Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Atzīst tiesneša pieļauto kļūdu Liepājā, Mahnovska pārkāpums novērtēts pareizi

Emils Ozerinskis

Atzīst tiesneša pieļauto kļūdu Liepājā, Mahnovska pārkāpums novērtēts pareizi
Foto: FK Liepāja

Divās aizvadītās nedēļas "Optibet" futbola Virslīgas spēlēs pamatīgu rezonansi izsauca divi ļoti strīdīgi piešķirti 11 metru soda sitieni. Pārceltajā septītās kārtas spēlē Liepājā tika nozīmēta pendele uz "Spartaka" vārtiem, bet vakar RFS neizmantoja iespēju realizēt uz "Ventspils" vārtiem nozīmētu neviennozīmīgu 11 metru sitienu. Futbola apskatnieku aicinājumam izskaidrot epizodes piekrita LFF Tiesnešu nodaļas vadītājs Vadims Direktorenko.

"Pirmkārt, jāuzsver, ka nebūtu ētiski runāt par spēles epizodēm pirms tiek saņemts tiesneša inspektora ziņojums, kam pēc mūsu iekšējiem noteikumiem jāpienāk ne vēlāk kā 48 stundas pēc spēles beigām. Mača RFS - Ventspils gadījumā izņēmuma kārtā iespējams paskaidrot ar 11 metru soda sitiena saistīto situāciju, jo sazinājos ar šīs spēles tiesnesi, tiesnešu inspektoru un ar Tiesnešu komitejas priekšsēdētāju. Visi mēs bijām vienisprātis. Interesants un neparasts moments, kurā tiesnesim vajadzēja zibenīgi pieņemt lēmumu. 11 metru sitiena piešķiršana šajā epizodē ir pamatota. Vārtsargs tiecās pēc bumbas un sasniedza to, tomēr pirms roku kontakta ar bumbu viņš klupināja uzbrucēju ar savām kājām. Kas svarīgi, tiesnesis atradās labā pozīcijā un redzēja to pašu vai pat labāk nekā parādīja otra atkārtojuma videokamera. Ja vārtsargs vispirms nospēlētu bumbā ar rokām un tikai pēc tam notiktu kontakts ar uzbrucēju, tad būtu cits stāsts," Vadims Direktorenko klāstīja vakardienas spēles situāciju, kura varēja atstāt pamatīgu iespaidu uz cīņu par Virslīgas čempiontitulu.

11 metru soda sitiens spēlē starp RFS un "Ventspili"

Direktorenko paskaidroja otru strīdīgo pendeli: "Kas attiecas uz 11 metru sitiena piešķiršanu mačā starp "Liepaja" un Jūrmalas "Spartaks", situācija ir sekojoša. Liepājas komandas spēlētājs no soda laukuma līnijas izdarīja centrējumu, pēc kā uz vārtu laukuma līnijas gaisa divcīņā bumba atleca pie Liepajas komandas spēlētāja Nr.11 (Artūra Karašauska), kurš, atrodoties aizmugurē, proti, tuvāk vārtiem nekā priekšpēdējais "Spartaka" komandas spēlētājs, izdarīja skaidru mēģinājumu spēlēt bumbā ar ietekmi uz pretinieku. Tātad, ja iepriekš nebūtu, tiesnešaprāt, aizsarga spēles ar roku, vajadzētu fiksēt aizmugures pārkāpumu Karašauskam. Tieši par to, proti, kas notika pirmais - spēle ar roku vai aizmugures pārkāpums, arī bija saruna starp tiesnesi un asistentu. Uzsvēršu, ka asistents bija koncentrēts tieši aizmugures stāvokļa fiksēšanas situācijai un neietekmēja tiesnešu lēmumu par aizsarga spēli ar roku."

"Kas attiecas uz pašu gaisa divcīņu uz vārtsarga laukuma līnijas, pēc kā arī tika piešķirts 11 metru sitiens, šeit būtu bijis jāpiešķir tiešo brīvsitienu par labu aizsargājošajai komandai, jo tieši Liepajas komandas spēlētājs nospēlēja ar roku. Neattaisnoju tiesnesi, tomēr šī situācija ir sarežģīta. Ja redzēsiet video palēninājumā, tad būs saprotams, ka bumbas lidojuma laikā pēc centrējuma tieši aizsargs ļoti augstu un nedabiski tur savu kreiso roku un tikai pēdējā brīdī nolaiž to un mēģina spēlēt ar galvu. Savukārt uzbrucējs, arīdzan mēģinot spēlēt bumbā ar galvu, pēdējā brīdī spēlē bumbā ar kreiso roku un pārkāpj noteikumus. Uzsvēršu, ka visas situācijās detaļas mēs varam redzēt tikai apskatoties situāciju lēnā video ātrumā, bet tiesnesim vajadzēja pieņemt pareizu lēmumu uzreiz, un viņam nebija iespējas divas vai trīs reizes skatīties atkārtojumu," atzīstot kļūdaino lēmumu teica Direktorenko.

Pendele mačā starp "Liepāja" un "Spartaks"

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/

     [+] [-]

, 2020-09-21 12:14, pirms 4 gadiem
Nu skatieties un raudiet visi alguni un pendeļu eksperti, tieši tas pats ko vakar teicu, varočiks vispirms noslauka morīti, pēcāk gūst kontroli par bumbu, pačūpstiniet ledu.

