Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Mološs stāsta par notikumiem Baltkrievijā, Riherts sveicina žurnālistus

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Mološs stāsta par notikumiem Baltkrievijā, Riherts sveicina žurnālistus
Andris Riherts. Foto: Zigismunds Zālmanis ("Riga" FC)

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās Virslīgas 19. kārtas spēles. Negaidīti punktus zaudēja RFS, kas mājās netika galā ar ventspilniekiem, tādējādi četru punktu attālumā palaižot priekšā "Riga" vienību. Piedāvājam visu maču preses konferenču kopsavilkumu.

FK Tukums 2000/TSS – FK Jelgava 0:0

Jurģis Kalns (FK Tukums 2000/TSS): "Sanāca viss, izņemot uzbrukumu noslēgumu"

- Paldies atnākušajiem skatītājiem! Viņi noteikti nāca ar domu ieraudzīt vēsturisku uzvaru, un, protams, ar tādu domu laukumā gājām arī mēs. Jāatvainojas, ka joprojām būs bišķiņ jāpagaida [līdz pirmajai uzvarai]. Varbūt spēle nebija pati skatāmākā rezultāta ziņā. Savukārt emocijas, īpaši otrajā puslaikā, sita augstu vilni. Kā jau teicu, gribējām izcīnīt pirmo uzvaru – atdevām visus spēkus, un bija iespējas vārtus gūt. Tāpat labi kontrolējām spēli aizsardzībā, neļaujot Jelgavai neko izveidot. Labi bijām izanalizējuši pretinieku un zinājām, kādu spēli viņi varētu demonstrēt. Viss sanāca, vienīgi pietrūka noslēdzošais sitiens un gūtie vārti. Bez tiem uzvaru futbolā nav. Trešdien būs kausa spēle, līdz kurai jāatkopjas, bet pēc tam sagaida cīņa Ventspilī. Bijām jau noilgojušies pēc vecā ritma, kad spēles bija ik pa trim dienām.

Dāvis Caune (FK Jelgava): "Vēlme bija, bet meistarības atsevišķiem spēlētājiem pietrūka"

- Gan šodien, gan iepriekšējās spēlēs kopumā īsti nevaram uzvarēt sevi – kur nu vēl pretinieku… Tukumnieki šodien bija malači, kamēr mēs ar sevi nospēlējām neizšķirti, kas jau ir solis uz priekšu. Par to arī esmu priecīgs, redzot, kā aizritēja spēle. Iesim tālāk, jo nekas cits neatliek – vai nu jābeidz spēlēt, vai jāiet uz priekšu. Redzēju, ka spēlētājiem bija liela vēlme, bet šādās cīņās atsevišķiem spēlētājiem arī meistarība bija jāparāda. Tas acīmredzot nenotika, tāpēc arī nevarējām gūt vārtus. Bet malači aizsardzībā, ka neielaida.

FK Metta – FK Spartaks 1:1

Andris Riherts (FK Metta): "Paldies par raksturu un sveiciens žurnālistiem!"

- Paldies visiem par parādīto raksturu un sveiciens superīgajiem Latvijas žurnālistiem!

Aleksejs Jerjomenko (FK Spartaks): "Spiediens līdz galam nenostrādāja"

- Spēle izvērtās tā, kā gaidījām. Mums piederēja iniciatīva, kamēr "Metta" dziļi sēdēja aizsardzībā un cerēja uz ātriem pretuzbrukumiem, ko pirmajā puslaikā vienu reizi arī parādīja, trāpot pa pārliktni. Krollis ir pazīstams ar to, ka var uzsist no jebkuras distances. Veicām spiedienu, taču līdz galam tas nenostrādāja - viens punkts ir vairāk nekā nulle, taču uzskatu, ka mums bija jāspēlē agresīvāk. Īpašu pretenziju pret kādu spēlētāju man nav, lai gan gribējās, lai maiņas jūtamāk atsvaidzinātu maču, jo arī "Metta" daudz skrēja un pagura. Varējām beigās uzspiest vairāk, bet - kā sanāca, tā sanāca.

