Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kristi Tolivera kļūst par pirmo aktīvo WNBA spēlētāju, kura strādās kā NBA trenere

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kristi Tolivera kļūst par pirmo aktīvo WNBA spēlētāju, kura strādās kā NBA trenere
Kristi Tolivera un "Washington Mystics" 2018. gadā pirmo reizi sasniedza WNBA finālu. Foto: AFP/Scanpix

NBA klubs "Washington Wizards" oktobra trešajā nedēļā paziņoja par darba līguma noslēgšanu ar WNBA komandas "Mystics" basketbolisti Kristi Toliveru, kura turpmāk individuāli strādās ar spēlētājiem.

Tolivera ir pirmā aktīvā WNBA spēlētāja, kura strādās kā NBA kluba trenere. “San Antonio Spurs” trenere Bekija Hemona un viņas sekotāja Nensija Libermane līgā sāka strādāt pēc spēlētājas karjeras beigām, savukārt Tolivera 2019. gadā plāno turpināt profesionālas basketbolistes gaitas.

“Kad biju bērns, domāju, ka kļūšu par pirmo sievieti – NBA spēlētāju. Šis ir sapnis, kura piepildīšanās aizņēma daudz laika,” otrdien, 16. oktobrī, žurnālistiem teica Tolivera.

“Maryland” universitātes absolvente – pirmajā sezonā viņa kļuva par NCAA čempioni – profesionāles gaitas sāka 2009. gadā. Vispirms viņa spēlēja Čikāgas “Sky”, pēc tam septiņas sezonas pārstāvēja “Los Angeles Sparks”, bet pēdējās divas vasaras aizstāvēja “Mystics” krāsas.

Tolivera 2016. gadā uzvarēja WNBA čempionātā un divas reizes tika izvēlēta līgas zvaigžņu spēlē (2013, 2018). Viņas panākumu sarakstā ir divi triumfi Eirolīgā (Jekaterinburgas UGMK 2016, 2018), divi Eiropas kausi (Dynamo Moscow 2013, 2014) un trīs Krievijas tituli (2015-2017).

Šovasar "Mystics" pirmo reizi sasniedza WNBA finālu, dramatiskā pusfināla sērijā pieveicot "Atlanta Dream" ar 3-2. Izšķirošajā sērijā Vašingtona stājās pretī Sietlas "Storm", taču piedzīvoja neveiksmi trīs spēlēs.

“Esmu pagodināta par iespēju būt aktīvai spēlētājai un trenerei-asistentei vienlaikus,” teica Tolivera. “Tas ir gods. Lieta, kurai esmu strādājusi un to nopelnījusi. Pirmkārt, esmu spēlētāja. Radās iespēja un gribēju to izmantot. Taču dodu 1000%, ka būšu atpakaļ “Mystics” un mēģināšu uzvarēt līgā.”

Izmantotie resursi:
https://edition.cnn.com/2018/10/17/...