Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Paskāls piekritis kļūt par "Panathinaikos" galveno treneri

Andrejs Siliņš

Paskāls piekritis kļūt par "Panathinaikos" galveno treneri
Havi Paskāls
Foto: AFP/Scanpix

Grieķu medijs contra.gr, atsaucoties uz izraēliešu žurnālistu Deividu Piku, vēstī, ka ULEB Eirolīgas vienība Atēnu "Panathinaikos" panākusi vienošanos ar spāņu speciālistu Havi Paskālu, kurš gatavojas noslēgt trīs gadu līgumu ar klubu par galvenā trenera pienākumu veikšanu.

Pagājušās sezonas izskaņā par "Panathinaikos" galveno treneri kļuva grieķis Argiris Pedulakis, taču jau šīs sezonas sākumā pēc zaudējuma niknākajai konkurentei Pirejas "Olympiacos", 52 gadus vecajam trenerim palūdza iesniegt atlūgumu.

Jauna galvenā trenera meklējumos līdz medijiem nonāca ziņas par vairākiem potenciālajiem kandidātiem: itālieti Luku Bjanki, serbu Sašu Obradoviču un spāni Havi Paskālu. Tieši pēdējais tika uzrunāts pirmais un, lai arī sākotnēji izskanēja informācija, ka Paskāls atteicies no pirmā līguma varianta, šobrīd abas puses vienojušās par sadarbību.

Tiek vēstīts, ka Paskāls noslēgs trīs gadu līgumu, bet nav zināms, vai klubs piekritis sākotnējām Paskāla prasībām veikt komandas un arī treneru sastāva korekcijas, piesaistot kā palīgus citus spāņu speciālistus.

44 gadus vecais Paskāls profesionālo trenera karjeru uzsāka vēl 1990. gadā, ilgus gadus strādājot ar otrās līgas klubiem. 2004. gadā Paskāls nonāca "Barcelona" sistēmā un pēc sezonas otrās komandas galvenā trenera amatā kļuva par lielās komandas asistentu.

Par Barselonas komandas galveno treneri Paskāls tika iecelts 2008. gadā un astoņu sezonu laikā četras reizes izcīnīja Spānijas čempiontitulu, trīsreiz izcīnīja Spānijas kausu, četrreiz - superkausu, bet 2010. gadā triumfēja arī ULEB Eirolīgā. Togad Paskālu atzina arī par Eirolīgas sezonas labāko treneri. Spānijas čempionātā speciālistam šāds gods ticis četras reizes.

Grieķijas čempionātā "Panathinaikos" ar vienu uzvaru divos mačos ieņem piekto vietu tabulā, bet Eirolīgā pirmajā kārtā izdevās uzveikt Kauņas "Žalgiri". Šovakar "Pao" viesos tiksies ar čempioni Maskavas CSKA.

Izmantotie resursi:
Contra.gr - Live Sports Magazine