- Šodien izvēlējāties taktisko izkārtojumu 4-4-2. Vai tā būs arī turpmāk?
- Jābūt fleksibliem. Komandas pierod pie tā, kā spēlējam. Mums tagad ir lielāka izvēle centra pussargu pozīcijā nekā agrāk, tāpēc to izmantojam. Visi ir diezgan labā formā, tāpēc gan ar sastāvu, gan taktiskajiem izkārtojumiem varam variēt un pielāgoties pretiniekiem.

BFC Daugavpils – FK Liepāja 0:4

Aleksandrs Gorškovs (BFC Daugavpils): "Spēles likteni izšķīra individuālās kļūdas"

- Esam sarūgtināti par tādu rezultātu, lai gan uzskatu, ka nebijām to pelnījuši. Tomēr individuālās kļūdas liedza mums cerības uz atspēlēšanos. Pie 0:1 bijām pārliecības pilni, ka varam atspēlēties, bet otrie un trešie vārti šo uzdevumu pamatīgi sarežģīja. Tas ir liels trieciens, ja komanda cīnās, atdod visus spēkus, bet kļūdas atsviež atpakaļ. Pret Marko Regžu nekādu pretenziju nebija, viņš kā allaž centās, bet nomainīju [66. minūtē], lai atsvaidzinātu komandu. Beigās vajadzēja vismaz kaut kā iepriecināt sanākušos līdzjutējus un patiešām izdevās kāpināt tempu un padarīt maču aizraujošu - diemžēl tā arī nespējām būt vārtus.

- Esot diskvalificētam Akintolam, aizsardzības centrā spēlēja Ivanovs, kurš ir citas pozīcijas spēlētājs.
- Jā, kad ir diskvalifikācijas vai traumas, tad jāmeklē risinājumi, jo ir deficīts šajā pozīcijā. Alternatīvas ir jauniņais Kudelkins vai arī tad balsta pussargs Ivanovs.

Dmitrijs Mološs (FK Liepāja): "Gan mani spēlētāji, gan es kā treneris esmu kopā ar baltkrievu tautu"

- Zinājām, ka Daugavpilī šajā laukumā un pret šo pretinieku nevienam nav klājies viegli - ja no šejienes tika vesti prom punkti, tad ar lielām pūlēm. Plus sintētika, karstie laika apstākļi - galvenais bija pret šo spēli attiekties nopietni, kas mums arī izdevās. Speram soļus uz priekšu - mentālā ziņā, visiem ir viens mērķis, visi raujas spēlēt.

- Karašausks tika atpūtināts?
- Daļēji atpūtināts, daļēji bija arī citi apsvērumi. Mums ir plašs sastāvs, visi sevi treniņos apliecina lieliski, tāpat ir blīvs spēļu grafiks, drīzumā jāspēlē ar Daugavpili arī kausa izcīņā. Gribi negribi, rotācija ir jāveic. Iepriecinoši, ka Karašausks un Gorbačiks pēc uznākšanas uz maiņu vēl vairāk pastiprināja spēli, nevis atspēlēja numuru. Visi spēlētāji iepriecināja. Fraidejs? Viņam pagaidām klājas grūti, Latvijas čempionātā ir spēka futbols, zonu ir maz, kas nav parocīgi šim maziņajam futbolistam ar ātrajām kājām. Tomēr treniņos strādājam pie spēlēšanas blīvā zonā, un arī tas viņam jau sāk padoties.

- Gūstot vārtus pret "Spartaku", jūsu komandas baltkrievu futbolisti simboliski solidarizējās ar baltkrievu tautu, kas dzimtenē protestē pret pastāvošo varu. Kā reaģējat uz to?
- Dabiski, ka pārdzīvojam par to, kas notiek Baltkrievijā. Ar puišiem kopā arī es kā treneris esmu ar savu tautu.
Suverēnajai Baltkrievijai nekad nav klājies tik grūti kā šobrīd. Gribam atbalstīt tautu tik grūtajā brīdī. Grūti par to runāt.

