Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Švarcmans atspēlējas pret Šapovalovu un pirmajā "Masters" finālā sacentīsies ar Džokoviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Švarcmans atspēlējas pret Šapovalovu un pirmajā "Masters" finālā sacentīsies ar Džokoviču
Djēgo Švarcmans. Foto: EPA/Scanpix

Argentīnas tenisists Djēgo Švarcmans (ATP 15.) svētdienas vakarā Romā 3:15 stundas ilgā cīņā ar rezultātu 6:4, 5:7, 7:6(4) uzvarēja izšķērdīgo Kanādas spēlētāju Denisu Šapovalovu (ATP 14.), pirmoreiz sasniedzot "Masters 1000" līmeņa finālu. Tur viņa pretinieks šodien plkst. 18:00 plānotajā mačā būs pasaules pirmais numurs un četrkārtējais Romas čempions Novaks Džokovičs.

Deniss Šapovalovs 3. setā trīs reizes nenosargāja breika pārsvaru un pie rezultāta 5:4 neizservēja maču, kad neveiksmīgā geimā pieļāva trīs kļūdas. Agresīvā Kanādas kreiļa neprecīzā spēle uzbrukumā kļuva par zaudējuma galveno iemeslu. Šapovalovs taibreikā no 4:4 finišēja ar trīs kļūdu sēriju, divreiz bumbiņu raidot autā un vienreiz trāpot tīklā.

Šapovalovam visā mačā 58 nepiespiestās kļūdas, no kurām 41 bija ar "forehand". Savukārt Djēgo Švarcmans vairāk nekā trīs stundas ilgajā cīņā kļūdījās tikai 27 reizes, nopelnot pirmo "Masters 1000" finālu. Ja Švarcmans uzvarēs arī finālā, viņš debitēs ATP ranga Top 10. Švarcmana zaudējuma gadījumā tur pirmoreiz iekļūs Šapovalovs.

Novakam Džokovičam pirmajā pusfinālā vajadzēja vairāk nekā divas stundas (2:11), lai divu setu mačā ar rezultātu 7:5, 6:3 uzvarētu pirmoreiz "Masters 1000" pusfinālā spēlējušo norvēģi Kasperu Rūdu (ATP 34.), kurš bija ļoti tuvu uzvarai 1. setā, taču nespēja ar savu servi izmantot divas setbumbas.

Rūds trešajā geimā ieguva breiku, ar tādu pārsvaru esot līdz brīdim, kad viņam vajadzēja servēt par uzvaru setā. Skandināvs ieguva divas setbumbas (5:4, 40:15), taču abas palika neizmantotas. Džokovičs pirmo atspēlēja ar diagonālo "backhand" uzbrukumu, bet otro ar "dropšotu". Rūdam no "vienādi" divi auti pēc kārtas.

Džokovičs pēc tam uzvarēja 12 minūtes ilgā geimā, kurā viņam izdevās atvairīt trīs breikbumbas. Pirmā un trešā atspēlēt ar eisiem, bet vidējās breikbumbas izspēlē Rūdam liels "forehand" auts pret Džokoviča aizsardzību. Servējot pie 5:6, Rūds četras reizes bumbiņu raidīja autā.

Ranga līderim vēl viens ļoti grūts serves geims bija 2. setā pie 1:1, kad viņas 10 minūtes ilgā cīņā atspēlēja četras breikbumbas. Viņš šajā setā vienīgo breiku dabūja sestajā geimā (4:2), kurā Rūdam neizdevās dabūt nevienu punktu.

Džokovičam pret Švarcmanu ir perfekta 5-0 bilance. Abi Romā tikās arī pērn, kad Serbijas tenisists uzvarēja pusfinālā ar 6:3, 6:7(2), 6:3.