Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Rubļovam titula sargāšana atgriešanās turnīrā beidzas otrajā mačā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Rubļovam titula sargāšana atgriešanās turnīrā beidzas otrajā mačā
Andrejs Rubļovs
Foto: PA Images/Scanpix

Piektdien tika noskaidroti pusfinālisti visos trijos šonedēļ notiekošajos "ATP World Tour 250" turnīros. Umagā čempiona pilnvaras ceturtdaļfinālā nolika Andrejs Rubļovs, bet Ņūportā šajā pašā stadijā izstājās pirmais numurs Adrians Mannarino.

Andrejs Rubļovs pirms gada Umagā zaudēja kvalifikācijā, bet vēlāk pēc Bornas Čoriča izstāšanās ieguva otro iespēju kā laimīgais zaudētājs un tādā statusā kļuva par čempionu, izcīnot savu pirmo ATP titulu.

Krievijas tenisistam titula aizstāvēšanas kampaņa sanāca neplānoti sarežģīta, jo viņam šonedēļ Horvātijā bija atgriešanās turnīrs, muguras savainojuma dēļ izlaižot trīs mēnešus.

Rubļovs ceturtdien savā pirmajā mačā kopš 17. aprīļa ar 6:4, 6:7(4), 6:3 pieveica 17 gadus veco Kanādas spīdekli Fēliksu Ožē-Alisamu, izšķirošajā setā uzvarot no 1:3. Savukārt nākamajā dienā viņam neizdevās izglābties mačā pret Robinu Hāsi – 3:6, 6:7(6). Rubļovs 2. seta taibreikā no 3:6 ar trim "forehand" uzbrukumiem pēc kārtas atspēlējas trīs mačbumbas, bet pēc tam kļūdījās ar sitienu no labās puses, un Hāse ar eisu realizēja ceturto setbumbu.

Adrians Mannarino līdz šī gada vasarai ATP turnīros vēl ne reizi nebija izlikts ar pirmo numuru. Kopš jūnija viņam bijuši jau trīs tādi turnīri, visi uz zālāja seguma. Francijas tenisists nevienā no trim turnīriem nespēja uzvarēt – Hertogenbošā zaudējums pirmajā mačā (2. kārtā), Antaljā otro gadu pēc kārtas neveiksme finālā un šonedēļ Ņūportā milzīgs fiasko ceturtdaļfinālā pēc agra breika iegūšanas (2:0) ar 3:6, 1:6 zaudējot Marselam Granoljersam, kuram zālājs ir neērtākais segums (francūzim tieši pretēji). Spānis kā pēdējais iekļuva Ņūportas pamatturnīrā (ar 132. reitingu) un tagad negaidīti ticis līdz pirmajam pusfinālam zālāja seguma turnīros ATP līmenī.

"Plava Laguna Croatia Open Umag", "ATP World Tour 250" turnīrs uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(3) Marco Cecchinato – Laslo Djere6:4 6:1
(6) Robin Haase – (4) Andrey Rublev6:3 7:6(3)
Guido Pella – Dusan Lajovic7:6(3) 7:5
Marco Trungelliti – Evgeny Donskoy6:1 6:4

"Dell Technologies Hall of Fame Open", "ATP World Tour 250" turnīrs Ņūportā uz zālāja seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
Marcel Granollers – (1) Adrian Mannarino6:3 6:1
(3) Steve Johnson – Dudi Sela6:2 6:3
Ramkumar Ramanathan – Vasek Pospisil7:5 6:2
Tim Smyzcek – Jason Jung6:1 5:7 6:4

"SkiStar Swedish Open", "ATP World Tour 250" turnīrs Bostādē uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(5) Fernando Verdasco – (2) Pablo Carreno Busta6:4 6:2
(3) Fabio Fognini – Federico Delbonis6:4 6:3
(4) Richard Gasquet – Casper Ruud7:6(4) 6:2
Henri Laaksonen – Simone Bolelli3:6 6:2 6:4
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja