Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Sekāčs: "Gribēju saņemt labu algu, tāpēc devos uz CSKA"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sekāčs: "Gribēju saņemt labu algu, tāpēc devos uz CSKA"
Jirži Sekāčs. Foto: Tass/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas čempioni Maskavas CSKA vasarā papildināja čehu uzbrucējs Jirži Sekāčs, pārnākot no Kazaņas "Ak Bars". Viņš atzina, ka nauda spēlējusi lielu lomu lēmuma pieņemšanā, bet tas nav bijis pats galvenais faktors.

"Domāju, ka visi grib saņemt labu algu, un godīgi pateikšu, ka es arī to vēlos. Un CSKA tieši to arī saņēmu. Taču nevaru teikt, ka nauda bija galvenais iemesls, kāpēc pievienojos CSKA. Pieņēmu lēmumu palikt Krievijā vēl pirms tam, kad vēl nebija zināmi konkrēti līguma nosacījumi," stāstīja Sekāčs, atzīstot, ka iespēja pamēģināt spēkus Nacionālajā hokeja līgā viņam palikusi otrajā plānā.

Pagājušajā nedēļā Krievijas medijs "Sport-Express" publicēja līgas vislabāk apmaksāto spēlētāju sarakstu, un Sekāčs ar 1,41 miljonu eiro ieņēma dalītu desmito vietu. CSKA rindās vairāk saņem tikai Mihails Grigorenko. Tiesa, tā ir tikai līguma summa, bez bonusiem.

"Maskava – tā ir milzīga pilsēta. Šeit ir vairāk iespēju, vari atrast visu, kas nepieciešams, turklāt tas ir vieglāk. Kazaņā bija citādi. Tur jutos komfortabli, un arī tur dzīvot bija patīkami. Galvenā atšķirība starp abām pilsētām – Kazaņa gluži vienkārši ir mazāka, tāpēc arī iespēju tur ir mazāk," teica Sekāčs.

Čehu uzbrucējs "Ak Bars" pārstāvēja trīs sezonas, un 2018. gadā viņš izcīnīja Gagarina kausu. Starpsezonā viņš pievienojās pašreizējai čempionei CSKA, kas atrodas turnīra tabulas pirmajā vietā. Aizvadītajos 18 mačos Sekāčs izcēlies ar septiņiem vārtiem un astoņām piespēlēm, sakrājot 15 punktus.

Iepriekš viņš spēlējis NHL, divu sezonu laikā pārstāvot četras komandas – Monreālas "Canadiens", Anaheimas "Ducks", Čikāgas "Blackhawks" un Arizonas "Coyotes". Kopumā aizvadītas 108 spēles, tiekot pie 29 punktiem.

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/hockey/n...