Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Rīga gūst virsroku ''Dinamo'' derbijā un Dzelceļa kausu sāk ar uzvaru

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Rīga gūst virsroku ''Dinamo'' derbijā un Dzelceļa kausu sāk ar uzvaru
Miķelis Rēdlihs
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Veiksmīgi Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņas turnīru sākuši Rīgas ''Dinamo'' hokejisti, kuriem izdevās atspēlēties un trešajā periodā izraut uzvaru ar 2:1 pret Minskas ''Dinamo'' komandu. Rīdzinieku labā abus vārtus guva leģionāri - Linuss Videls un Metjū Majone.

Debiju ''Dinamo'' komandas kreklā piedzīvoja nupat sastāvam piesaistītie spēlētāji - aizsargs Sergejs Gimajevs un uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals, par kuru nonākšanu komandā ''Dinamo'' paziņoja šorīt. Vārtu drošība pirmajā ''Latvijas Dzelzceļa kausa'' spēlē tika uzticēta krievam Timuram Biļalovam, kamēr rezervē Kristers Gudļevskis. Kapteiņa pienākumus pildīja pieredzējušais uzbrucējs Lauris Dārziņš.

Spēle sākās visai haotiski, bet pirmo bīstamo momentu izveidot spēja tieši mājinieki, kad pēc Rēdliha metiena atlēkušo ripu vārtos gandrīz ieraidīja Klārks. Nedaudz vēlāk kanādietim radās vēl viena laba iespēja pēc Miķeļa piespēles no aizvārtes, bet Minskas vārtsargs Jonass Enrūts ripu atsita. Rīdziniekiem izdevās pārņemt spēles iniciatīvu. Bīstami uzbruka arī trešā maiņa ar Dārziņu, Videlu un Mitinenu. Klārks turpināja būt centrālā figūra Rīgas komandas uzbrukumā - uzbrucējs izkārtoja teicamu metiena pozīciju Sotniekam, bet minskiešus glāba Enrūts.

Vairākumā Klārks pa vārtiem meta arī pats. Viesiem pirmoreiz nopietnu spiedienu uz pretinieku vārtiem izdevās izdarīt vien pirmās trešdaļas izskaņā, taču tieši tad arī Minska atklāja rezultātu - neveiksmīgi pie saviem vārtiem nospēlēja Majone, pazaudējot ripu, un no tuvas distances ripu starp Biļalova kājsargiem ieraidīja Kvintons Haudens (0:1).

Otrā perioda sākumā arvien aktīvāki kļuva viesu hokejisti, kuri spēja demonstrēt lielākus ātrumus un pārņemt spēles kontroli. Viduszonā ripu pazaudēja Videls, pretinieku hokejists to savāca un izslidoja vienatnē pret vārtsargu, taču šajā duelī pārāks bija Biļalovs, glābjot savu komandu.

Šis moments rīdziniekiem lika vēlreiz saņemties un pēc ilgāka pārtraukuma atkal sagriezt karuseli pretinieku zonā. Ļoti bīstami meta Dzierkals, tāpat vienatnē pret Enrūtu izslidoja Kalns, taču bijušajam ''Liepājas'' uzbrucējam vārtsargu apmānīt nesanāca. Trešdaļas 15. minūtē rīdzinieki tika pie iespējas teju pilnas divas minūtes spēlēt piecatā pret trim, un pēc ilgstošiem pūliņiem beidzot izdevās nodzēst nullīti uz rezultāta tablo, precīzu plaukstas metienu izpildot Linusam Videlam (1:1).

Trešo trešdaļu augstā tempā sāka abas komandas. Labas iespējas izcelties bija Mitinenam un Dzierkalam, bet Enrūtu pārspēt neizdevās. Teicamu saspēli nodemonstrēja bijušie jauniešu izlašu cīņubiedri Razgals un Dzierkals, Frenka metienu atvairot vārtsargam. Mājinieku treneri visas spēles garumā eksperimentēja arī ar spēlētāju virknējumiem. Viesiem gandrīz izdevās noķert mājiniekus uz pretuzbrukumu, bet pēc Sergeja Kosticina metiena rīdziniekus glāba Biļalovs.

