Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Buki" izglābjas līdz ar beigu signālu un Valkā uzvar pagarinājumā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Buki" izglābjas līdz ar beigu signālu un Valkā uzvar pagarinājumā
Roberts Mednis
Foto: Emīls Vanags

Ļoti dramatiska spēle aizvadīta Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā (LBL2), kur Valkā B grupas cīņā vietējā komanda uzņēma Gulbenes "Bukus/BJSS". "Valkas SI/Smiltene" vēl deviņas sekundes līdz pamatlaika beigām bija trīs punktu vadībā, bet "Buki" izglābās un pagarinājumā svinēja uzvaru ar 100:91.

"Valkas SI/Smiltene" basketbolisti sezonu sāka ar uzvaru pagarinājumā, bet pēc tam cieta arī pirmo zaudējumu. Nesekmīgi sezona sākās krietni pastiprinātajai Gulbenes komandai, kura nu centās vismaz izlīdzināt bilanci, bet Valkas komanda to padarīt pozitīvu.

Spēles rezultātu ar precīzu tālmetienu atklāja Elvis Šukteris, bet pieredzes bagātie "Buki" atbildēja ar 7:0 izrāvienu. Spēles pirmās minūtes bija ļoti rezultatīvas, bet Gulbenes komandas ofensīvām mājinieki spēja rast pretsparu. Vairākkārt rezultāta starpība svārstījās no viena līdz trīs punktiem, bet minūti pirms ceturtdaļas beigām uzkāpa arī līdz astoņiem. Šukteris ar soda metieniem trīs punktus atspēlēja, pirmajai ceturtdaļai noslēdzoties ar rezultātu 26:21.

Otrajā ceturtdaļā komandas cīnījās kā līdzīga ar līdzīgu, mājiniekiem spējot sadeldēt deficītu līdz minimumam, bet pēc precīzā Kārļa Večena tālmetiena arī izvirzīties vadībā (36:34). Kamēr Večens bija uzmanības centrā, tikmēr Valkas komanda spēlēja līmenī. Rezultatīvā pirmā puslaika noslēgumā atkal ļoti labi nospēlēja Šukretis, dodot savai komandai vadību pēc 20 spēlētām minūtēm - 46:44.

Trešajā ceturtdaļā cīņa ritēja punkts punktā, te vienai, te otrai komandai atrodoties vadībā. Nopietnāku pārsvaru, ja to par tādu varēja vispār saukt, pirmie ieguva viesi, kad Raimonds Gabrāns ar tālmetienu panāca +5 "Bukiem". Tas bija Gulbenes komandas starta šāviens sekmīgai ceturtdaļas izskaņai, pēc kuras viesiem labvēlīgs rezultāts 71:63.

Ceturtajā ceturtdaļā Valkas komandai vajadzēja pusotru minūti, lai sadeldētu deficītu līdz minimumam. Tam sekoja garāks nerealizēto uzbrukumu periods, kas viesiem ļāva atrauties (77:70). Večens ar sešiem punktiem palīdzēja "Valkas SI/Smiltene" veikt 9:0 izrāvienu un pārņemt vadību, kad jāspēlē bija mazāk par četrām minūtēm. Ar viņa pūlēm minūti līdz pamatlaika beigām mājiniekiem bija četru punktu pārsvars, bet uzvaru noturēt neizdevās. Vēl deviņas sekundes līdz pamatlaika beigām Večens ar vienu no diviem soda metieniem panāca +3 Valkas komandai, bet gulbenieši tomēr pēdējā sekundē prata izglābties no zaudējuma - 90:90.

Emocijas bija izsmeltas, kas Valkas komandai būtiski pietrūka. "Buki" pagarinājuma pirmajās divās minūtēs sev sarūpēja sešu punktu pārsvaru, ne brīdi neļaujot pretiniekiem atgriezties spēlē. Tādējādi "Bukiem" laimīga uzvara ar rezultātu 100:91.

Uzvarētāju rindās ar 28 punktiem, 13 atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Ingars Aizpurs, bet 25 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Robertam Mednim. Valkas komandas labā 35 punktus guva, deviņas atlēkušās bumbas izcīnīja un četras bumbas pārtvēra Elvis Šukteris, bet 24 punkti, piecas rezultatīvas piespēles un piecas pārtvertas bumbas spēlējošajam trenerim Kārlim Večenam.

LBL2, B grupa, 21. oktobris

"Valkas SI/Smiltene" - Gulbenes "Buki/BJSS" 91:100 P(21:26, 25:18, 17:27, 27:19, 1:10)

"Valkas SI/Smiltene": Šukteris 35 (9 ab, 4 pb), Večens 24 (5 rp, 5 pb), Vaivods 16, Joksts 8 (8 ab), Brālītis 5, Freibergs 3, Andersons, Nedēļa, Čakārnis.
"Buki/BJSS": Aizpurs 28 (13 ab, 6 rp), Mednis 25 (7 ab), Gabrāns 13 (9 ab), Bēts 10, Veselovs 9, Čaupjonoks 7 (6 ab), Rikveilis 5, Freijs 3, Šulcs, Krukovskis, Kalniņš, Dāvids.

Izmantotie resursi:
basket.lv