Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

71 gadu vecais "El Maestro" Tavaress turpinās vadīt Urugvajas izlasi arī līdz Kataras PK

Rolands Eliņš

71 gadu vecais "El Maestro" Tavaress turpinās vadīt Urugvajas izlasi arī līdz Kataras PK
Oskars Tavaress. Foto: Reuters/Scanpix

Urugvajas Futbola federācija paziņojusi, ka uz četriem gadiem pagarinājusi līgumu ar vīriešu izlases galveno treneri Oskaru Tavaresu. Urugvajā milzīgu cieņu baudošais treneris jau šobrīd ir vienīgais pasaulē, kurš spējis vienu izlasi aizvest līdz četriem Pasaules kausa finālturnīriem, bet jaunā vienošanās paredz, ka viņš tēmēs arī uz 2022. gada PK finālturnīra sasniegšanu.

Oskars Tavaress šovasar Pasaules kausā Krievijā aizveda Urugvaju līdz ceturtdaļfinālam, kur piekāpās topošajai pasaules čempionei Francijai. Tavaress jau iepriekš bija publiski pieļāvis iespēju, ka cienījamā vecuma dēļ neturpinās strādāt Urugvajas izlasē, un šī iespēja tika piesaukta arī pēc Pasaules kausa, konkrēti gan to neapstiprinot, un tagad izrādījies, ka Tavaress tomēr piekritis palikt Urugvajas izlasē.

Viņš ar Urugvajas Futbola federāciju noslēdzis četru gadu līgumu, proti, līdz nākamā Pasaules kausa finālturnīra beigām. Tavaress jau Krievijas PK bija šī turnīra vecākais galvenais treneris, kamēr visvecākais treneris, kurš jelkad vadījis izlasi Pasaules kausa finālturnīrā, ir Oto Rehāgels, kurš 2010. gadā Grieķijas izlasi PK finālturnīrā vadīja 71 gada un desmit mēnešu vecumā.

Tavaress Urugvajā pazīstams kā „El Maestro” jeb „skolotājs”, jo savulaik darbojies tieši šajā profesijā un tas pamatprincipus izmanto arī nacionālās izlases vadīšanā. 71 gadu vecais Tavaress jau vairākus gadus cieš no smagas slimības, kuras dēļ viņam ir ierobežotas pārvietošanās spējas, taču tas nav traucējis viņam palikt pie Urugvajas izlases stūres un vadīt to arī spēļu laikā, atbalstoties uz kruķa. Tavaress savā dzimtenē izpelnījies lielu cieņu gan līdzjutēju, gan futbolistu vidū savu panākumu un personības dēļ.

„Tavaress ir viens no labākajiem treneriem pasaulē savas personības dēļ un tādēļ, ka viņš palīdz spēlētājiem,” Pasaules kausa izcīņas laikā, piektajā jūlijā, medijiem izteicās Urugvajas izlases līderis Luiss Svaress, kurš agrāk vairākkārt izcēlies ar nesportisku rīcību laukumā. Svaress tieši Tavaresu uzskata par iemeslu, kādēļ spējis uzņemties atbildību par savu rīcību un kļūt nobriedušāks: „Treneris man personīgi ir ļoti daudz palīdzējis. Pirms spēlēm viņš vienmēr izrunājas ar mani, vaicā, kā es jūtos un ko domāju. Tas man ir ļoti svarīgi. Manas sarunas ar treneri man ir ļoti svarīgas.”

Urugvajas izlasi Tavaress vada kopš 2006. gada, bet iepriekš bija tās galvenais treneris arī 1990. gada Pasaules kausā. Tavaresa vadībā Urugvajas izlase četros Pasaules kausa finālturnīros iekļuvusi vismaz astotdaļfinālā, savu labāko sasniegumu gūstot 2010. gadā, kad ieguva ceturto vietu. Viņš arī aizvedis Urugvaju līdz 2011. gada „Copa America” titulam.

Tavaress futbola vēsturē jau šobrīd iegājis kā vienīgais treneris, kurš ar vienu izlasi piedalījies četros Pasaules kausa finālturnīros, un Urugvaja būs starp favorītēm arī 2022. gada PK kvalifikācijā Dienvidamerikas zonā. Tavaress ir arī pasaules rekordists ar 185 spēlēm vienas izlases galvenā trenera amatā.

Izmantotie resursi:
Renovación de Oscar Tabárez

  +2 [+] [-]

, 2018-09-22 01:32, pirms 6 gadiem
Visu cieņu!