Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" izvēlas neatbrīvoties no Pikē, noslēdzot līgumu līdz 2024. gadam

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Barcelona" izvēlas neatbrīvoties no Pikē, noslēdzot līgumu līdz 2024. gadam
Žerārs Pikē un Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas vicečempione “Barcelona” noslēgusi jaunus ilgtermiņa līgumus ar četriem pirmās komandas futbolistiem - vārtsargu Marku Andrē ter Stēgenu, centra aizsargiem Žerāru Pikē un Klemēnu Lenglē, kā arī centra pussargu Frenkiju de Jongu.

Pēc tam, kad “Barcelona” ar blīkšķi izstājās no Čempionu līgas, ceturtdaļfinālā piedzīvojot 2:8 kaunu pret Minhenes “Bayern”, publiski visskaļāk par komandas pamešanu runāja tieši Žerārs Pikē. Viņš izteicās, ka būs gatavs aiziet, ja pa varas gaiteņiem staigājošie uzskatīs, ka Pikē pienesums nav gana liels. Tā vietā pieņemts pagarināt līgumu ar 33 gadus veco centra aizsargu līdz 2024. gadam. Līgumā iekļauta 300 miljonu eiro izpirkuma maksa.

Pikē aizvada 13. sezonu “Barcelona” pirmās komandas sastāvā, kopumā viņš Katalonijas klubu pārstāvējis 548 mačos. Paziņojumā par līguma pagarināšanu norādīts, ka jaunais kontrakts no 2021./22. gada sezonas ir atbilstošs spēlētājam, kurš laukumā dosies mazāk nekā pierasts.

Jaunus ilgtermiņa līgumus parakstījuši vēl trīs futbolisti. Pamatvārtsargam Markam Andrē ter Stēgenam ir spēkā vienošanās līdz 2025. gada vasarai, bet Frenkijam de Jongam un Klemēnam Lenglē - līdz 2026. gadam. Lenglē izpirkuma summa ir 300 miljoni, de Jonga - 400 miljoni, ter Stēgena - 500 miljoni.

“Barcelona” paziņojusi, ka jaunajos līgumos iekļautas īstermiņa izmaiņas algu apjomā. Tās saistītas ar Covid-19 atnesto ekonomisko krīzi pasaules futbolā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2020-10-21 09:36, pirms 3 gadiem
"Paziņojumā par līguma pagarināšanu norādīts, ka jaunais kontrakts no 2021./22. gada sezonas ir atbilstošs spēlētājam, kurš laukumā dosies mazāk nekā pierasts."
Šis ir kaut kā greizi iztulkots. Patiesībā ir tā, ka kontrakts ar Pikē ir saistošs līdz 2022. gadam. Pēc tam tas var tikt pagarināts automātiski, tikai gadījumā, ja spēlētājs 2021./22. gada sezonā nospēlē konkrētu spēļu skaitu. Ja tas nenotiek, tad līgums netiek pagarināts.