Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Principiāli derbiji piektdienas vakarā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Principiāli derbiji piektdienas vakarā
Pagājušajā nedēļā spilgtu maču aizvadīja Niks Blumfelds (#7)
Foto: Ritvars Raits, Floorball.lv

Šovakar Elvi vīriešu florbola līgā tiks aizvadītas četras spēles, no kurām saistošākie dueļi varētu tikt izspēlēti Stalbē, kur viesosies "FBK Valmiera" un, protams, Kurzemes klubu savstarpējā divcīņa Talsos. Spēli no Talsiem būs iespējams vērot Latvijas Florbola savienības Youtube kanālā.

"Pārgauja" – "FBK Valmiera" pulksten 20:00 Stalbē
Viens no pēdējo sezonu principiālākajiem dueļiem. Ne reizes netikušās izslēgšanas turnīrā, pēdējo divu sezonu laikā abas vienības atkārtoti nonāca uz šaurās laipas. Aizpagājušajā sezonā komandas Arēnā Rīga cīnījās bronzas cīņā, kad dramatisku uzvaru papildlaika pašā izskaņā izcīnīja Stalbes komanda. Pērn vienības dalīja uzvaras uz pusēm regulārajā turnīrā, bet brīdī, kad ceļš uz Arēnu bija nodrošināts kā vieniem, tā otriem, aizvadīja aizraujošu pusfināla sēriju, kurā pēc sešām cīņām pārāki bija valmierieši, tādējādi tiekot pie salda revanša. Kopumā no 25 aizvadītajām spēlēm Stalbes komanda tikusi pie desmit uzvarām, 15 gadījumos piedzīvojot zaudējumus.

Šajā sezonā "Pārgauja" aizvadījusi tikai vienu spēli, viesos vien trešajā trešdaļā tiekot galā ar "Ogres vilkiem", kas pērn palika pārliecinoši pēdējā vietā un arī šosezon palikuši vienīgie bez punktiem turnīra tabulā. Lielisku spēli aizvadīja Gvido Lauga, tiekot pie trim vārtu guvumiem un vienas rezultatīvas piespēles. Tikmēr valmierieši piedzīvoja pietiekami likumsakarīgu zaudējumu Ulbrokā, kā arī savā laukumā svinēja loģisku uzvaru pār baušķeniekiem, ar trim punktiem pašlaik ieņemot piekto vietu. Šajās spēlēs rezultatīvākais valmierietis ar pieciem punktiem ir Mārtiņš Broks, bet komandai vēl ir rezerves, jo laukumā nevienā spēlē tā arī nav devies Aigars Belasovs. Neskatoties uz to, komandai padevies lielisks sniegums skaitliskajā vairākumā, realizējot trīs iespējas no četrām.

"Ķekava" – "Ogres vilki" pulksten 20:00 Ķekavā
Pagājušajā nedēļas nogalē ogrēnieši aizvadīja nosacītu pastarīšu cīņu Stalbē, 40 minūtes kā līdzīgs ar līdzīgu spēkojoties ar pēdējo divu sezonu bronzas medaļniekiem. Tagad "vilki" dodas uz Ķekavu, joprojām atrodoties pēdējā vietā un spēlēs ar pirmspēdējā vietā esošo komandu. "Ķekava" savā vienīgajā spēlē atspēlēja četru vārtu deficītu Cēsīs, vēlāk gan ielaižot vārtus papildlaikā, tādējādi esot spiesti samierināties ar vienu punktu tabulā. Pa diviem vārtiem guva Mārtiņš Brigmanis un Aivis Hammers. Kopš tās spēles komandas pieteikumā parādījušies Gints Klēģers, Jānis Liepa un Toms Mežotnis, kuri Cēsīs nebija kopā ar vienību.

Ogrēnieši paspējuši aizvadīt jau divas cīņas, joprojām virslīgā startējot neveiksmīgi, zaudējot gan Bauskā, gan savā laukumā pret "Pārgauju". Otrā cīņa bija cerīgāka, jo izbraukumā ātri nonāca lielos mīnusos, tā arī nespējot reāli paspēkoties par panākumu. Pašlaik komandas sekmes uzbrukumā atkarīgas no Elvija Jankovska un Markusa Januševska snieguma, kuri sakrājuši attiecīgi septiņus un sešus punktus.

Abās aizvadītajās savstarpējās spēlēs liktenis tika izšķirts jau labu brīdi pirms mača beigām. Ogrē notikušajā spēlē viesi bija pārāki ar 8:5, jau pēc diviem periodiem iekrājot 8:2 vadību. Savā laukumā "Ķekava" uzvarēja ar 11:8, pēc otrā perioda esot vadībā ar 9:5.