Perioda vidū laukuma saimniekiem izdevās izvirzīties vadībā - ar meistara cienīgu pauzi pretinieku vārtus apslidoja Klārks, atrada uzbrukumam pieslēgušos Metjū Majoni, kurš nekavējoties meta un darīja to precīzi (2:1). Turpinājumā kā vienas, tā otras komandas hokejisti tika pie ļoti labām iespējām izcelties, bet pārliecinoši darbojās vārtsargi. Kārtējais vārtu gūšanas moments radās Klārkam, tomēr uzbrucējam neizdevās kārtīgi apstrādāt ripu vārtu priekšā. Pamatlaika izskaņā rezultāts vairs nemainījās, uzvaru ar 2:1 izcīnot Rīgas ''Dinamo'' komandai.

Rīgas ''Dinamo'' - Minskas ''Dinamo'' 2:1 (0:1;1:0;1:0)

Vārti: 14:45 Houdens (Benets) 0:1, 35:25 Videls (vair.) 1:1, 48:49 Majone (Klārks, Rēdlihs) 2:1
Soda minūtes: 4:12
Vārtsargi: Biļalovs - Enrūts

Rīgas ''Dinamo'' sastāvs šodienas spēlē

Timurs Biļalovs (Kristers Gudļevskis); Kristaps Sotnieks - Kristaps Zīle, Metjū Majone - Nerijus Ališausks, Sergejs Gimajevs - Keids Fērčailds, Dmitrijs Šuļeņins; Gints Meija - Brendons Makmilans - Frenks Razgals, Kevins Klārks - Andris Džeriņš - Miķelis Rēdlihs, Lauris Dārziņš - Linuss Videls - Matiass Mitinens, Mārtiņš Dzierkals - Daniels Bērziņš - Egils Kalns, Gunārs Skvorcovs.

Pirmā spēle 2018. gada ''Latvijas Dzelzceļa kausa'' turnīrā tika aizvadīta pirms abu ''Dinamo'' komandu cīņas, kad 15:30 savā starpā tikās Kazaņas ''Ak Bars'' un ''Davos'' komandas, Šveices klubam debitējot šajā pārbaudes turnīrā.

Uzvaru šajā spēlē ar 4:2 guva tieši ''Ak Bars'' hokejisti. Pirmajā trešdaļā vadībā gan izvirzījās ''Davos'', bet otrajā periodā Kazaņas komanda guva četrus bezatbildes vārtus, nokārtojot pirmo uzvaru Dzelzceļa kausa izcīņā.

Kazaņas ''Ak Bars'' - HC ''Davos'' 4:2 (0:1;4:0;0:1)

Vārti: 15:02 Prinss (Egli, Nigrens) 0:1, 24:48 Azevedo 1:1, 27:15 Sekāčs (Jaruļins, Azevedo) 2:1, 36:42 Zaripovs (Tkačovs, vair.) 3:1, 47:31 Klinkhammers (Markovs, Azevedo, vair.) 4:1, 52:30 Prinss (Dubuā) 4:2.
Soda minūtes: 2:6
Vārtsargi: Garipovs - Sens

1 2 41 komentārs

  -3 [+] [-]

, 2018-08-21 21:53, pirms 6 gadiem
Rīgas spēle patīkami pārsteidza!
Slēpts komentārs: dziedis

  +7 [+] [-]

, 2018-08-21 21:54, pirms 6 gadiem
Dzierkals labi spēlēja šodien , baigi patika!
Slēpts komentārs: H.E.N.R.Y.