     [+] [-]

, 2020-09-21 13:41, pirms 4 gadiem
Jātriec ratā šādus soģus! vasjukovam jau bija liegts tiesāt Virslīgu, bet nu atnāk "tiesnešu eksperts" diriktorenko, un vasjukovs var turpināt galināt komandas!

     [+] [-]

, 2020-09-21 13:59, pirms 4 gadiem
Ja situācija ir neskaidra, nav pārliecinoša pendele, turklāt spēles beigās, kas izšķir spēles likteni un situāciju visā čempionātā, 11m soda sitiens viennozīmīgi nav jāpiešķir! Tādus tiesnešus vispār nedrīkst pielaist pie tiesāšanas, vispār formālus burta kalpus jebkurā dzīves situācijā jātur tālāk no lēmuma pieņemšanas.

  +2 [+] [-]

, 2020-09-21 14:20, pirms 4 gadiem
Manā skatījumā pendelei ir jābūt pārliecinošai, nevis tādai kuru pēc tam gadiem apspriež.

  -1 [+] [-]

, 2020-09-21 14:46, pirms 4 gadiem
vasjukovs, golubevs, anufrijevs, spasjoņikovi, direktorenko u.t.t. u.t.j.p.
2 nedēlās 89 vasjukovi un 26 lapiņi/kārkliņi

  -1 [+] [-]

, 2020-09-21 15:09, pirms 4 gadiem
"Uzsvēršu, ka visas situācijās detaļas mēs varam redzēt tikai apskatoties situāciju lēnā video ātrumā, bet tiesnesim vajadzēja pieņemt pareizu lēmumu uzreiz, un viņam nebija iespējas divas vai trīs reizes skatīties atkārtojumu," atzīstot kļūdaino lēmumu teica Direktorenko."

Nu bet tad mīļie, ieviesiet šādu funkciju, lai tiesnesim būtu tāda iespēja.. kaut vai videotiesnesi ieviešiet, vienalga... risiniet

  +1 [+] [-]

, 2020-09-21 15:12, pirms 4 gadiem
Neko neteikšu par bija/nebija pendele, bet pendele bija jāpārsit!
Mahnovskis izlēca uz priekšu pirms sitiena, un to jau nu visi redzēja.
Kāpēc to nekomentē?

  +1 [+] [-]

, 2020-09-21 17:40, pirms 4 gadiem
evil11 rakstīja: Nu skatieties un raudiet visi alguni un pendeļu eksperti, tieši tas pats ko vakar teicu, varočiks vispirms noslauka morīti, pēcāk gūst kontroli par bumbu, pačūpstiniet ledu.
Es jau šorīt uzrakstīju,ka vairākkārt pārskatot momentu savas domas esmu pamainījis.It sevišķi,kad izdevās laicīgi uzlikt uz stopkadra.Moments tiešām sarežģīts un tūdaļ pēc spēles uz karstām oglēm ne vienmēr būs objektīvs vērtējums.Nākošreiz strīdīgā momentā noteikti pakonsultēšos ar tevīm,jo tu skatos esi specis par pendeļiem.

  +2 [+] [-]

, 2020-09-21 17:48, pirms 4 gadiem
coman rakstīja: Jātriec ratā šādus soģus! vasjukovam jau bija liegts tiesāt Virslīgu, bet nu atnāk "tiesnešu eksperts" diriktorenko, un vasjukovs var turpināt galināt komandas!
Atkal nav labi.Es domāju,ka šoreiz BEIDZOT atbildīgais par tiesnešu darbu izskaidroja laicīgi situāciju,lai visiem viss būtu skaidrs.Viņi jau pēc tam vērtē tiesneša darbu un atkarīgi no vērtējuma tiesneši saņem nozīmējumus uz nākošām spēlēm.Cik zināms ,ja slikti notiesāts,tad jāpatiesā kādu laiku zemākās līgas mači.Tā kā viss ,manuprāt,šoreiz ir OK

  +1 [+] [-]

, 2020-09-21 17:54, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Es jau šorīt uzrakstīju,ka vairākkārt pārskatot momentu savas domas esmu pamainījis.It sevišķi,kad izdevās laicīgi uzlikt uz stopkadra.Moments tiešām sarežģīts un tūdaļ pēc spēles uz karstām oglēm ne vienmēr būs objektīvs vērtējums.Nākošreiz strīdīgā momentā noteikti pakonsultēšos ar tevīm,jo tu skatos esi specis par pendeļiem.
Varu e-pastu iedot vai ko, lai uzreiz vari mani dabūt rokā.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-21 17:59, pirms 4 gadiem
evil11 rakstīja: Varu e-pastu iedot vai ko, lai uzreiz vari mani dabūt rokā.
Kāpēc e-pastu,ja tepat SC var viens otram privāto vēstuli uzcept

  +1 [+] [-]

, 2020-09-21 18:08, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Kāpēc e-pastu,ja tepat SC var viens otram privāto vēstuli uzcept
nezināju nemaz, neraksta man neviens

  -1 [+] [-]

, 2020-09-21 20:25, pirms 4 gadiem
Kas tie par pisjukiem,alimpimpjiem,alkan= varbut vari izskaidrot

     [+] [-]

, 2020-09-21 20:44, pirms 4 gadiem
Kļūdu atzīšana ir cienīga rīcība
Bet Liepājai vēl 2 - 3pendeles forā, ko saņemt līdz sezonas galam ; )