Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Balinskis: "Ja vari iespiest pretiniekus zonā un pretī uzlikt vairākas maiņas, tas daudz izšķir"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Balinskis: "Ja vari iespiest pretiniekus zonā un pretī uzlikt vairākas maiņas, tas daudz izšķir"
Uvis Balinskis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" otrdienas vakarā ar panākumu sāka Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņu – 3:0 pret Jekaterinburgas "Avtomobilist", kas gan atpūtināja savus līderus. Uvis Balinskis sarunā ar portālu Sportacentrs.com norādīja, ka pirmā trešdaļa bijusi sliktākā no trim.

"Pirmajā trešdaļā iesākām kaut kā ļoti lēni, nevarējām izpildīt iedoto spēles plānu, bet otrajā un trešajā jau sanāca tas, ko no mums prasīja un ko gribējām. Uzreiz spēle pamainījās," teica Balinskis. Rīdziniekiem izdevās katrā trešdaļā iemest pa vienai ripai, turklāt divas reizes tika realizēts vairākums, izceļoties Kārteram Eštonam un Laurim Dārziņam.

"Dinamo" otrajā trešdaļā vairākas reizes izdevās sāncenšus iespiest aizsardzības zonā, tam kļūstot par pagrieziena punktu. "Viņiem arī tas pats izdevās – arī mūs uz trim minūtēm iespieda. Bet jā, ja izdodas tā iespiest zonā un vairākas maiņas izlikt pretī, tas daudz izšķir. Atņem viņiem spēkus un ir iespējas iemest vārtus," teica Balinskis, kurš pats bija tuvu rezultatīvam metienam, ripai atduroties pret pārliktni.

"Protams, ka ir patīkami atkal atgriezties savā hallē un spēlēt savu skatītāju priekšā. Tā ir pavisam cita atmosfēra, un tas dod ļoti daudz," vērtēja 23 gadus vecais aizsargs. Arēnā arī notikušas vairākas izmaiņas – nomainītas apmales un aizsargstikli. "Ripas citādi atlec, spēka paņēmieni ir mīkstāki. Lielākās izmaiņas ir bortos – tur tiešām vairāk atlec ripas. Aizvadījām divus treniņus, un jutu, ka aiz vārtiem ir mazāk vietas nekā iepriekš. It kā spēles laikā nekādas izmaiņas nejutu vairs. Varbūt nākamajā spēlē atkal jutīšu."

Laukuma saimnieki vakar izmantoja septiņu aizsargu rotāciju, spēlējot Balinskim, Kristapam Sotniekam, Kristapam Zīlem, Nerijum Ališauskam, Sergejam Gimajevam, kā arī jaunpienācējiem – zviedram Kristoferam Berjlundam un amerikānim Benam Māršalam. "Skaidrs, ka tas nav ļoti patīkami – tomēr foršāk, ja rotē sešus aizsargus. Tagad nākas spēlēt abās malās un ar dažādiem partneriem. Bet, ja treneris tā ir izlēmis, tad mēs tā spēlējam."

     [+] [-]

, 2019-08-21 11:38, pirms 5 gadiem
Labrīt!
To, ka otrajā trešdaļā pretinieki jāiespiež savā zonā un tad, mainoties uzbrūkošās komandas spēlētājiem, var panākt pārsvaru ir jau sen zināma aksioma!