Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Jāgrs trešais NHL vēsturē sasniedz 750 vārtu atzīmi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Jāgrs trešais NHL vēsturē sasniedz 750 vārtu atzīmi
Jaromīrs Jāgrs
Foto: AP/Scanpix

44 gadu vecumā čehu uzbrucējs Jaromīrs Jāgrs kļuvis par trešo spēlētāju Nacionālās hokeja līgas vēsturē, kurš guvis 750 vārtus, tomēr tas neglāba Floridas "Panthers" no zaudējuma pret Vašingtonas "Capitals" – 2:4.

Sešas minūtes līdz otrās trešdaļas beigām Jaromīrs Jāgrs, kurš mirkli iepriekš izdarīja piespēli no zilās līnijas, pietuvojās Vašingtonas "Capitals" vārtiem, sagaidīja piespēli no soma Aleksandra Barkova un ar pirmo pieskārienu trāpīja zem pārliktņa, realizējot skaitlisko vairākumu un panākot 2:2.

Leģendārais čehs, kurš Nacionālajā hokeja līgā turpina spēlēt 44 gadu vecumā un pagājušajā sezonā bija Floridas "Panthers" rezultatīvākais spēlētājs, lai gan darbojās vienā virknējumā ar Barkovu un Džonatanu Iberdo – diviem uzbrucējiem, kuri vēl nebija dzimuši, kad Jāgrs debitēja, guva pirmos vārtus sezonā, bet 750. vārtus karjerā.

Skaisto jubileju vēsturē sasnieguši vēl tikai divi uzbrucēji – Viens Greckis, kurš sāncenšu vārtsargus pārspēja 894 reizes, un Gordijs Hovs, kurš izcēlās 801 reizi. Hovs Nacionālajā hokeja līgā aizvadīja par 130 mačiem vairāk nekā Jāgrs šobrīd.

Simboliski, ka Vašingtonas "Capitals" uzvaru izbraukumā nodrošināja pēdējo gadu labākā vārtu guvēja Aleksandra Ovečkina precīzais metiens 48. minūtē. Turklāt viņš izcēlās netipiskā manierē, vārtu priekšā pielabojot metienu no zilās līnijas. Pārsvars tika dubultots 80 sekundes līdz pamatlaika beigām, kad Markuss Jūhansons izmantoja rupju pretinieku kļūdu un realizēja izgājienu vienatnē pret vārtsargu – 4:2.

Jāizceļ arī trešās trešdaļas vidus notikumi – bloķējot Railija Smita metienu, ripa trāpīja Vašingtonas "Capitals" uzbrucējam Danielam Vinikam pa galvu, kā rezultātā viņš zaudēja mazu daļu no auss.

Pagājušās sezonas Stenlija kausa fināla atkārtojumā Pitsburgas "Penguins" savā laukumā noslēdzošajā trešdaļā atspēlēja divu vārtu deficītu un ar 3:2 pieveica Sanhosē "Sharks". Izlīdzinājumu panāca Skots Vilsons, kurš pēc Patrika Hornkvista spēka paņēmiena tika pie ripas laukuma stūrī, izlauzās līdz vārtu priekšai un trāpīja tālajā stūrī. Panākumu sešas miinūtes līdz beigām atnesa pats Hornkvists, kurš vairākumā bija pirmais pie atlēkušās ripas.

Sanhosē "Sharks" pārsvaru otrās trešdaļas beigās dubultoja Patriks Marlo, kurš pretuzbrukumu divi pret vienu aizsargu pārvērta izgājienā vienatnē pret vārtsargu. Marlo guva otros vārtus sezonā un 483. vārtus karjerā, Nacionālās hokeja līgas vēsturē paceļoties uz dalītu 50. vietu ar krievu uzbrucēju Sergeju Fjodorovu.

Savulaik ar pirmo numuru draftētais Nails Jakupovs, kuru pirms sezonas Edmontonas "Oilers" aizmainīja uz Sentluisas "Blues", atgriezās Kanādas pilsētā un guva pirmos vārtus mačā. Pretuzbrukumā viņš bija pacietīgs, palika vārtu priekšā un sagaidīja iespēju. Tomēr tas neglāba no zaudējuma ar 1:3. Vārti un piespēle laukuma saimnieku kapteinim Konoram Makdeividam.

2016. gada drafta pirmais numurs Ostons Metjūzs, kurš debitēja ar četriem vārtiem vienā mačā, izcēlās piekto reizi sezonā, tomēr Toronto "Maple Leafs" izbraukumā ar 2:3 zaudēja Minesotas "Wild".