  +5 [+] [-]

, 2018-08-21 21:56, pirms 6 gadiem
Ļoti patika Dzierkala spēle, tehnisks un tomēr pagaidām labs papildinājums izskatās. Arī Klārks ļoti labi šodien parādija spēli, esot vienmēr īstajā vietā un laikā. Daudz vārtu priekšā spēlēja, tomēr skatoties tiešām tas ledus tāds īpatnējs ar +3cm klāt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-08-21 21:59, pirms 6 gadiem
Majone labs - pie ielaistā gola nolažoja, bet vēlāk atdeva parādu.
Izņemot pirmo periodu, spēle kopumā saturīga.
Tik vecā kaite jeb nespēja realizēt momentus.
Slēpts komentārs: Vitok

     [+] [-]

, 2018-08-21 22:02, pirms 6 gadiem
pret flopiem jau vareni

  +5 [+] [-]

, 2018-08-21 22:05, pirms 6 gadiem
tas biļalovs ir krievs vai tatārs?
Slēpts komentārs: tufijs1984
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: FUNS

  +2 [+] [-]

, 2018-08-21 22:16, pirms 6 gadiem
purva_velns rakstīja: tas biļalovs ir krievs vai tatārs?
Билялов Тимур Рафаилович
Laikam jau tatārs.

  -2 [+] [-]

, 2018-08-21 22:16, pirms 6 gadiem
Skaista spēle, pietrūka momentu realizācija, bet kopumā diezgan sakarīgi

Vienmēr patīkami pārspēt Minsku, jo šie tik saslavēti ar savu sastāva komplektāciju, bet uz ledus čiks vien ir

Dzieris ar Klarku baigie špīleri
Slēpts komentārs: FUNS
Slēpts komentārs: FUNS

  +2 [+] [-]

, 2018-08-21 22:19, pirms 6 gadiem
Agris 77 rakstīja: Билялов Тимур Рафаилович
Laikam jau tatārs.
es vienkārši nepamanīju, vai pēc spēles pateicās Allaham kā barsa vātrtargs šodien

  -3 [+] [-]

, 2018-08-21 22:19, pirms 6 gadiem
Visuma laba un kvalitativa spele, ja neskaita 1. tresdalu. Bet nu veca kaite gan jacensas izarstet, proti, vartu gusanas momentu realizacija. Ja butu sametusi visu, ko vajadzrja samest, rezultatam vismaz bija jabut 5:1. Bet ta, puikas malaci! Lai veicas rit pret Loko!

  -1 [+] [-]

, 2018-08-21 22:25, pirms 6 gadiem
nez... kapēc 2 nabagu spēkošanās tiek saukta par derbiju?

  +2 [+] [-]

, 2018-08-21 22:26, pirms 6 gadiem
Labi ka uzvara. Bet nu divi goli priekš tā leģionāru bara ir pa maz.

  -4 [+] [-]

, 2018-08-21 22:27, pirms 6 gadiem
DR komplektācijā izrāvušies no ierobežojumiem un vieglāk veidot kaujasspējīgu sastāvu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2018-08-21 22:29, pirms 6 gadiem
Nabaga Gatim bija kaut kādi nabagi jāskatās laikā kad abas Dinamo spēlēja. Gati ieslēgt vajadzēja TV6. Tur bija kārtīga spēle. Neskaties tos nabagus.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-21 22:35, pirms 6 gadiem
Daudz momentu, maz iesistu vaartu. Nekaads paarsteigums nav. Visas sezonas garumaa var daargi maksaat par neizmantotaam iespeejaam, kad buus jaaskaita punkti.

  -3 [+] [-]

, 2018-08-21 22:41, pirms 6 gadiem
Gribētos lai Kalnam iedod līgumu bet... kur lai viņu liek. Pirmās trīs maiņās ir labāki un ceturtai īsti neder. Majone labi izskatījās. Aozsardzības līnijā ar Gimajeva piesaisti ir puetiekoša konkurence. Tas priecē. Kopumā mums rezervē ir vismaz vesels piecnieks rotācijai.
Pirmajā spēlē krita acīs Kazaņas labā saspēle. Brīžiem spēlēja kā pret bērniem. Saprotams jo NLA sezona sākās vēlāk un Davosa nefirsē ar fornu.

