Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Vasiļjevam astotā vietā Maskavas "Grand Prix"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Vasiļjevam astotā vietā Maskavas "Grand Prix"
Deniss Vasiļjevs
Foto: AFP/Scanpix

Pērnā gada Eiropas čempionāta septītās vietas īpašnieks Deniss Vasiļjevs šodien izcīnīja astoto vietu Maskavas "Grand Prix" daiļslidošanas sacensībās.

Īsajā programmā Deniss Vasiļjevs uzrādīja uzrādīja 82.44, par 0.71 labojot personisko rekordu. Šis vērtējums deva sesto vietu starp 12 dalībniekiem. Pēc pirmās dienas līderis bija amerikānis Nātans Čens (100.54), kurš pārsteidzoši apspēlēja sacensību galveno favorītu, pasaules rekordistu Juzuru Hanju no Japānas (94.85).

Šodienas garajā programmā daugavpilietis sasniedza 145.09. Vasiļjevam nesekmējās lēcienos, tika piedzīvots arī kritiens, tomēr vērtējums sanāca visnotaļ labs. Sakrātā summa (227.53) ļāva ierindoties astotajā pozīcijā. Noslēgumā uzvaru izcīnīja īsās programmas veiksminieks Nātans Čens (293.79), sudrabu ieguva minētais Juzuru Hanju (290.77), bet uz pjedestāla trešā pakāpiena nokļuva krievs Mihails Koļada (271.06).

Sieviešu sacensībās īsajā programmā uzvarēja pēdējo divu gadu pasaules čempione Jevgēnija Medvedeva no Krievijas (80.75), tikai par 0.10 atpaliekot no sev piederošā planētas rekorda.

Kā jau ziņots, 2017. gada marta pasaules čempionātā Angelina Kučvaļska un Deniss Vasiļjevs izcīnīja ceļazīmes uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Olimpiskās kvotas attiecīgajā disciplīnā iegūst attiecīgās valstis, kuru federācijas lemj par to sadalīšanu. Tas nozīmē, ka Latvijas Slidošanas asociācija lems par šo ceļazīmju sadali. Vīriešu sakarā minētā sadale ir formalitāte, savukārt uz sieviešu ceļazīmi pretendē Angelina Kučvaļska un Diāna Ņikitina.

--
Vasiļjeva fane Maskavā (foto: Match TV)

Izmantotie resursi:
isu.org