Ierindā atgriežoties vārtsargam Kerijam Praisam, kurš atvairīja 27 pretinieku metienus, Monreālas "Canadiens" mājās ar 5:2 pieveica Arizonas "Coyotes". Pirmos vārtus jaunās komandas rindās guva aizsargs Šejs Vēbers.

Pirmā spēle un pirmie vārti sezonā arī centra uzbrucējam Patrīsam Beržeronam, bet Bostonas "Bruins" savā laukumā ar 2:1 apspēlēja Ņūdžersijas "Devils", pretiniekiem sagādājot trešo zaudējumu četros mačos.

NHL regulārā sezona, 21. oktobris

SpēleRez.
Bruins – Devils2:1
Flyers – Ducks2:3
Penguins – Sharks3:2
Canadiens – Coyotes5:2
Lightning – Avalanche0:4
Panthers – Capitals2:4
Wild – Maple Leafs3:2
Stars – Kings3:4 P
Flames – Hurricanes2:4
Oilers – Blues3:1
Canucks – Sabres2:1

     [+] [-]

, 2016-10-21 08:46, pirms 8 gadiem
60 gados būs 1000. gols!

  +4 [+] [-]

, 2016-10-21 09:01, pirms 8 gadiem
Skaisto jubileju vēsturē sasnieguši vēl tikai divi uzbrucējiViens Greckis.......

Un ko Otrs Greckis?

     [+] [-]

, 2016-10-21 09:13, pirms 8 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Skaisto jubileju vēsturē sasnieguši vēl tikai divi uzbrucējiViens Greckis.......

Un ko Otrs Greckis?
Īsā laikā sportacentrā nofigurē mistiskais Viens Greckis.

Ne Otrs Greckis, ne Divi Greckis vēl nav parādījušies. Turpinām gaidīt.

     [+] [-]

, 2016-10-21 09:56, pirms 8 gadiem
Nenokaujams tas Jagrs KHL super monstram un parcilvekam Radulovam pagaidam statistika Tada pati,ka krievu trollu aprietajam nekam nederigajam Girgensonam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-10-21 10:17, pirms 8 gadiem
ogreskijs rakstīja: Nenokaujams tas Jagrs KHL super monstram un parcilvekam Radulovam pagaidam statistika Tada pati,ka krievu trollu aprietajam nekam nederigajam Girgensonam
Jāgram diemžēl jākapā jo nav ne graša pie dvēseles, varbūt ka tagad kaut kas ir bet vispār visas karjieras piķis vismaz līdz 40 aizgāja slotos. Tāda kaite ir viņam, bet malacis protams, spēlē uz goda!

  +1 [+] [-]

, 2016-10-21 11:05, pirms 8 gadiem
karlosm rakstīja: Jāgram diemžēl jākapā jo nav ne graša pie dvēseles, varbūt ka tagad kaut kas ir bet vispār visas karjieras piķis vismaz līdz 40 aizgāja slotos. Tāda kaite ir viņam, bet malacis protams, spēlē uz goda!
Jocīgi cilvēki tie sportisti!
Varēja nopirkt īpašumus un tos izīrēt, kamēr pats tur neatrodas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-10-21 12:48, pirms 8 gadiem
cultivate rakstīja: Kur tu tādas muļķības izrāvi? D
Precīzi nepateikšu, kurš to teica, jo par tādām lietām publiski un skaļi nerunā, taču sportam tuvi cilvēki to saka. Un es arī ticu, jo diezvai, viņam ir ļoti viegli spēlēt šādā vecumā vēl, un diezvai viņam padomā ir gāzt grecka rekordu...

     [+] [-]

, 2016-10-21 16:29, pirms 8 gadiem
karlosm rakstīja: Jāgram diemžēl jākapā jo nav ne graša pie dvēseles, varbūt ka tagad kaut kas ir bet vispār visas karjieras piķis vismaz līdz 40 aizgāja slotos. Tāda kaite ir viņam, bet malacis protams, spēlē uz goda!
nepārspīlēsim, daļu viņš ir zaudējis, bet Jagram ir vairāki īpašumi, plus halle un komanda, kā arī bez hokeja vēl brendu līgumi ar Reebok u.c. tā kā miljonāru sarakstā viņš ir un būs paliekošs

     [+] [-]

, 2016-10-21 19:24, pirms 8 gadiem
karlosm rakstīja: Precīzi nepateikšu, kurš to teica, jo par tādām lietām publiski un skaļi nerunā, taču sportam tuvi cilvēki to saka. Un es arī ticu, jo diezvai, viņam ir ļoti viegli spēlēt šādā vecumā vēl, un diezvai viņam padomā ir gāzt grecka rekordu...
Es ko līdzīgu esmu dzirdējis no čehu paziņām