- Kā jūs personīgi tas ietekmēja?
- Paldies Dievam, nekādi, taču koronavīrusa radīto ierobežojumu dēļ jau pusgadu neesmu varējis uz šejieni atgādāt savu ģimeni no Minskas. Man ir divi dēli un, protams, satraucos par to, ka viņi atrodas tur. Paldies klubam, kas nodarbojas ar dokumentiem un palīdz izdarīt visu, lai tuvākajā laikā mana ģimene atbrauktu uz šejieni.

RFS – FK Ventspils 1:1

Viktors Morozs (RFS): "Esmu drošs, ka Darko drīz atkal gūs vārtus"

- Diemžēl šodien zaudējām divus punktus, bet nav nekādu pārmetumu futbolistiem. Bija ļoti daudz iespēju, lai gūtu otros, trešos, ceturtos vārtus... Gan aizsardzībā, gan uzbrukumā spēlējām ļoti labi. Diemžēl viens soda sitiens Ventspilij deva iespēju izlīdzināt rezultātu. Ja reiz neguvām vairāk vārtu, kaut ko darījām nepareizi. Futbols bija ļoti aizraujošs, spēles temps bija augsts. Laiks pagāja ātri - tik ļoti biju iesaistījies notikumos, ka izbrīnījos, ka tablo jau rāda 73. minūti. Zinājām, ka pretinieku galvenais trumpis ir ātra pāreja no aizsardzības uzbrukumā, bet, spēlējot ar bumbu, viņiem ir ļoti daudz problēmu. Gribējām to izmantot, taču arī būt daudzveidīgi, paši spēlējot ar bumbu. Tas izdevās, jo pretiniekam nebija izredžu pretuzbrukumos. Rezultāts diemžēl ir tāds, kāds tas ir.

- Lemajičs jau sen nav guvis vārtus. Vai viņam ir problēmas ar pārliecību?
- Katram uzbrucējam gadās periodi, kad neizdodas gūt vārtus. Atliek tikai strādāt! Pretenziju pret Darko spēli šodien nav nekādu. Vienīgi neguva vārtus, kaut arī bija ļoti labas iespējas. Pietrūka arī veiksmes, taču mēs ticam Lemajičam, un viņš to zina. Cerams, ka drīz viņš atkal gūs vārtus. Mēs vēlamies uzvarēt katrā spēlē, un jebkurš adekvāts cilvēks sapratīs, ka vienmēr galvenais ir komandas intereses. Protams, katrs uzbrucējs grib gūt vārtus, bet, ja uzvar komanda, tas jau ir labi. Pārliecība atgriezīsies, kad atkal gūs vārtus - esmu pārliecināts, ka tas drīz notiks.

- Kāpēc Šimkovičs spēlēja tik maz?
- Viņam ir neliels savainojums, tāpēc gribējām pietaupīt un neriskēt. Vēl ir daudz spēļu, kurās Šima būs vajadzīgs.

Viorels Frunze (FK Ventspils): "Manuprāt, RFS ir labākā Virslīgas komanda"

- Spēle bija interesanta gan skatītājiem, gan abām komandām. Ņemot vērā to, ka pirms divām dienām aizvadījām smagu maču Eirokausos, puiši parādīja, ka viņiem ir raksturs un spēja atspēlēties pēc ielaistiem vārtiem. Pateicoties vēlmei, raksturam un agresijai šodien izcīnījām neizšķirtu. Zinājām, ka spēlējam pret ļoti labu komandu - pēc manām domām, pret labāko čempionāta vienību spēles stila un satura ziņā. Mūsu situācija tabulā ir tāda, ka jāatdod maksimāli spēki katrā cīņā un jāvāc punkti. Šodien kartīšu dēļ nevarēja spēlēt viens no vadošajiem spēlētājiem Lukass [Villela], toties kvalitatīvi debitēja Beka [Varšanidze]. Puiši ir malači, ka izcīnīja neizšķirtu tik saspringtā sezonas posmā. Ar to arī apsveicu savu komandu - šovakar atpūtīsimies, bet pēc divām dienām dosimies uz kausa spēli Daugavpilī. Klubam ir ļoti svarīgi tikt Eirokausos, un kausa izcīņa ir viens no diviem veidiem, kā to paveikt. Turklāt šogad fināls notiks Ventspilī.

