Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

CSKA svin uzvaru armijas derbijā, Kuldas "Severstal" paņem punktu pret "Metallurg"

CSKA svin uzvaru armijas derbijā, Kuldas "Severstal" paņem punktu pret "Metallurg"
CSKA uzvaras bulliša autors Maksims Šalunovs. Foto: www.tass.ru

Maskavas CSKA nostiprinājās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Rietumu konferences pirmajā vietā, pēcspēles metienu sērijā pārspējot otrajā vietā esošo Sanktpēterburgas SKA ar 2:1. Savukārt, Artūra Kuldas „Severstal” savā laukumā papildlaikā piekāpās „Metallurg” ar 1:2.

Sezonas pirmo armijas komandu derbiju Sanktpēterburgas SKA sagaidīja otrajā vietā Rietumu konferencē (30 punkti 18 spēlēs), bet Maskavas CSKA – pirmajā, izcīnot 32 punktus 20 mačos. Pirmajās 20 minūtēs dominēja viesi no Krievijas galvaspilsētas, bet 11. minūtē CSKA atklāja rezultātu – vārtus guva Sergejs Andronovs, kurš pielika nūju vārtu priekšā pēc Ņikitas Ņesterova metiena – 0:1. Trešdaļa noslēdzās ar Maskavas vienības pārsvaru metienos 11:5.

Pēc pārtraukuma SKA pārņēma iniciatīvu un izlīdzināja rezultātu. Aizsargs Vladislavs Gavrikovs meta no zilās līnijas, vārtsargs ripu atvairīja, taču vārtu priekšā labi nospēlēja Andrejs Kuzmenko, iestumjot Magnusa Helberga atvairīto ripu vārtos – 1:1. Zīmīgi, ka iepriekšējos četrus gadus uzbrucējs pavadījis CSKA, bet šovasar tika aizmainīts uz Sanktpēterburgu. SKA turpināja uzbrukt, trešdaļas laikā izdarot 14 metienus, kamēr CSKA – piecus.

Pēdējā periodā rezultāts nemainījās, arī papildlaikā uzvarētāju noskaidrot neizdevās. Pēcspēles metienu sērija sanāca ilga, jo pēc Jarno Koskirantas bulliša tiesneši devās skatīties video atkārtojumu lai noskaidrotu, vai ripa šķērsoja vārtu līniju, un nolēma, ka nē. Katra komanda izpildīja septiņus metienus, bet par uzvaras bullīša autoru kļuva CSKA uzbrucējs Maksims Šalunovs – 1:2.

Artūra Kuldas „Severstal” papildlaikā piekāpās Magņitogorskas „Metallurg” ar 1:2, piedzīvojot 15. zaudējumu 21 spēlē. Uzvaras vārtus magņitkas labā guva komandas kapteinis Sergejs Mozjakins. Latviešu aizsargs laukumā pavadīja 17:49 minūtes, pielietoja vienu spēka paņēmienu un bloķēja trīs metienus. Šosezon Kulda guvis divus vārtus un atdevis vienu piespēli.

Dienas trešajā spēlē tikās Jaroslavļas „Lokomotiv” un KHL līdervienība „Avtomobilist”. Uz Maksima Raseikina vārtu guvumu 6. minūtē mājinieki atbildēja ar Brendona Kozuna precīzu metienu no vārtu priekšās – 1:1. Mačā pamatlaiks noslēdzās neizšķirti, bet 19 sekundes pirms papildlaika beigām Stefans Dakosta atnesa ”Avtomobilist” 20. uzvaru šajā čempionātā.

KHL spēles, 21. oktobris

SpēleRezultāts
Lokomotiv – Avtomibilist1:2 PL
Severstal – Metallurg1:2 PL
SKA – CSKA1:2 PM

Izmantotie resursi
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...