Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Sakari sakauj Ostravas turnīra pirmo numuru Svitoļinu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sakari sakauj Ostravas turnīra pirmo numuru Svitoļinu
Marija Sakari. Foto: AFP/Scanpix

Marija Sakari (WTA 23.) trešdienas vakarā Grieķijas un Ukrainas pirmo numuru cīņā Ostravā ar 6:3, 6:3 pieveica šajā "Premier" līmeņa turnīrā ar pirmo numuru izsēto Eļinu Svitoļinu, kura rangā ir piektajā vietā.

Eļinai Svitoļinai tas bija pirmais mačs kopš šokējošās uzstāšanās "French Open" ceturtdaļfinālā, kur viņa ļāva dominēt toreiz 131. vietā bijušajai argentīnietei Nadjai Podoroskai un zaudēja ar rezultātu 2:6, 4:6.

Svitoļina arī šodien tikai sešus geimus dabūja līdzīgā veidā. Proti, pretiniece bija daudz aktīvāka un arī precīzāka uzbrukumā. Marijai Sakari tīri uzvarētajās izspēlēs bija graujošs pārsvars ar 32:4!

Abas tenisistes tikās trešo reizi. Pirmie divi mači bija 2019. gadā, katrai gūstot vienu uzvaru trīs setu cīņā. Svitoļina ar 6:3, 6:7(1), 6:2 uzvarēja Vimbldonas 3. kārtā, bet Sakari ar 1:6, 7:6(3), 6:3 bija pārāka Sanhosē ceturtdaļfinālā.

Sakari trešdienas vakarā Ostravā guva 10. uzvaru pret Top 10 spēlētājām, nodrošinot ceturtdaļfināla maču pret Onsu Žabūru (#32) vai Aļonu Ostapenko (#44), kuras tiksies ceturtdienas pusdienlaikā.

Svitoļinai šodien bija sezonas pēdējais mačs. Viņa šogad uzvarēja divos "International" turnīros (Monterejā un Strasbūrā), taču pirmoreiz kopš 2013. gada nespēja sasniegt 20 uzvaru atzīmi, koronavīrusa pandēmijas dēļ saīsināto sezonu pabeidzot ar 19-9 bilanci.