- Vai redzējāt atkārtojumu epizodei spēles beigās, kad tika piešķirta pendele uz Ventspils vārtiem
- Nē. Kāda gan jēga skatīties [smaida]? Varam spēles laikā strīdēties ar tiesnesi, taču viņš pieņem tādu lēmumu, un to mainīt nevaram. Tiesnesim šķita, ka jādod 11 metru soda sitiens, savukārt mums izskatījās, ka Kostja [Mahnovskis] bija pirmais pie bumbas. Kozlova vārtu guvums? Tā ir meistarība, ko nevar iemācīt. Ceru, ka viņam gūtie vārti no 30 metru attāluma dos pārliecību nākamajām spēlēm.

- Kāpēc uzskatāt, ka RFS ir labāka par "Riga"?
- Mani imponē RFS spēles stils un filozofija, tāpat tur ir ļoti kvalitatīvi spēlētāji. Manuprāt, tā ir labākā Virslīgas komanda. Taču arī Ventspili es liktu trijniekā [smaida]. Un tas ir reāli - vēl astoņas spēles, un domāju, ka punktus vēl zaudēs jebkura komanda. Viss atkarīgs no tā, kā sagatavosimies katram mačam un cik svaigi mentāli un fiziski būs mūsu spēlētāji. Bez šaubām, ka mums katra cīņa būs kā fināls. Tas nāk par labu Latvijas čempionāta prestižam, ka te nav vieglu spēļu. Arī spēlētāji var progresēt katrā mačā.

Riga FC – Valmiera FC 1:0

Mihails Koņevs (Riga FC): "Atrāviens no RFS palīdzēs psiholoģiski"

- Bija ļoti laba spēle abu komandu izpildījumā. Domāju, ka patika arī skatītājiem - bija intriga, daudz labu kombināciju, vārtu gūšanas iespējas. Ja būtu realizējuši vairāk momentu, tad spēles beigas nebūtu tik nervozas. Tā tas ir bijis iepriekšējos trīs mačos - momenti ir, taču pieviļ realizācija. Priecē, ka pirmajā mačā mūsu komandā vārtus guva Veslijs, kurš līdz šim spēlēja dublieros, kur guva trīs vārtus divos mačos. Jūtams, ka viņš pastiprināja mūsu komandu savā zonā. Tāpat atzīmēšu malējo aizsargu Pētersona un Kurakina atzīstamo sniegumu. Visa komanda nospēlēja ļoti pārliecinoši. Lai arī Valmiera darbojās neslikti, atstājām pretinieku bez ļoti labām iespējām gūt vārtus. Galvenais tagad ir atpūsties un saprast, kāds sastāvs cīņai pret "Celtic" būs piemērotākais. Priecē, ka uzvarējām, bet tiešais konkurents [RFS] nospēlēja neizšķirti, līdz ar to esam atrāvušies četru punktu attālumā. Tas palīdzēs psiholoģiski, jo priekšā saspringts kalendārs.

