Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Komandas vadītājs: "Smagajā avārijā nav vainojama bīstamā Makao trase"

Juris Grīns
Juris Grīns

Komandas vadītājs: "Smagajā avārijā nav vainojama bīstamā Makao trase"
Sofijas Floršas avārijas brīdis. Foto: publicitātes

Makao "Grand Prix" laikā smagu avāriju piedzīvojušās autosportistes Sofijas Floršas komandas vadītājs Frics van Amersfūrts apšauba, ka šajā negadījumā būtu vainojama trase, lai gan nenoliedz, ka tā ir viena no bīstamākajām pasaulē.

Ķīnai piederošajā Makao pilsētā jau kopš 1954. gada notiek "Grand Prix" sacīkstes. Mūsdienās šīs ir gada prestižākās sacensības "Formula 3" klasē, un uz tām katru rudeni sapulcējas labākie šīs kategorijas braucēji no visas pasaules.

Šoreiz Makao GP pirmajā aplī notika smaga avārija, kad Floršas pilotētā formula kļuva nevadāma, trāpīja uz apmales, kas iedarbojās kā tramplīns, un rezultātā viņas pilotētais spēkrats izlidoja ārpus nožogojuma, atsitoties pret pagaidu celtni, kuras tiešā tuvumā atradās gan tiesneši, gan fotogrāfi. Kopumā uz slimnīcu aizveda piecus cilvēkus, ieskaitot divus pilotus.

"Es nedomāju, ka šis negadījums būtu saistāms ar to, kāda ir Makao trase," saka Van Amersfūrts. "Ja arī nākamgad šeit startēsim, būšu nedaudz nobijies, bet tikpat labi šāda avārija varēja notikt jebkur. Mēs aizvadām sacīkstes Po ielās, un arī F1 ir posmi dažādās ielu trasēs. Makao trase ir īpaša, visi to zina. Pretruna ir tāda, ka visi apzinās, cik bīstama ir šī trase, bet tajā pašā laikā lielākā daļa pilotu to sauc par skaistāko pasaulē. Tas parāda, cik reizēm viss ir savādi."

Oficiālajā tiešraidē avārijas brīdis nebija redzams, bet drīz sociālajos tīklos parādījās apkārt esošo nofilmētie materiāli. Sākumā Van Amersfūrts bija noraizējies, ka negadījumu varētu būt izraisījis tehnisks defekts viņa komandas mašīnai, bet vēlāk noskaidrojies, ka tā tomēr nebija. Florša pirms iespaidīgā lidojuma bija ietriekusies Jehana Daruvalas formulā, jo šis sportists, ieraugot dzeltenos karogus, bremzējis, bet vāciete nav paguvusi noreaģēt.

"Kad uzzinājām, ka Sofijas dzīvībai briesmas nedraud, sākām analizēt, kas notika," viņš stāsta. "Vispirms biju izbijies, jo baumoja, ka nenostrādāja viņas bremzes. Tajā brīdī sāc šaubīties pats par sevi. Beigās tomēr uzzinājām, kas notika patiesībā. Dažreiz gribas nicināt sociālos tīklus, bet šoreiz tur parādījās daudz kas, ko citādi mēs nebūtu uzzinājuši. FIA publicēja ierakstus no visām mašīnām, kas tobrīd atradās ap Sofiju. Tagad varu teikt paldies Dievam, ka katram no viņiem uz pleca sēdēja sargeņģelis, jo viss varēja beigties daudz ļaunāk."

Florša guva muguras traumu un pirmdien viņai veica veiksmīgu, bet smagu operāciju, kas ilga vairāk par deviņām stundām. Tās laikā tika salabots traumētais muguras skriemelis, kā arī izņemta kaula šķemba, kas bijusi bīstami tuvu muguras smadzenēm. Šobrīd tiek prognozēts, ka sportistei izdosies atlabt, lai gan negadījums varēja beigties ar ķermeņa paralīzi vai nāvi.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2018-11-21 15:52, pirms 5 gadiem
ja nebūtu tas mazais zilais tramplins , tad ļoti iespējams,ka būtu gan Sofija gan otrās formulas vadītājs gājuši bojā

  -1 [+] [-]

, 2018-11-21 18:22, pirms 5 gadiem
Viņas āfrums daudz lielāks nekā priekšā braucošajiem un trajektorija arī ārpus ideālās. Turklāt nav redzams brīdis kad viņa pacēlās no zemes. Drīzāk pilotes kļūda