Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

"Obradoiro" uz vienu sezonu izīrē Kohu Spānijas otrās līgas komandai

Rolands Eliņš

"Obradoiro" uz vienu sezonu izīrē Kohu Spānijas otrās līgas komandai
Verners Kohs
Foto: FIBA

Spānijas ACB līgas komanda „Obradoiro” paziņojusi par Latvijas jaunā basketbolista Vernera Koha nodošanu īrē „Club Ourense”, kas spēlē Spānijas „LEB Oro” jeb pēc spēka otrajā spēcīgākajā līgā.

Verners Kohs līgumu ar „Obradoiro” noslēdza šovasar jūlijā, pievienojoties komandai, kurā savu karjeru turpinās arī cits Latvijas spēlētājs Mārtiņš Laksa. 20 gadus vecais Kohs ar Spānijas klubu vienojās par sadarbību līdz 2022. gadam, un šīs sadarbības sākumā uz vienu sezonu ticis izīrēts „Club Ourense” vienībai, taču, kā sociālajā tīklā paziņojis viņa aģents Artūrs Kalnītis, „Obradoiro” patur tiesības jebkurā brīdī Kohu atsaukt no īres.

Koham šī būs pirmā sezona Spānijas „LEB Oro” līgā. Pirms divām sezonām viņš spēlēja Spānijas trešajā līgā, kad arī tika pie iespējas debitēt ACB mačā, bet pagājušajā sezonā spēlēja Čehijas otrajā līgā Prāgas GBA sastāvā.

Kohs pavasarī pieteicās NBA draftam, vēlāk gan izmantojot iespēju savu kandidatūru atsaukt. Savukārt U20 izlases sastāvā šovasar Eiropas čempionātā viņš vidēji spēlē guva 11 punktus, kamēr valstsvienība zaudēja visās spēlēs un palika pēdējā vietā.

„Ourense” pagājušajā sezonā bija astotajā vietā regulārajā turnīrā un izstājās izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Savukārt pirms trim sezonām „Ourense” ieguva vicečempiones titulu un tiesības startēt ACB līgā, taču praksē tas tomēr dažādu iemeslu dēļ nenotika, un komanda palika otrajā līgā.

Komandas galvenais treneris ir Gonsalo Garsija de Vitorija, 46 gadus vecs speciālists, kurš šajā līgā strādā jau desmit gadus. Viņam ir pieredze kā trenera asistenam Spānijas U20 un U18 izlasēs. „Ourense” komandas sastāvā šosezon būs vismaz divi baltieši – šovasar tai pievienojies arī 29 gadus vecais lietuvietis Roks Ūzs.

Izmantotie resursi:
Verners Kohs, cedido al Club Ourense Baloncesto...
El Club Ourense Baloncesto obtiene la cesión...