Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Trinkjēri: "Kazaņas aviokatastrofa šokēja "Unics" basketbolistus

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Trinkjēri: "Kazaņas aviokatastrofa šokēja "Unics" basketbolistus
Andrea Trinkjēri
Foto: La Presse/Scanpix

"Nevēlos šobrīd nevienu apsūdzēt, kamēr nav noskaidroti iemesli tam, kas īstenībā notika tajā liktenīgajā vakarā. Manas un manu spēlētāju domas kavējas tikai pie cilvēkiem, kuri zaudēja savus bērnus, vecākus, brāļus un māsas – savus tuvos un dārgos. Vārdos nav iespējams paust, ko viņi šobrīd pārcieš," pēc labdarības spēles, kura bija veltīta Kazaņas aviokatastrofas upuriem, trešdien, 20. novembrī, preses konferencē teica basketbola kluba "Unics" galvenais treneris Andrea Trinkjēri.

Svētdien, 17. novembrī, Kazaņas lidlaukā stāvus zemē ietriecās, eksplodēja un sadega “Tatarstan Airlines” reisa Maskava-Kazaņa lidmašīna “Boeing 737-500”. Lidaparāta pilots atcēla pirmo nolaišanās mēģinājumu un 700 metru augstumā veica pagriešanās manevru, kuram sekoja vertikālais kritiens. Bojā gāja 50 cilvēki – 44 pasažieri un seši apkalpes locekļi.

Trešdien Kazaņā notika Eiropas kausa izcīņas spēle basketbolā. “Unics” komanda izcīnīja sesto uzvaru sešās spēlēs, savā laukumā pārspējot Izraēlas čempionus “Maccabi Haifa” ar rezultātu 79:58. Visi ienākumi no spēles tiks pārskaitīti avārijā bojāgājušo spēlētāju ģimenēm. “Unics” galvenais treneris pēcspēles preses konferencē neslēpa emocijas.

“Ziniet, sporta cilvēkiem ir viena liela problēma,” teica Trinkjēri. “Nē, nevis problēma, bet īpatnība – dažreiz mēs zaudējam realitātes sajūtu. Mēs dzīvojām citu dzīvi atšķirībā no parastiem cilvēkiem. Mūsu realitāte nav brīvdienas nedēļas nogalē, kā visiem, jo regulāri spēlējam basketbolu un daudz ceļojam, pārvarot lielus attālumus. Mūsu kalendārs ir neparasts un spiež mūs dzīvot savādāk. Un tāpēc dažreiz sākam zaudēt saiti ar realitāti. Taču, ticiet man, mēs ļoti pārdzīvojām notikušo. Mēs saprotam, kāda neticama traģēdija notikusi un tā tiešām mūs ietekmējusi...”

“Protams, katastrofa mūs šokēja, jo dzīvojam Kazaņā un spēlējam šeit,” turpināja treneris. “Zinu, ka arī citi klubi neizrādīja vienaldzību pret notikušo. Un, galvenais, mums visiem par to vienmēr ir jāatceras – traģēdijas notiek bieži, taču no cilvēku atmiņas pazūd nedēļas laikā, kā ūdens. Es ticu, ka mūsu klubs izdarīs visu, lai atbalstītu katastrofas ietekmētos cilvēkus un esmu priecīgs, ka “Unics” cenšas viņiem palīdzēt. Mēs zinām, ka bojā gājušos atdzīvināt nav iespējams, taču nedrīkstam par viņiem aizmirst...”

“VEF Rīga” basketbolisti Kazaņā viesosies 11. decembrī.

Izmantotie resursi:
Матч жизни. Как УНИКС не остался в стороне от...