- Kādā gatavībā komanda ir pirms mača ar "Celtic"?
- Iepriekš kalendārs bija saspringts, bet izlašu pārtraukums palīdzēja. Produktīvi pastrādājām, un redzams, ka esam nesliktā fiziskā formā. Bez tā pret "Celtic" būtu ļoti smagi. Līdz šim visas domas bija par spēli ar Valmieru, bet tagad pilnībā koncentrēsimies "Celtic". Zinu to, ka viņi uzvarēja ar 3:2 iepriekšējo spēli pret pēdējā vietā esošo komandu. Čempionātā "Celtic" nav pirmie, taču ir spēle rezervē. Domāju, ka viss ir mūsu rokās. Cīnīsimies un cerēsim arī uz veiksmi - varbūt iepriekšējos mačos nerealizēto momentu dēļ futbola Dievs mums palīdzēs. Mums ir 23 laba līmeņa spēlētāji - grūtākais būs izvēlēties vai uzminēt optimālāko sastāvu. Skaidrs, ka pret tādu komandu spēlēt vienu spēli mājās - tas nozīmē, ka izredzes mazliet paaugstinās. Taču labprāt brauktu uz Skotiju spēlēt 50 000 skatītāju klātbūtnē - vai kaut vai Rīgā pilnu tribīņu priekšā. Tāpēc ir divējādas sajūtas [par to, ka jāspēlē viens mačs bez skatītājiem].

- Pēc Kononova došanās prom komandā esat kaut ko izmainījis?
- Nē. Vienīgā atšķirība no pagājušā gada ir tā, ka mūsu jaunpienācēji ir piemērotāki kombināciju futbolam, kamēr pērn spēlējām vairāk caur laukuma malām. Neko mainīt tagad arī nav bijis vajadzīgs. Kononovs joprojām ir galvenais treneris, un mēs sazvanāmies, taču treniņus vadu es un sastāvu arī nosaku es. Kononovs pilnībā uzticas treneru štābam.

Tamazs Pertija (Valmiera FC): "Priecājos, ka Tolu būs iespēja apliecināt sevi augstākajā līmenī"

- Skatoties uz tablo, esmu apbēdināts, jo zaudējām ar 0:1. Bet citādi spēles kvalitāte bija lieliska, īpaši otrajā puslaikā. Zaudējām psiholoģiski, jo mūsu jaunie spēlētāji mazliet pārbijās - kā nekā, cīņa izbraukumā pret čempioniem, kas spēlē Eirokausos. Pieļāvām bērnišķīgas kļūdas mača sākumā, kad arī ielaidām vārtus. Ļoti ceru, ka šādas kļūdas neatkārtosies. Redzams, ka puiši pārdzīvoja, taču otrajā puslaikā uztraukums jau pārgāja, un tad nospēlējām spēcīgi. Var teikt, ka pēdējās 5-7 minūtēs vajadzēja piespiest Rīgu pie saviem vārtiem, taču uzvar stiprākā komanda - šodien tā bija "Riga" dažādos komponentos. Vēlos pateikties visiem puišiem par pašatdevi un skaistu spēli. Lieliski nospēlēja Eleferenko, arī citi izskatījās solīdi. Bija redzams spēles rokraksts, un tādos gadījumos jāpārdzīvo tikai par rezultātu.

- Kāpēc beigu beigās tomēr atdevāt Tolu ārzemju klubam pirms sezonas beigām?
- Kā zināt, ap Tolu bija liela ažiotāža. Klubs saņēma ļoti labu piedāvājumu un izlēma puisim ļaut doties prom. Bundeslīga ir Bundeslīga. Bijām pret "Anderlecht", bet par tikšanu Bundeslīgā sapņo jebkurš futbolists. Klubi savstarpēji ir vienojušies, un tas ir izdevīgs darījums gan finansiāli Valmierai, gan sportiski pašam futbolistam. Tā kā esmu treneris, nepiedalos lēmumu pieņemšanā par kāda futbolista pārdošanu. Esmu priecīgs, ka Tolu ir ticis tik stiprā klubā, kur viņam būs jāparāda sevi augstākajā līmenī.

     [+] [-]

, 2020-09-24 19:38, pirms 4 gadiem
Gaidām TOLU atpakaļ jo tur pienesīs tik ūdeni un mitros dvielīšus...
Pats atlēx atpakaļ...