Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Cosworth" plāno atgriezties F1 dzinēju piegādātāja statusā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Cosworth" plāno atgriezties F1 dzinēju piegādātāja statusā
Foto: Abenteuer-elternzeit.de

2021. gadā Formulā 1 plāno atgriezties dzinēju ražotājs "Cosworth", kas savulaik pasaules čempionātā guva lielus panākumus, bet aizgāja no šīm sacīkstēm pēc 2013. gada sezonas.

Portāls "Motorsport.com" noskaidrojis, ka šobrīd atgriešanās vēl nav oficiāli apstiprināta, tomēr pastāv ļoti liela cerība, ka tā notiks. Rūpnīcas vadība šobrīd veic dažāda veida pārrunas un, kad 2021. gadā spēkā stāsies jauni tehniskie noteikumi attiecībā uz dzinējiem, "Cosworth" vārds, ļoti iespējams, atkal būs Formulā 1.

"Domāju, esam saņēmuši pietiekamu atbalstu no šī brīža komandām, ar dažām no tām jau veicam pārrunas, un tas varētu palīdzēt mums pieņemt galējo lēmumu," atzīst "Cosworth" vadītājs Hals Reisingers. "Jo vairāk komandu piekristu ilgtermiņa sadarbībai, jo labāk. Pašlaik mums jau ir mutiska vienošanās ar dažām pašreizējām un arī topošajām komandām, kas būtu gatavas ar mums sadarboties dzinēju piegādes jomā."

No 1968. līdz 1981. gadam "Cosworth" ražotais V8 dzinējs ar nosaukumu "Ford DFV" bija viens no vadošajiem F1 čempionātā, atnesot uzvaras dažādām komandām un pilotiem 155 posmos. Pēdējo reizi šīs markas motori Formulā 1 tika izmantoti 2013. gadā, pirms turbo ēras iestāšanās.

Pēc neoficiālas informācijas, viena no "Cosworth" partnerēm varētu būt spēcīgā "Red Bull" komanda. Šajā sakarā jāuzsver, ka "Cosworth" ražots motors tiks izmantots "Red Bull" vienības un "Aston Martin" rūpnīcas kopīgi radītajam ielas superauto "Valkyrie".

Lai uz 2021. gadu "Cosworth" varētu paspēt izgatavot konkurētspējīgu F1 dzinēju, darbs pie tā izstrādes būtu jāuzsāk 2018. gada vasarā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...