Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Makdeividam 100. vārti, Torntons panāk Lemjē, Hičkokam "Oilers" debijā uzvara

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Makdeividam 100. vārti, Torntons panāk Lemjē, Hičkokam "Oilers" debijā uzvara
Leons Draizaitls un Konors Makdeivids priecājas, kamēr Marks Eduārs Vlasiks pārdzīvo. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā aizvadītajā naktī norisinājās tikai viena spēle – Edmontonas "Oilers" izbraukumā ar 4:3 pagarinājumā tika galā ar Sanhosē "Sharks", tādējādi Kens Hičkoks pie vienības stūres debitēja ar uzvaru.

Edmontonas "Oilers" spēles dienā no galvenā trenera amata atlaida Todu Maklelanu, vietā paņemot veterānu Kenu Hičkoku, kurš jau bija devies pensijā. Viņa debija nesākās veiksmīgi, komandai nonākot iedzinējos jau 45. sekundē – pēc Brenta Bērnsa metiena no zilās līnijas pirmais pie atlēkušās ripas piesteidzās Jonass Donskojs, kurš panāca 1:0 "Sharks" labā.

Viesi visnotaļ drīz piecēlās kājās pēc nokdauna un panāca izlīdzinājumu, nostrādājot vienai no labākajām uzbrucēju saiknēm visā līgā – Leons Draizaitls piespēlēja, bet Konors Makdeivids pielika punktu. "Oilers" kapteinim tie bija 100. vārti NHL, un no pašreiz spēlējošajiem pirms 22. dzimšanas dienas tas izdevies vēl tikai Sidnijam Krosbijam, Stīvenam Stemkosam un Iļjam Kovaļčukam.

Bet tas nebija vienīgais ievērojamais notikums mačā. Pēc divām minūtēm "Sharks" atgriezās vadībā, Džo Torntona piespēli no aizvārtes izmantojot Markusam Serensenam, kuram izdevās perfekts metiens zem pārliktņa. Torntonam tā bija 1033. rezultatīvā piespēle karjerā, un viņš panācis Mario Lemjē, kurš ieņem 11. vietu. Rekords ar 1963 piespēlēm, protams, pieder Veinam Greckim.

Otrās trešdaļas ievadā "Oilers" panāca 2:2, gūstot vārtus mazākumā. Izgājienā divatā pret vienu aizsargu Kails Brodziaks piespēlēja, bet Raiens Ņūdžents-Hopkinss pielika rezultatīvu punktu. Scenārijs nemainījās arī no "Sharks" puses – laukuma saimniekiem izdevās trešo reizi tikt priekšā. Logans Kutūrs atstāja jaņos Adamu Lāšonu, panākdams 3:2.

Bet 44. minūtē "Oilers" trešo reizi panāca izlīdzinājumu. Spēlēšanu kopā ar Makdeividu un Draizaitlu lietderīgi izmantoja Dreiks Kadžula, pēc abu piespēlēm kombināciju pabeidzot ar metienu tukšos vārtos un izceļoties septīto reizi sezonā.

Uzvarētājs tika noskaidrots pagarinājumā, un "Oilers" bija nepieciešama tikai 51. sekunde. Kāds pārsteigums, atkal panākumu nokārtoja Makdeivids un Draizaitls – pirmais piespēlēja, bet otrais guva vārtus. Ar slidu, taču spēriena nebija, tāpēc vārti tika ieskaitīti – 4:3.

Neskatoties uz zaudējumu, "Sharks" tāpat ir Klusā okeāna divīzijas līdere, bet "Oilers" no izslēgšanas spēļu zonas šobrīd šķir trīs punkti.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja