Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Makdeivida "Oilers" paliek sausā, "Capitals" aizsargs Karlsons kļūst par NHL rezultatīvāko

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Makdeivida "Oilers" paliek sausā, "Capitals" aizsargs Karlsons kļūst par NHL rezultatīvāko
Konors Makdeivids. Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas jaunajā sezonā pirmo reizi bez gūtajiem vārtiem palika Edmontonas "Oilers", kas izbraukumā ar 0:1 bullīšos zaudēja Vinipegas "Jets". Savukārt par Metropolitēna divīzijas līderi kļuvusi Vašingtonas "Capitals", kas viesos tika galā ar Čikāgas "Blackhawks" – 5:3.

2018. gada čempiones "Capitals" uzvarā par galveno varoni kļuva spēka uzbrucējs Toms Vilsons, kurš izšķirošos vārtus iemeta astoņas minūtes pirms beigām. Laukuma saimnieki kļūdījās neitrālajā zonā, pazaudējot ripu, un tūdaļ sekoja Vašingtonas atbilde. Ar pirmajiem diviem metieniem galā tika Korijs Krofords, taču vārtu priekšā nepiesegts palika Vilsons, kurš atnesa "Capitals" pirmo vietu Metropolitēna divīzijā. Tās kontā ir desmit spēlēs sakrātie 14 punkti, bet par diviem mazāk ir Pitsburgas "Penguins" un Karolīnas "Hurricanes". Tiesa, abām konkurentēm ir spēle rezervē.

Panākumu ar rezultatīvu piespēli kaldināja arī Džons Karlsons, un aizsargs kļuvis par NHL rezultatīvāko spēlētāju – viņa kontā tagad ir 18 (3+15) punkti. Amerikānis kļuvis tikai par trešo aizsargu vēsturē, kurš komandas pirmajos desmit mačos spējis būt tik ražīgs. Vēl tas izdevies Polam Kofijam (20 punkti 1988./89. sezonas sākumā) un Bobijam Oram (18 punkti gan 1969./70., gan 1973./74. gada sezonas pirmajās desmit spēlēs).

Karlsona tuvākie konkurenti ir "Oilers" pirmās maiņas uzbrucēji – Konora Makdeivida kontā ir 17 punkti, bet Leonam Draizaitlam ir par vienu mazāk. Abi gan šonakt palika sausā, tāpat kā visa komanda, kas izbraukumā ar 0:1 bullīšos zaudēja "Jets". Par galvenajiem varoņiem kļuva vārtsargi – Konors Helebaks uzvarētāju cietoksnī tika galā ar 28 metieniem, bet Maiks Smits atvairīja 23 ripas. Šosezon tikai vienam vārtsargam izdevies aizvadīt divas sausās spēles – Kārteram Hatonam no Bufalo "Sabres".

Pēcspēles metienos gan Makdeivids, gan Raiens Ņūdžents-Hopkinss savas iespējas palaida garām, bet "Jets" realizēja abus bullīšus, izceļoties Kailam Konoram un Patrikam Lainem. Interesanti, ka abi šovasar bija ierobežoti brīvie aģenti, ilgi nevarēja vienoties par jauniem līgumiem, tāpēc izlaida treniņometni, bet tas nav traucējis aizvadīt spilgtu sezonas sākumu. Jāizceļ, ka "Jets" trenerim Polam Morīsam šī bija karjeras 700. uzvara. 52 gadus vecais speciālists ir tikai septītais treneris NHL vēsturē, kurš spējis uzvarēt 700 spēlēs.

21. oktobris

SpēleRez.
Rangers – Canucks2:3
Wild – Canadiens4:3
Blackhawks – Capitals3:5
Jets – Oilers1:0 PM
Ducks – Flames1:2

  +1 [+] [-]

, 2019-10-21 09:06, pirms 4 gadiem
Kas hokejā ir spēka uzbrucējs?

  +1 [+] [-]

, 2019-10-21 12:29, pirms 4 gadiem
Power forward. Esi par tādu dzirdējis?

     [+] [-]

, 2019-10-21 12:30, pirms 4 gadiem
guncha72 rakstīja: Power forward. Esi par tādu dzirdējis?
Esmu. Basketbolā, nevis hokejā.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-21 12:34, pirms 4 gadiem
blu3 rakstīja: Esmu. Basketbolā, nevis hokejā.
arī hokejā jau sen tiek lietots šis jēdziens.
skat.:

https://icehockey.fandom.com/wiki/P...

https://thehockeywriters.com/top-15...