Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Mbapē savainojums nav nopietns, Neimāram konstatē muskuļa sastiepumu

Agris Suveizda

Mbapē savainojums nav nopietns, Neimāram konstatē muskuļa sastiepumu
Neimārs. Foto: EPA/Scanpix

Francijas bagātākajam klubam PSG jau trešdien jāaizvada ļoti svarīga spēle UEFA Čempionu līgā, savā laukumā uzņemot Anglijas "Liverpool", taču vakar savu izlašu pārbaudes spēlēs savainojumā iedzīvojās parīziešu uzbrukuma līderi Neimārs un Kilians Mbapē.

Gan Brazīlijas, gan Francijas izlašu ārstu pirmās priekšnojautas vēl pirms sīkākām pārbaudēm bija pozitīvas – proti, traumas neesot nopietnas -, tomēr līdz svarīgajai spēlei pret "Liverpool" atlikusi vairs tikai nedēļa. Šodien tika veikta arī detalizētāka izmeklēšana.

PSG savā mājaslapā paziņojusi, ka Neimāram ir atklāts labās kājas pievilcējmuskuļa sastiepums, bet Mbapē konstatēts labā pleca sasitums. Konkrēti atlabšanas periodi, protams, tiek slēpti, taču kluba relīzē piebilsts, ka abu spēlētāju veselības stāvoklis tiks novērots tuvākās 48 stundas un tad tiks veiktas atkārtotas pārbaudes.

Praktiski skaidrs, ka abi futbolisti sestdien nedosies laukumā Francijas čempionāta spēlē pret "Toulouse", bet vismaz šobrīd var izdarīt prognozi, ka pret "Liverpool" reālāka ir Mbapē, nevis Neimāra atgriešanās. Nepilnus 20 gadus vecais Mbapē ir "Ligue 1" labākais vārtu guvējs, visus 11 vārtus deviņos mačos gūstot no spēles, bet Neimārs ar desmit vārtiem 11 spēlēs ir trešajā vietā. Brazīlietis gan četrus iesitis no 11 metru atzīmes. Mbapē ir arī trīs rezultatīvas piespēles, bet Neimārs izdarījis piecas.

Kamēr Francijas čempionātā PSG ar jaunu "Top 5" līgu rekordu – 13 uzvaras 13 spēlēs – ir pārliecinošā vadībā, Eirokausos parīziešiem draud izkrišana uz Eiropas līgu. "Napoli" un "Liverpool" ar sešiem punktiem ir grupas divvadībā, PSG seko ar pieciem, bet Belgradas "Crvena Zvezda" tikusi pie četriem punktiem. Zaudējums "Liverpool" un "Napoli" uzvara mājās pār serbiem jau trešdien dzēstu pat teorētiskas cerības uz astotdaļfinālu, bet sava neizšķirta gadījumā būtu jācer uz vai nu "Napoli" atkārtotu klupienu pret serbiem, vai arī "Liverpool" klupienu mājās pret "Napoli".

C grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Napoli41304:36
2.Liverpool42027:56
3.PSG412111:75
4.Crvena zvezda41123:104

Izmantotie resursi:
https://en.psg.fr/teams/first-team/...