Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Chelsea" Premjerlīgas pieteikumā iekļauj karjeru beigušo Čehu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Chelsea" Premjerlīgas pieteikumā iekļauj karjeru beigušo Čehu
Petrs Čehs. Foto: imago images/PRiME Media Images/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas klubs Londonas “Chelsea” sezonas pieteikumā, kurā atļauts ierakstīt 25 futbolistus, iekļāvis arī Petru Čehu. Slavenais vārtsargs jau beidzis karjeru un strādā klubā. Frenks Lampards izteicies, ka Čehs joprojām ir labā formā.

Premjerlīgas klubiem pēc transfēru loga aizvēršanās jāiesniedz 25 spēlētāju sastāvs sezonas turpinājumam. “Chelsea” pieteikusi Petru Čehu, kamēr “Arsenal” ārpus pieteikuma atstājusi Mesutu Ezilu un Sokrati. Arī “Manchester United” ārpus pieteikuma atstājusi gana skaļus vārdus - vārtsargu Serhio Romero un centra aizsargu Filu Džounsu.

38 gadus vecais Čehs strādā “Chelsea” kā tehniskais un snieguma padomnieks. Viņš komandu pārstāvēja līdz 2015. gadam, pēdējo maču aizvadot maijā, kad ar 3:1 tika pieveikta “Sunderland”. “Chelsea” rindās pavadītajās 11 sezonās vārtsargs izcīnīja 13 titulus, ieskaitot četrus Premjerlīgas kausus un uzvaru Čempionu līgā.

Pēcāk Čehs pārcēlās uz “Arsenal”, pēc 2018./19. gada sezonas paziņojot par karjeras beigām. Viņš bijušajā komandā atgriezās 2019. gada vasarā, un pēdējā laikā Čehs nācis talkā arī vārtsargu trenēšanā.

“To nedarījām skaistas romantikas vārdā,” par Čeha iekļaušanu sezonas pieteikumā teica komandas galvenais treneris Frenks Lampards. “Petrs izbauda treniņus - tāds viņš ir. Nedomāju, ka viņš stāsies vārtos, taču krīzes situācijā viņš var nākt talkā. Nesagaidu, ka viņš spēlēs, taču paskatāmies uz pēdējiem sešiem septiņiem mēnešiem - neviens arī nevarēja paredzēt notikumus pasaulē.”

“Mūsu pieteikumā bija brīva vieta, un Covid-19 situācija šo gadu padara unikālu. Viņš ir ļoti labā formā, gana jauns - karjeru beidza brīdī, kad droši vien vēl varēja spēlēt. Nebija divu domu par Čeha iekļaušanu pieteikumā,” teica Lampards.

Bez Čeha “Chelsea” pieteikumā iekļauti vēl trīs vārtsargi. Pasaules rekordists transfēru summas ziņā Kepa Arizabalaga, kurš gan šosezon pielaidis daudzas kļūdas, nule iegādātais Eduārs Mendī, kurš vakar spēlēja Čempionu līgas mačā pret “Sevilla”, un 39 gadus vecais Villijs Kavajero, kurš šosezon laukumā devies divos mačos un kurš ierasti tiek izmantots kausa spēlēs.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...