanas tiesības svētdien ieguva Ungārija, kuras kandidatūru atbalstīja 13 FIBA Europe valdes locekļi. Baltkrievijai atbalstu pauda deviņi delegāti.

Pēc balsojuma FIBA Eiropas nodaļas vadība baltkrieviem piedāvāja rīkot 2013. gada Eiropas U20 čempionātu basketbolā sievietēm. Tas būs iespējams, ja nākamvasar Baltkrievijas jaunietes saglabās vietu A divīzijā. Citāda iznākuma gadījumā Baltkrievijas varēs pretendēt Eiropas U16 čempionātu rīkošanai.

Baltkrievija sākotnēji gatavojās kandidēt kopā ar Lietuvu, taču lietuvieši savu kandidatūru atsauca. Minska nepadevās un vienatnē sagatavoja pieteikumu. Tajā tika uzsvērti Baltkrievijas sieviešu valstsvienības panākumi FIBA sacensībās, kā arī iespēja izšķirošās spēles aizvadīt pirms gada atklātajā Minskas arēnā ar 15 tūkstošiem skatītāju vietu. Pieteikumu papildināja valsts prezidenta Aleksandra Lukašenko divu minūšu video uzruna un ārzemju spēlētāju atbalsta video.

UGMK centra spēlētājas Jeļenas Ļevčankas aicinājumam atsaucās Eirolīgas un Eiropas kausa ieguvēja, divkārtējā Eiropas čempionāta simboliskā piecnieka dalībniece un 2007. gada Eiropas labākā basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota, četrkārtējā Olimpisko spēļu dalībniece, Krievijas valstsvienības centra spēlētāja Marija Stepanova, kā arī Eiropas čempione, francūziete Sandrine Gruda.

“Filmēšana notika pēc UGMK treniņa,” atceras Anete. “Teicu, ka Baltkrievija arī Latvijai ir laba vieta Eiropas čempionāta rīkošanai, jo latvieši var braukt atbalstīt savu valsti. Mums ir laba izlase. Otrkārt, Baltkrievija ir mūsu kaimiņvalsts. Treškārt, Eiropas čempionāta rīkošana būtu laba pašai Baltkrievijai, jo viņu komanda sevi ir labi parādījusi pēdējos gados.”

Anatolija Bujaļska vadītā Baltkrievijas izlase 2007. gadā debitēja Eiropas čempionātā finālturnīrā Itālijā, izcīnot trešo vietu. Divus gadus vēlāk baltkrievietes Rīgā izcīnīja ceturto vietu, bet 2011. gada vasarā trešo reizi pēc kārtas startēja kontinenta spēcīgāko komandu sacensībās, priekšsacīkstēs apspēlējot nākamo čempioni Krieviju. Pirms trīs vasarām Baltkrievija sasniedza sesto vietu 29. Olimpiādes spēlēs Pekinā, bet 2010. gada rudenī finišēja ceturtajā vietā FIBA pasaules čempionātā Čehijā.

“Baltkrievija ir pelnījusi rīkot Eiropas čempionātu sievietēm, jo tās nacionālā izlase ir guvusi labus panākumus Eiropas un pasaules čempionātos. Viņas sevi ir labi parādījušas un kā komanda ir cienīga uzņemt augstākā līmeņa sacensības.”

     [+] [-]

, 2011-12-21 15:41, pirms 12 gadiem
Baltkrievija ir pelnījusi Lukašenko ar šaibu pierē, ja nespēj no viņa atbrīvoties...

     [+] [-]

, 2011-12-21 17:08, pirms 12 gadiem
un Lukašenko pelnījis Nobela prēmiju?

     [+] [-]

, 2011-12-21 21:02, pirms 12 gadiem
Tādā gadijumā Jēkabsone ir mazohiste, viņa grib, lai viņu aizved uz mežu izģērbj un nodzen matus.Baigi labi pasaules čempionātu hokejā atceļ, tad mierinājumam Eiropas čempionāts basketbolā. Cik nesen Baltkrievijas sieviešu izlase sūdzējas, ka viņām nekādu naudu nepiešķir, tad tiešām to visu nezinot, kas tur notiek Jēkabsone ir mucā augusi.