Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča vienspēlēs zaudē ceturtdaļfinālā, dubultspēlēs tiek finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča vienspēlēs zaudē ceturtdaļfinālā, dubultspēlēs tiek finālā
Diāna Marcinkeviča. Foto: Tobias Froehlich

Diāna Marcinkeviča (WTA 303.) Senmalo ITF 60 000 vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālā ar 5:7, 6:2, 2:6 zaudēja Krievijas tenisistei Ludmilai Samsonovai (WTA 260.). Diāna Francijā vēl turpina dubultspēļu sacensības, kur spēlēs finālā.

Marcinkeviča ar 19 gadus veco Samsonovu līdz šim nebija tikusies. Abas ceturtdaļfinālu sasniedza no kvalifikācijas, kopumā gūstot jau piecas uzvaras. Diānai šodien bija iespēja uzvarēt ne tikai otrajā, bet arī pirmajā setā, taču viņa pie rezultāta 5:4 zaudēja savas serves geimā.

Latvijas trešā rakete pirms gada Senmalo sasniedza karjeras nozīmīgāko vienspēļu finālu, kur ar 3:6, 3:6 zaudēja divu WTA titulu īpašniecei Polonai Hercogai. Šogad tiekot līdz ceturtdaļfinālam, aizstāvēti 23 no 60 punktiem, kā rezultātā rangā nākamajā nedēļā būs liels kritiens.

Kamēr vienspēles Diānai jau beidzās, viņa vēl turpina cīņu par trešo Senmalo dubultspēļu titulu pēc kārtas. Viņa 2016. gadā šeit uzvarēja kopā Maķedonijas tenisisti Linu Gjorčesku, bet 2017. gadā ar čīlieti Danielu Segelu.

Marcinkeviča šogad spēlē kopā ar Rumānijas tenisisti Aleksandru Kadancu. Ar pirmo numuru izliktais duets vakar pusfinālā ar 6:1, 6:2 sagrāva ar trešo numuru izsēto Paragvajas un Krievijas pāri Veronika Sepede Roiga/Irina Hromačova. Finālā svētdien pretī stāsies ar ceturto numuru izsētā Spānijas un Kolumbijas komanda Kristina Buksa/Marija Fernanda Eraso Gonsalesa.

Vēlreiz tiekot līdz finālam, Diāna dubultspēļu rangā aizstāvējusi 60 no 100 punktiem. Turnīrs notiek uz māla seguma.