Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Koņevs: "Par Karašausku negribu runāt. Esmu šokā..."

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Koņevs: "Par Karašausku negribu runāt. Esmu šokā..."
Mihails Koņevs un Germans Māliņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

"Gulbenes" galvenais treneris Mihails Koņevs pēc šodien piedzīvotā zaudējuma ar 1:3 pret "Skonto" pauda vilšanos savas komandas uzbrukumu veidošanā. Uz sevi liktās cerības citu starpā nav attaisnojis Artūrs Karašausks, kura sniegumu Koņevs nevēlējās gari komentēt.

"Gulbenes" galvenais treneris Mihails Koņevs pēc mača atzina, ka "Skonto" uzvarēja pelnīti, bet viņa padotie likuši vilties: "Kā vienmēr, spēlējām no aizsardzības un darbojāmies kompakti. Lai arī pēdējās minūtēs bija rezultāts 2:1, nevar teikt, ka intriga saglabājās līdz mača beigām. Uzbrukumu veidošana mums bija ļoti sliktā līmenī, daudz zaudējam bumbu.

Pēdējās četrās spēlēs neesam guvuši vārtus. Arī šodien paši taču neiesitām – tā bija vārtsarga kļūda. Ja labāk iesāktu uzbrukumus un veidotu momentus, atdotu labākas piespēles... Mēs centāmies, taču vēlreiz jāsaka, ka "Skonto" pelnīti uzvarēja. Cīnīsimies atlikušajās spēlēs pret Liepāju un abām "Daugavām". Negribu teikt, ka pēdējā spēle ar Rīgas "Daugavu" ir vissvarīgākā. Var sanākt, ka pēdējās kārtas mačam vairs nebūs nozīmes. Jāmēģina atņemt punkti līderiem, taču meistarība ir krietni atšķirīga."

Koņevs komandas slikto sniegumu skaidro ar to, ka "Gulbene" pēdējās divas nedēļas trenējās uz sintētikas seguma 49. vidusskolas stadionā. Šodien 2. puslaikā spēlētājiem esot bijušas smagas kājas, problēmas ar kustēšanos. Savās mājās trenēties nav iespējams, jo Gulbenes stadionu Koņevs nodēvēja par purvu. Divi mači tur šosezon vēl jāaizvada, taču zāliena kvalitāte ir ļoti slikta.

Gan Koņevs, gan kluba direktors Romāns Lajuks spēles laikā neslēpa nepatiku pret Artūra Karašauska darbībām. Uzbrucējs nospēlēja visu otro puslaiku, taču lika vilties. Koņevs bija lakonisks: "Neko par viņu vispār negribu teikt. Esmu šokā! Ja tu ej laukumā un gribi pierādīt sevi, bet izej un neko neizdari..."

Rīdzinieku galvenais treneris Marians Pahars piekrita apgalvojumam, ka Hulio Riosam spēle pret "Gulbeni" neizdevās: "Jā, taču jāņem vērā, ka viņš izlaidis daudz maču, bez tam šodien spēlēja "uz špricēm". Neko darīt, būs vēl daži mači, lai nospētu labāk."

"Par spēli – "Gulbenei" nebija neviena vārtu gūšanas momenta, toties viņi vienus vārtus iesita. Savukārt mēs neizmantojām daudz iespēju, bija jābūt sagrāvei. Mums bija totāls pārsvars, taču dabūjām mocīties. 1. puslaikā "Gulbene" vispār tikai dažas reizes tika pāri centram, toties guva vārtus. Futbolā katra kļūda var dārgi maksāt. Puslaika pārtraukumā nomierinājāmies un izdarījām pareizos secinājumus.

Ne tikai mums ir grūti pret "Gulbeni". Čempionāts šogad ir ļoti līdzīgs, arī "Jelgava" mums nav viegls pretinieks. Spēlei Liepājā vakar redzēju tikai pirmo puslaiku, jo pēc tam mums bija dublieru mačs. "Metalurga" zaudējums mūs neietekmē, pat par šo tēmu nerunājām. Tā komanda, kas beigās ieņems pirmo vietu, būs arī to visvairāk pelnījusi. Ja mums ir mazāk punktu nekā līderei, tātad esam vājāki. To arī apzināmies," Pahars saprot to, ka pirmā vieta šogad nespīd.

Rīdziniekiem ir viegls kalendārs atlikušajās trīs spēlēs, lai ieņemtu 2. vietu. Pahars uzskata, ka dzīvē viss var būt citādāk: "Grūti teikt, cik viegls mums kalendārs. Nākamās pretinieces cīnās par palikšanu Virslīgā. Tādas komandas ir grūtāk uzvarēt nekā tās, kurām neko vairs nevajag."

"Skonto" vienībā atkal daudz savainoto un saslimušo – Kristaps Blanks nevarēja spēlēt savainojuma dēļ, treniņā pie jauna savainojuma ticis Alans Siņeļņikovs (bija vesels pēc mačā pret "Spartaku" gūtā kājas savainojuma un gatavojās šodienas spēlei), tāpat vēl spēlēt nevar Minori Sato, savukārt Adils Ibragimovs saslimis. Bez tam šodien savainojuma dēļ maču nevarēja pabeigt pirmo reizi pamatsastāvā izgājušais Juris Laizāns.

"Gulbene" vienīgos vārtus guva pēc Germana Māliņa kļūdas. "Skonto" vārtsargs atzina savu vainu ielaistajos vārtos: "Gāju uz pārtveršanu, bet viņam nesanāca centrējums. Protams, mana vaina. Ir grūti tādās spēlēs, kad vārtsargam maz darba. Bez tam bija auksts laiks, vienkārši zaudēju koncentrēšanos. Beigās nebija šaubu, ka uzvarēsim, jo "Gulbenei" momentu nebija.

