Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" baltie uzvar sarkanos

Jānis Matulis
Jānis Matulis

"Dinamo" baltie uzvar sarkanos
Georgs Golovkovs ir īsts nelaimes putns - atkal savainojums, un trīs mēneši bez hokeja...
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Apmeklējot Latvijas skaistākās vietas trijstūrī - “Raiskumietis”, Abuls un Valmiermuiža, nevarēju pabraukt garām Vidzemes olimpiskajam centram, kur nedēļu uz Valmieras ledus svīst Rīgas “Dinamo”. Turklāt šodien bija arī dinamiešu savstarpējā spēle. Gan īpaši nereklamēta, bet to skatījās hokeja trijnieks Juris Savickis – Guntis Ulmanis – Aigars Kalvītis. Mani gan šoreiz interesēja citi trijnieki, jo hokeja jauno ģeopolitisko vēsmu sakarā no tikko minētā trijnieka esot jāvairoties kā no spitālīgajiem...

Ir mana acs gana piešauta, taču ne tik profesionāli, lai pateiktu, kādā stadijā šobrīd atrodas “Dinamo”. Teikšu kā kādreiz Vladimirs Jurzinovs – notiek nopietns treniņprocess un ir arī konkurence par vietu sastāvā. Konkurence gan nav, lai tiktu pirmajā maiņā, bet, lai pēc Minskas turnīra vispār vēl saglabātu pārbaudes laika līgumu. Kā izteicās jaunais GM Ģirts Ankipāns, tad viņš pilnīgi skaidri redzot vienu vietu, kas vēl jāaizpilda, bet varbūt tās pat esot divas.

Tātad treniņspēle, ko skatījās arī ievadā minētais trijnieks. Sarkanie pret baltajiem. Kā jau latviešiem ierasts. Sarkanie: vārtos Pīterss, kurš pēc Valmiermuižas draugu stāstiem varot... izkauties arī treniņā. Man nelaimējās – kautiņu neredzēju. Sarkano aizsargi – Stolerijs un Zīle, Pujacs un Ševčenko, Gritāns un Ališausks; uzbrucēji: Jeļisejevs – Makmilans – Razgals, Indrašis – Galoha – Gilīss, Meija – Batņa – Ģēģeris, Lavrovs. Baltie: Kalniņš, aizsargu pāri: Krišjānis Rēdlihs un Galviņš, Jerofejevs un Kārkls, Svars un Freibergs; uzbrucēji: Miķelis Rēdlihs – Jevpalovs – Kristo, Lesio – Bičevskis – Roberts Lipsbergs, Skvorcovs – Golovkovs – Kulda, Misjus. Savainojuma dēļ trīs dienas netrenējās Balinskis un loģiski, ka arī nespēlēja.

Treniņspēle kā jau treniņspēle. Kaut arī tribīnēs priekšniecība. Burzma laukumā un it sevišķi vārtpriekšā dažbrīd diezgan liela un, ja vēl visus lēģionārus un jaunos neatpazīsti pēc kustībām, tad diezgan grūti izsekot līdzi notikumiem laukumā. Skaidri redzēju, ka pirmos vārtus guva “baltais” Krišjānis Rēdlihs, bet otrajiem vārtiem rezultatīvi piespēlēja viņa maiņas partneris Galviņš. Hm! Bet piespēlēja taču pretiniekam – šoreiz jauniņajam Ģēgerim. Likās, ka baltajiem vienus vārtus guva arī Lesio, bet sarkanajiem – kāds no sarkanajiem. Pamatlaiks tā arī beidzās 2:2, bet tad puikas sacentās bullīšos – meta visi! Ar 6:3 uzvarēja baltie.

Dažus lasītājus droši vien interesē, kādi tad ārzemnieki. Nu Ankipāns viņus jau slavēja par Rīgas posmu. Labi rukājot, vai, kā saka NHL – esot augsta darba ētika. Nepārslavēšu, taču izskatās, ka Ģirtam pirmais kampiens iznācis labāks nekā Normundam Sējējam pērn. Ņikita Jevpalovs, kurš gribēja tikt Sanhosē “Sharks”? Mani pagaidām viņš sevišķi nepārliecina. Jānis Sprukts, kad ieradās pie mums “Dinamo” otrajā sezonā no AHL, tomēr bija kaut kas pavisam cits! Ņikitam tāpat kā visiem pārējiem vēl ir laiks. No pārējiem īsā līguma hokejistiem pagaidām vistuvāk nopietnam līgumam varētu būt lietuviešu aizsargs Nerijs Ališausks. Kurš sešas sezonas bijis “Liepājas metalurgā”, pērn – VHL klubā “Sariarka” (Karaganda). Zinātāji iesmej, ka Nerija pluss esot arī tas, ka īsu brīdi Liepājā spēlējis kopā ar jauno GM. Joki jau hokejistiem patīk. Bet mārketinga cilvēki saka, ka tā esot vistīrākā sagadīšanās, ka šonodēļ Valmiermuižas alum Valmierā gruntīgāks noiets. Galu galā – bija taču arī dažas dienas, kad spīdēja saule un neba visi valmierieši prot slāpes remdēt ar Gaujas ūdeni.

Kuluāros runā, ka Miks Indrašis nebūšot vienā maiņā ar Miķeli Rēdlihu, bet kura te bija pirmā maiņa? Aizmirsts nav arī Lauris Dārziņš, par viņu arī runā, pagaidām gan pusčukstus, bet hokeja ķēķis jau ir stipri mazs – ja kāda recepte zināma vienam pavāram, tad pārējie 24 arī to diezgan ātri zina. (Tas tā – vasaras intrigas uzturēšanai.)

Ja ziņu avoti nemelo, tad līdz Minskas turnīram neviens no īsa līguma hokejistiem atskaitīts vēl netikšot. Nākamā nopietnā vētīšana paredzēta nākamnedēļ. Mjā, kamēr rakstīju šīs rindas, diemžēl pienāca apstiprinājums no “Dinamo” - šodien treniņspēlē gūtais savainojums jaunajam uzbrucējam Georgam Golovkovam (1995) ir ar vismaz... ar trīs mēnešu sekām. Šoreiz savainots plecs, pērn turpat Valmierā Georgs savainoja ceļgalu, ierindā atgriežoties tikai decembrī. Nelaimes putns...

Rīt un svētdien rīta treniņā valmierieši vēl varēs redzēt “Dinamo”, pēc tam ceļš uz Rīgu. Lai otrdien no rīta dotos uz Minsku. Tur pirmā spēle trešdien trijos ar Jaroslavļas “Lokomotiv”, otrā – piektdien trijos ar Hantimansijskas “Jugra”, trešā – par vietu – sestdien septiņos vakarā.

Man jau liekas, ka komanda mums šosezon būs laba.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-21 19:33, pirms 7 gadiem
Vai gaidāms vel kāds leģionārs?

     [+] [-]

, 2017-07-21 23:35, pirms 7 gadiem
Gan jau kāds, varbūt pat divi, būs - spriežot pēc Ankipāna sacītā. Bet galvenais, lai izdodas uztaisīt labu komandu! Latvijas hokeja līdzjutēji ir izsalkuši pēc uzvarām!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
restorāni Rīgā - saņem atlaides