"Bauska" – "Lielvārde/FatPipe" pulksten 20:00 Bauskā
Bija laiks, kad Lielvārdes florbolisti ar pamatotām bažām varēja doties uz Bausku, jo tur tika atstāti vairāki vērtīgi punkti. Tomēr pēdējo sezonu laikā baušķenieki nav spējuši izrādīt vērā ņemamu pretestību, pēdējo panākumu pār konkurentiem savā laukumā izcīnot jau patālajā 2015. gadā. Jauno sezonu komandas iesākušas mainīgām sekmēm – "Bauska" vispirms mājās tika galā ar "Ogres vilkiem", kuriem pērn tieši savu līdzjutēju priekšā pamanījās zaudēt, bet pēc tam nespēja viesos konkurēt ar "FBK Valmiera". Komanda vēl ir sava jaunā līdera meklējumos pēc tam, kad Toms Niedre pārcēlies uz Norvēģiju. Pret ogrēniešiem lieliski virslīgā debitēja Kristers Tiltiņš, bet kopumā spēlētājiem punkti izdalās līdzvērtīgi.

Tikmēr "Lielvārde/FatPipe" neveiksmīgi nospēlēja pirmās spēles pēdējo trešdaļu Talsos, mājup esot spiesti braukt tukšām rokām. Secinājumi tika izdarīti un nākamajā cīņā tieši noslēdzošajā periodā tika pārliecinoši apspēlēti valsts čempioni no Ulbrokas. Līdzīgi kā ulbrokiešiem, arī Lielvārdes komandā neviens no spēlētājiem nav ticis pie vairāk kā pieciem punktiem. Rezultatīvākie ar tādu statistiku ir Toms Akmeņlauks un Niks Blumfelds, kurš čempionu vārtos trijās minūtēs pamanījās ieraidīt trīs bumbiņas. Lieta, pie kuras jāpiestrādā "vardēm" ir spēle skaitliskajā vairākumā, jo līdz šim četros mēģinājumos bumbiņu vārtos nav izdevies iemest, turklāt pret "Betsafe Oxdog Ulbroka" nevienā no vairākumiem neizdevās izveidot pat vērā ņemamus momentus.

Līdzšinējā savstarpējo spēļu bilance ir 26:8 "Lielvārde/FatPipe" vienības labā. Baušķenieki sešas no astoņām uzvarām izcīnījuši savā laukumā, bet, kā jau minēts iepriekš, pēdējais panākums datējams ar 2015. gadu. Pērn abas spēles komandas aizvadīja nepilnu divu mēnešu laikā, "Lielvārde/FatPipe" vienībai vispirms savā laukumā uzvarot ar 12:8 (pēc otrā perioda 7:7), bet pēc tam viesos triumfējot ar pārliecinošu 9:3.

"Talsu NSS/Krauzers" – "Kurši/Ekovalis" pulksten 20:00 Talsos
Iespējams, pirmo reizi abu komandu savstarpējo spēļu vēsturē komandas tiksies brīdī, kad abas atrodas labāko komandu kvartetā. Talsu vienība ar četriem punktiem divās spēlēs atrodas tabulas galvgalī, kaut gan viņu rēķinā varēja būt arī seši punkti. Pēc sekmīgās atspēlēšanās mājas mačā pret Lielvārdes komandu, turpinājumā vienībai pietrūka piecas sekundes, lai trīs punktus pārvestu no Kocēniem. Uzvaru pamatlaikā neizdevās nosargāt, turklāt vēlāk sekoja zaudējums papildlaikā. Toms Bitmanis atkal ir komandas rezultatīvākais spēlētājs, sakrājot piecus punktus. Vienības pieteikumā atkal parādījies Liepājas florbola audzēknis Oskars Bergmanis, kurš pirmajās divās cīņās nepiedalījās, bet, iespējams, mačā pret savu bijušo klubu pirmo reizi sezonā dosies laukumā.

Liepājnieki pašlaik aizvadījuši tikai vienu spēli, savā laukumā gana pārliecinoši tiekot galā ar "Rubenes" vienību – 11:8. Šajā spēlē pa četriem punktiem savāca pieredzējušie Mihails Kostusevs un Kaspars Klamers, kuram padevās sekmīga atgriešanās laukumā pēc ilgstoša savainojuma izārstēšanas. Lielākais klupšanas akmens Liepājas komandai pirmajā spēlē bija cīņa skaitliskajā mazākumā – no četriem noraidījumiem bez vārtu guvuma izdevās palikt tikai vienā reizē.

Interesanti, ka vēsturiskajā tabulā, kurā apkopo komandu sekmes visu čempionātu laikā, "Talsu NSS/Krauzers" ar 354 punktiem ieņem desmito vietu, bet liepājnieki, kuri virslīgā nospēlējuši par 12 cīņām mazāk, iekrājuši 350 punktus, atrodoties 11.vietā. Pēc šī vakara spēles "Kurši/Ekovalis" var pietuvoties tikai viena punkta attālumā. Arī savstarpējo spēļu bilance ir ļoti līdzvērtīga, jo no 25 dueļiem liepājnieki triumfējuši 13 mačos, kamēr Talsu vienībai 12 panākumi. Pērn abās spēlēs pārāki bija Talsu florbolisti. Vispirms sezonas pašā ievadā viņi ar 5:4 papildlaikā triumfēja viesos, bet savā laukumā pēc bezvārtu neizšķirta 20 minūšu cīņā, atlikušajā laikā sāncenšus burtiski iznīcināja, uzvarot ar 10:1.