Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Maple Leafs" dienu pirms arbitrāžas vienojas par divu gadu līgumu ar Mihejevu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Maple Leafs" dienu pirms arbitrāžas vienojas par divu gadu līgumu ar Mihejevu
Iļja Mihejevs. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Toronto “Maple Leafs” pagarinājis sadarbību ar malējo uzbrucēju Iļju Mihejevu. Krievu hokejists noslēdzis vienošanos uz diviem gadiem par 3,29 miljoniem dolāru, tādējādi izvairoties no arbitrāžas tiesas.

26 gadus vecais Iļja Mihejevs pēc aizvadītās sezonas kļuva par ierobežoti brīvo aģentu. Nespējot vienoties par jaunu līgumu, viņš vērsās arbitrāžas tiesā, un sēde bija nozīmēta trešdien. Bija zināms, ka Toronto “Maple Leafs” iesniegusi prasību par divu gadu un divu miljonu līgumu, kamēr Mihejevs tēmēja uz vienu gadu un 2,7 miljoniem. Pirms arbitrāžas tiesas katrai pusei ar pamatojumu jāiesniedz savs ideālais līgums, un neatkarīgais vērtētājs ierasti lemj aptuveni pa vidu.

Tomēr vienošanos izdevies panākt vēl pirms arbitrāžas tiesas. Mihejevs pagarinājis līgumu ar “Maple Leafs” uz diviem gadiem, un kopējā summa sastāda 3,29 miljonus. Pirmajā sezonā viņš saņems 1,1 miljonu, bet otrajā - 2,19 miljonus.

Aizvadītā sezona Mihejevam bija pirmā NHL, pirms tam viņš pārstāvēja Omskas “Avangard” un Boba Hārtlija vadībā sakrāja 45 punktus. Krievu uzbrucējs “Maple Leafs” rindās 39 mačos ievāca 23 punktu ražu un spēja nostiprināties pirmajās divās maiņās, bet decembrī iedzīvojās smagā savainojumā.

27. decembra spēlē pret Ņūdžersijas “Devils” pretinieku uzbrucēja Jespera Brata slida sagrieza Mihejeva labās rokas plaukstas locītavu. Bija nepieciešama operācija un ilgs atlabšanas laiks. Hokejists bija uz ledus, kad sezona atsākās pēc Covid-19 pauzes, tomēr “play-in” sērijā pret Kolumbusas “Blue Jackets” palika bez punktiem.

Pēc līguma parakstīšanas “Maple Leafs” pārsniegusi algu griestus. Starpsezonā tos atļauts pārsniegt par 10%, tomēr, sākoties sezonai, visām komandām jābūt zem algu griestiem.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/toronto-maple-le...