  +4 [+] [-]

, 2018-08-21 22:45, pirms 6 gadiem
Kopumā laba spēle, vien 1.periodā ne visai, gara iešūpošanās un neveiksmīgi ielaists gols. Bet turpinājumā mūsējie spēlēja labāk, patīkami pārsteidza Dzierkals, tāpat labi izskatījās Razgals, Makmilans, Videls, Klārks, Majone (ja neskaita neveiksmīgo epizodi 1.p.), arī Miķelis. Lauris ar Džeru šodien mazāk redzami, bet varbūt arī mazāk spēlēja, jāskatās, cik kuram laiks dots. Mītinens diezgan nemanāms, bet nu tā tikai viena spēle. Biļalovs bija labs, savas ripas paņēma, pretinieku vārtsargs rāvās vairāk nekā divreiz vairāk, un, ja ne viņa, tad vismaz 4:1 vai 5:1 būtu jābūt.
Galvenais, ka ir uzvara, ir vajadzīgs iegūt uzvaru garšu, kaut vai arī pārbaudes spēlēs. Bet visvairāk patika, kā mūsējie nospēlēja mača beigas, aktīvi presingojot pa visu laukumu un neļaujot minskiešiem vārtsargu nomainīt un nevienu reālu momentu izveidot.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-21 22:56, pirms 6 gadiem
Jau gadu no gada tas pats sviests - iemest zonā ripu un to nedabūt. Tiešām tik maz meistarības, lai ar ripu ieietu zonā?
Dzieris ļoti pārsteidza, sākumā knapi vilka kājas, bet beigas aizgāja. Tas Bērziņš arī labs, nezināju par tādu, bet spēlē labāk par Meiju, Skvorcovu

  +2 [+] [-]

, 2018-08-21 23:04, pirms 6 gadiem
Lai cik slikta ir Gimajeva statistika, viņš izskatījās diezgan labi!
No leģiem pagaidām visi ir labi, izņemot Zanetti. Tam cerams teiks paldies un uz redzīti

     [+] [-]

, 2018-08-21 23:15, pirms 6 gadiem
nav nozīmes - arī iepriekšējos gados vasarā labi spēlēja ...

  +2 [+] [-]

, 2018-08-21 23:15, pirms 6 gadiem
cik skatītāji?

  +2 [+] [-]

, 2018-08-21 23:19, pirms 6 gadiem
Gūža rakstīja: Lai cik slikta ir Gimajeva statistika, viņš izskatījās diezgan labi!
No leģiem pagaidām visi ir labi, izņemot Zanetti. Tam cerams teiks paldies un uz redzīti
Gimajeva statistiku par sliktu nesauktu. Vārtus gūst maz, bet viņš ir aizsards. Pamatā pozitīvs lietderības koeficients izņemot Vitjaz komandu. 8 sezonās no 10 ar komandu bijis PO, gandrīz visu laiku laukumā bijis daudz spēles, bijis kapteiņa asistents. Stabils pieredzējis aizsargs.Protams ka karjeras noriets tuvojas, bet stati neliecina ka būtu vājš.

  -2 [+] [-]

, 2018-08-21 23:19, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: cik skatītāji?
Vairāk par 6000.

     [+] [-]

, 2018-08-21 23:24, pirms 6 gadiem
Gūža rakstīja: Jau gadu no gada tas pats sviests - iemest zonā ripu un to nedabūt. Tiešām tik maz meistarības, lai ar ripu ieietu zonā?
Dzieris ļoti pārsteidza, sākumā knapi vilka kājas, bet beigas aizgāja. Tas Bērziņš arī labs, nezināju par tādu, bet spēlē labāk par Meiju, Skvorcovu
Jau pagājušajā gadā pāris spēles nospēlēja un pat vārtus iemeta...

  +3 [+] [-]

, 2018-08-21 23:27, pirms 6 gadiem
Gribētos teikt, ka 2 lielākās problēmas ir tikt pretinieku zonā un realizācija. Biļaļovs spēles sākumā nepārliecināja, jo pāris reizes nedrosi nospelēja, pēc tam aizgāja. Ir ļoti daudz tehnisku spelētaju - Dzierkals, Klārks, Majone, Dārziņš, Rēdlihs, Razgals, rezervē vel Ģēģeris un tajā pat laikā pietiekami arī izteiktu kapļu. Ja treneri saliks to visu līdz galam kopā, sezona būs daudz patīkamāka kā pēdējos 2 gados noteikti.
1 2 41 komentārs