Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Puķītis kopā ar citiem labākajiem Latvijas šorttrekistiem trenējas pie Krievānes

Puķītis kopā ar citiem labākajiem Latvijas šorttrekistiem trenējas pie Krievānes
Roberto Puķītis
Foto: Dmitrijs Suļžics/f64

Pavasarī skandalozu slavu ieguvušais šorttrekists Roberto Puķītis kopš jūlija trenējas kopā ar citiem Latvijas labākajiem šorttrekistiem treneres Evitas Krievānes vadībā, sarunā ar Sportacentrs.com apliecināja trenere.

Pašlaik Latvijas labākie šorttrekisti atrodas treniņnometnē Vācijā, kur trenējas kopā ar vietējo izlasi, ko vada brits Stjuarts Horspūls, kurš līdz pat pavasarim strādāja ar Latvijas šorttreka izlasi. Lai gan oficiāla sadarbība ar Horspūlu vairs neturpinās, pieredzējušais speciālists neliedz savu padomu trenerei un sportistiem.

Vācijā šobrīd trenējas arī Roberto Puķītis, kurš jūlija sākumā esot izteicis vēlmi pievienoties Krievānes treniņu grupai. Viņam bijusi arī iespēja trenēties Nīderlandē un turpināt pārstāvēt Latviju, tomēr Roberto nolēmis pamēģināt trenēties kopā ar Latvijas sportistiem. "Šobrīd viņš ir apmierināts ar treniņu darbu. Sezonas beigās varēsim izvērtēt, kā mums gājis un vai turpināsim šādi strādāt," piebilst Krievāne.

Atgādinām, ka pēc Phjončhanas olimpiskajām spēlēm Puķītis sākotnēji paziņoja, ka vairs nepārstāvēs Latviju, kā galveno iemeslu minot nesaskaņas ar treneri Krievāni, tomēr vēlāk savas domas mainīja. Viņš bija gatavs turpināt startēt zem Latvijas karoga, ja vien trenere nebūs Krievāne.

Tāpat trenere Sportacentrs.com atklāja, ka 2022. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs būs jauna disciplīna - jauktā stafete, kurā startēs pa diviem vīriešiem un sievietēm. Tā tiks prezentēta Pasaules kausa pirmajā posmā Kalgari. Viņa uzskata, ka trīs gadu laikā ir iespējams izaudzināt divas meitenes, kuras varētu piedalīties jauktajā stafetē.

Taču finansiālu apsvērumu dēļ Latvijas šorttrekisti, visticamāk, nedosies uz Pasaules kausa sezonas pirmajiem diviem posmiem Kalgari un Soltleiksitijā. Krievāne skaidro, ka gaidāmajā sezonā sportisti individuāli uz Pasaules kausa posmiem sūtīti netiks. Latvija būs pārstāvēta tikai tad, kad varēs aizvest visu komandu. Trenere atklāj, ka pirms jaunās sezonas Latvijas šorttrekisti ir uzaicināti piedalīties prestižās sacensībās Nīderlandē - "International Ivitation Cup".

Tikmēr ar Latvijas Slidošanas asociāciju (LSA) šorttrekistiem attiecības joprojām ir nekādas, jo organizācijā nav neviena cilvēka, kurš tieši atbildētu par sporta veida saimniecību Latvijā.

Par spīti dažādām grūtībām bērni tiek aicināti pievienoties šorttreka treniņiem. To var izdarīt "Kurbada" ledus hallē Rīgā, Mārupes Ledus hallē un Jelgavas Ledus hallē.

  -2 [+] [-]

, 2018-08-21 18:35, pirms 6 gadiem
Tak lai viņš pamēģina tīties kaut kur, uz Nīderlandi vai Franciju, gan jau tur viņu gaida!

  +1 [+] [-]

, 2018-08-21 19:27, pirms 6 gadiem
oxa rakstīja: Tak lai viņš pamēģina tīties kaut kur, uz Nīderlandi vai Franciju, gan jau tur viņu gaida!
Jādod čalim iespēju. Jaunības maksimālismā visādus podus var savārīt. Galvenais, lai komandā ar mikroklimatu viss kārtībā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-08-21 23:55, pirms 6 gadiem
oxa rakstīja: Tak lai viņš pamēģina tīties kaut kur, uz Nīderlandi vai Franciju, gan jau tur viņu gaida!
Esot laba patisonu raža un trūkstot balto nēģeru, kas novāc. Kravā mantas un tinies Okstā !

     [+] [-]

, 2018-10-26 21:35, pirms 5 gadiem
Jūs nemulsina tas, ka nedz Puķīts, nedz Zvejnieks viars netrēnejas - bet jūs neko nezinat