Liepājas un Daugavpils maču vakar skatījos, protams, nav mums labvēlīgs rezultāts. Bet arī 2. vieta vēl nav garantēta. Pirmajos trīs apļos mums neizdevās uzvarēt pēdējās četras spēles, cerams, ka šoreiz tas izdosies. Atgriešanās klubā pēc izlases ir psiholoģiski nedaudz sarežģīta, taču domāju, ka visiem tā ir."

  -1 [+] [-]

, 2012-10-21 19:20, pirms 12 gadiem
Kara ir klauns, brīnos,ka viņu vēl kāds vispār kādā komandā ņem..

  +5 [+] [-]

, 2012-10-21 19:38, pirms 12 gadiem
Šķiet, pagājušajā vai aizpagājušajā sezonā Karašauskis Skonto rindās normāli bombardēja pirms došanās uz to ārzemju klubu (Polijā?) un tagad ir nekāds... Zvaigznītes, vai kā? Taču nevar tā pēkšņi palikt slikts vai arī iepriekš notēlot, ka esi labs. Vai problēma ir galvā?

  +1 [+] [-]

, 2012-10-21 19:38, pirms 12 gadiem
Meric rakstīja: Kara ir klauns, brīnos,ka viņu vēl kāds vispār kādā komandā ņem..
vai tad viņš nebija jaunā Latvijas futbola zvaigzne vēl kādu gadu atpakaļ? vai tas ir cits karašausks?

  +2 [+] [-]

, 2012-10-21 19:42, pirms 12 gadiem
Royal rakstīja: vai tad viņš nebija jaunā Latvijas futbola zvaigzne vēl kādu gadu atpakaļ? vai tas ir cits karašausks?
Ir, ir tas pats!

  +3 [+] [-]

, 2012-10-21 19:43, pirms 12 gadiem
Savās mājās trenēties nav iespējams, jo Gulbenes stadionu Koņevs nodēvēja par purvu. Divi mači tur šosezon vēl jāaizvada, taču zāliena kvalitāte ir ļoti slikta.

Ja Gulbenē purvs, bet Rīgā negrib spēlēt, tad ir arī:

Rezerves laukuma adrese: Smiltene, Tepera Ezera stadions

  +3 [+] [-]

, 2012-10-21 20:02, pirms 12 gadiem
neeeee rakstīja: Šķiet, pagājušajā vai aizpagājušajā sezonā Karašauskis Skonto rindās normāli bombardēja pirms došanās uz to ārzemju klubu (Polijā?) un tagad ir nekāds... Zvaigznītes, vai kā? Taču nevar tā pēkšņi palikt slikts vai arī iepriekš notēlot, ka esi labs. Vai problēma ir galvā?
Karašauskam par ātru zvaigznes smadzenēs sāka riņķot. Vispirms viņš sastrīdējās ar Starkovu un Skonto vadību, laiciņu spēlēja Olimpā. Bija arī pusgads Ukrainā, kur arī tur viņu ātri atšuva. Šķiet būs viens no tiem talantiem, kam pārāk ātri sakūpinājās smadzenes, bet lai jau veicas viņam!

  +1 [+] [-]

, 2012-10-21 20:10, pirms 12 gadiem
mammal rakstīja: Karašauskam par ātru zvaigznes smadzenēs sāka riņķot. Vispirms viņš sastrīdējās ar Starkovu un Skonto vadību, laiciņu spēlēja Olimpā. Bija arī pusgads Ukrainā, kur arī tur viņu ātri atšuva. Šķiet būs viens no tiem talantiem, kam pārāk ātri sakūpinājās smadzenes, bet lai jau veicas viņam!
Baigi žēl, jo talants viņam viennozīmīgi bija. Būtu labs papildinājums izlasei nākotnē, bet tagad... Atliek vienīgi cerēt, ka viņš nolaidīsies uz zemes vai kāds viņam palīdzēs nolaisties un viņam izdosies veiksmīga karjera. Tiešām ceru.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-21 20:11, pirms 12 gadiem
Karašauskam viss jāsāk no jauna. Uzspīdēja pirms diviem gadiem un tikpat ātri un nemanāmi arī nodzisa pēc konfliktiem ar Skonto. Nu neko darīt. Situācija ir tāda, kāda tā ir. Vēl viņš ir ļoti jauns (tikai 20 gadi). Jāsāk viss no sākuma un jācīnās. Jāapliecina sevi nākamsezon Virslīgā, lai kurā komandā arī nespēlētu, un tad tikai varēs uz augstākiem plauktiem šaut, citādi tagad tikai lejupslīde, taču tā nav mūžīga.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-21 20:27, pirms 12 gadiem
vēl cerīgāks izskatījās Rakels, bet rādās, ka iet Karašauska pēdās....

     [+] [-]

, 2012-10-21 20:46, pirms 12 gadiem
Karašauskam problēma, manuprāt, tiešām, kā jau citi kolēģi šeit atzīmēja, ir galvā jeb domāšanā. Esmu šogad redzējis vairākas spēles ar viņa piedalīšanos, un jāteic, ka rodas iespaids par viņa absolūti mehānistisku- kā robotam- darbību laukumā. "Esmu uzlaists uz laukuma- skrienu, kaut ko daru, it kā spēlēju", tāda izliekas viņa spēles izpratne. Tikpat kā nevienas radošas darbības bez bumbas vai ar bumbu. Bet uzbrucējam šadi spēlējot, panākumus negūt, un Karašausks šogad vārtus tā arī nav guvis.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-21 21:38, pirms 12 gadiem
Karašausks pat izalsē bija paspējis debitēt.